Çamaşır makinasına battaniye attım ama bitime az kala içindeki suyu boşaltamadan durmuş sıkma da yapmıyor napcam, bozuldu mu acaba?
Cevabın nedir?
+1 yılSelam,
Çamaşır Makinesinin Beyni Bozulursa Ne Olur?

Çamaşır Makinesinin Beyni Bozulursa Ne Olur? Muhtemelen çamaşır makinesinin beyni yanı kartı bozuldu. Kart bozulduğu zaman makinenin kafası karışır. Programlar doğru çalışmaz hatta hiç çalışmaz. Kart bozulduğu için sensörler iş görmediği içinde maalesef makine içerisindeki suyu boşaltamaz. Acilen tamirci çağırmalısın. Kendin kurcalama tamirci baksın.
Çamaşır Makinesi Suyu Neden Boşaltmaz?

Çamaşır Makinesi Suyu Neden Boşaltmaz? Çamaşır makinesinin suyu boşaltmamasının birçok sebebi vardır bu sebepler sırayla şu şekilde sıralanabilir;
- Bazen program bitmiş olsa bile çamaşır makinesi boşaltma durumuna geçmemiş olabiliyor bunun sonucunda maalesef su makinenin içinde kalıyor. Böyle bir durumda makine kapatılıp tekrardan su boşaltma durumuna getirilmelidir.
- Diğer bir sorun ise tahliye pompasıdır. Tahliye pompası yamanla yıpranabilir veyahut hasar görebilir bunun sonucunda da su boşaltımı sağlanamaz. Yapılması gereken tahliye pompasını değiştirmek ya da tamir etmektir.
- Bazen de sıkma programında bir takım sorunlar çıkabilir bunun sonucunda da su boşaltımı olmayabilir. Genelde sensörlerden yani elektronik devrelerden kaynaklanan bir şeydir.
- Diğer en önemli sorun ise pompa filtresidir. Muhtemelen filtre tıkanmış veyahut işlevini yitirmiştir. O yüzden filtre sık sık temizlenip kontrol edilmelidir. Eğer kullanılmayacak durumda ise değiştirilmelidir.
Çamaşır Makinesinin Suyu Nasıl Boşaltılır?

Çamaşır Makinesinin Suyu Nasıl Boşaltılır? Çamaşır makinesinin içerisindeki suyu boşaltırken yapmamız gereken bir takım şeyler vardır onlar şu şekilde sıralanabilir;
- Yapılması gereken ilk şey çamaşır makinesini fişten çekmektir. Fişi çekmeden önce makinenin kapalı olduğundan emin olun.
- Ardından fotoğrafta da görmüş olduğunuz sağ alttaki filtre kapağını açın.
- Kapağı açtıktan sonra tahliye borusu direkt gözünüze çarpacaktır o tahliye hortumunu dışarıya çıkarın.
- Sonra hortumun boyunun yetebileceği yüksekliğe sahip bir kap alın ve ardından hortumun ağzına yanaştırın ve hortumun tıpasını çıkarın.
- Su boşaltma işlemi bitene kadar bekleyin ve ardından hortumun ucuna tıpayı geri takıp hortumu makinenin içine tekrardan yerleştirin.
Çamaşır Makinesi Beyin Arızası Nelere Sebep Olabilir?

Çamaşır Makinesi Beyin Arızası Nelere Sebep Olabilir? Çamaşır makinesinin kartı arızalanırsa yıkama, sıkma ve durulama gibi fonksiyonlarda istenmeyen performans düşüklüklerine hatta hiç yapmama gibi sorunlara bile yol açabilir. Kısaca nasıl bunamış insanlar ne yaptıklarını bilmezler kendi kafalarından hikayeler yazıp uygularlar ya işte çamaşır makinesi de bir nevi bunuyor diyebiliriz. Kendi kafasına göre takılıyor.
10 Yorumla
+1 yılEğer kapasitesinden fazla yük koyduysanız lastikleri gevşemiştir. Normal bir makine 7 kg alabiliyor. Filtreniz dolmuşta olabilir. Makine bakımını yapmakta fayda var.
01 Yorumla- +1 yıl
Filtre dolmuş saolun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
4Cevap
Uzun sıkma programlarını kullansanız bile bir nebze emmiş olacaktır. Buna çok yapacak bir şey yok. Endişe etmeyin ☺️
00 Yorumla
+1 yılProgramı yanlış seçmiş olabilir misin sıkma ayarına getirip tekrar denemelisin
10 Yorumla
+1 yılAyarını düzgün yapmayıp battaniye koyduysan geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılNaptın sen makinem küçükse bozarsın battaniye atmak nedir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAğır geldiyse suyu çekince , ne yapacağını sasirmistir makine. Kapak kilitlenmediyse çıkar içinden , kilitlendiyse sıkmaya al belki atar kapak
00 Yorumla
+1 yılÇamaşır makinesine battaniye mi atılır lan
10 Yorumlakapagi kapat sadece sıkmaya bas
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGel bana ben yıkarım bir şartla 😋🍌
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeri al bidaha çalıştır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Çamaşır makinasına battaniye attım,suyu boşaltamadan durmuş, bozuldu mu acaba?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar