Şahane bir havlu aldım paraya kıyıp, hem havlum, hem de deniz elbisem güneş kremi lekesi olmuş, bu lekeler nasıl çıkar, neyle , nasıl yıkamalı yardımcı olacak var mı?havludan güneş kremi lekesi çıkar mı?
Lekeri kıyafetlerden çıkarmak için, kuru temizlemede leke çıkarma işlemi yaptırabilirsiniz, bunun gibi evde de piyasadaki leke çıkarıcı ürünlerden yardım alabilirsiniz. Evdeki malzemelerle, güneş kremi lekesi kıyafetlerden ve havlulardan nasıl çıkarılır bahsedeceğim.
Güneş Kremi Lekesi Kıyafetlerden Nasıl Çıkar?
Güneş kremi kışın da kullanılsa da, yazın sık kullanılan ürünler arasında. Güneş kremi sürerken ne yazık ki bazen kıyafetlere de bulaşıyor. Güneş kremi lekesi, zorlu lekelerden bir de beklettikçe çıkarması daha zor oluyor. Güneş kremi lekesi kıyafetten ve havludan nasıl çıkar bahsedeceğim, eğer leke kurumuşsa direk üçüncü adımdan başlayabilirsiniz.
Birinci Adım: Kremi Kıyafetin Üzerinden Alın
Giysinizin üzerine güneş kremi direkt olarak döküldüyse, yani üzerinizden bulaşmadıysa, kaşık veya spatula gibi bir cisim yardımıyla kremi giysinin üzerinden alın. Buna rağmen üzerinde krem kalırsa, kalanı da bir kuru bir bezle hafifçe bastırarak emdirin. Bezle sertçe silmeye çalışırsanız leke yayılacak ve daha derine işleyecektir.
İkinci Adım: Lekenin Üzerine Karbonat Serpin
Yağın fazlasını emmesi için, lekenin üzerine karbonat serpiştirin. Yaklaşık yarım saat lekenin üzerinde bekletin ve karbonatı silkeleyin. Karbonat yerine kabartma tozu da kullanabilirsiniz.
Üçüncü Adım: Lekeye Sıvı Deterjanınızdan Dökün
Güneş kremi lekesi kurumuşsa direk bu adımla başlayabilirsiniz.
Kurumuş güneşlekesinin üzerine, sıvı deterjanınınızı dökün.
Lekeyi ovalayın.
10 dakika bekletin.
Dördüncü Adım: Kıyafetlerinizi Yıkayın
Kıyafetlerinizi, çamaşır makinesinde etkili bir deterjan kullanarak ve kıyafetlerinizin etiketlerindeki talimatları da göz önünde bulundurarak, yıkayabileceğiniz en yüksek sıcaklıkta yıkayın.
Kıyafetlerdeki Lekeleri Çıkarmada Etkili Deterjan Hangisidir?
Rinso Limon ve Karbonat
Kıyafetlerdeki ve havlulardaki lekeleri çıkarmada Rinso Limon ve Karbonat toz deterjan oldukça etkilidir. Makinenizin deterjan gözüne Rinso Limon ve Karbonat toz deterjanı koyarak ve kıyafetlerinizin yıkama etiketini de dikkate alarak, yıkayabileceğiniz en yüksek sıcaklıkta güneş kremi lekesi bulaşan kıyafetlerinizi ve havlularınızı yıkayabilirsiniz. Hem renklilerde hem de beyazlarda leke çıkarmada oldukça etkilidir, ben de lekeli kıyafetlerimi hep Rinso Limon ve Karbonat deterjan ile yıkıyorum.
Güneş kremi lekesini asla dert etmeyin, güneşlenmenin keyfini çıkarın :D @Rinso deterjanları ile derinlemesine temizlik elde edersiniz. Beyazlılarınız bembeyaz, renklileriniz ise capcanlı olur. #TabitabiRinso
allahım hergün birinin bi kiyafetinden leke nasl cikar diye soru soruyorlar makine yok mu kardeşim detarjan yok mu at yıkansn bu ne yikadin cikmiyo ver kuru temizlemeciye