Çamaşırları makineye at dedi, attım. Meğer içine bir çorap karışmış, görmemişim, beyazlar grileşmiş çıktı. Annem görünce çok kızdı. Ne yapayım, isteyerek olmadı dedim, siz de kadın olacaksınız dedi... Bu kadar ağır söze gerek yok dedim, daha da köpürdü. Siz böyle bir durum yaşasanız anneniz ne der, ben şimdi ne yapayım?
Annem beyaz çamaşıra renkli karıştırdım diye demediğini bırakmadı, sizin anneniz bu durumda ne yapar?
beyazlarla siyahları aynı makinede yıkadığım halde "Siyahlarla beyazlar aynı anda yıkanmaz deli." deyip gülmüştü :) :) Bir de siyah giysilerim için bi deterjan kullanıyordum siyah rengini korusun diye ama sanırım Pervol'ün çakması olduğundan dolayıydı bilmiyorum ama bütün beyazlar grimsi olmuştu :D Siyahlar da maalesef rengini kaybetmişti. Kısacası 1 makine dolusu giysi çöp olmuştu.
Ne yapacaksın anneni alıp makinenin içine atıp düğmeye basacak halin yok :) Olan olmuş boşver tamam Anne bundan sonra daha dikkatli olurum sen haklısın doğru söylüyorsun de bırak...
makineye çamaşırları atarken 100 kere düşünüyorum bir şeyi yanlış yaptım mı acaba diye hahahah bence bir çok anne hassas bu konuda aynı tepkiyi veriyorlar genelde... sadece bu konuda değil anneler ani tepkiler verebiliyor ya düşünmeden çok takmamak lazım 🙃
Genelde arada renkli çamaşırı farketmeden atan annem olur. Gerçekten o tek renkli parça bütün beyazların rengini matlaştırıp grimsi bir renge dönüştürebiliyor. Çok defa bu yüzden birbirimiz ile atıştığımız olur.
Çamaşır makinesini bidaha çalıştırır ama bu sefer içinde yıkanan ben olurdum büyük ihtimal 😂 Anneler kızar da sever de hiç karşılık vermeyin. Anne gibisi olmaz çünkü
Aldırış etme annedir saygını bozma boşver gitsin. Herkez hata yapar ama annenin sinirine denk gelmiştir. İnan içi sızlamıştır sana bunları söyledikden sonra üzme tatlı canını
Çamaşır makinesine özel temizleyiciler var, ondan al kullan 1 kere. Veya evde varsa, 1 çay bardak elma sirkesi ve 2-3 yemek kaşık karbonat deterjan bölümüne koy, 90° de normal programda boş makineyi calistir, temizlensin. Deterjan bölümü de çıkar yıka (deterjan kalıntıları filan ve kapının etrafında ki lastiği temizle. Ben bunları yapıyorum, gerci benim sorunum camasirlarda yumuşatıcı kokusu değil de kötü bir koku olması idi ama bunlar temel şeyler, yaparsan faydasını görürsün
Hiç ayiramam renklilerle beyazları. Kadınların görevi mi çamaşır yıkamak. cok kızıyorum ya kadınların doğuştan hizmetçi olarak görülmesine. elalemin oğluna kusursuz hizmet için kız çocuk mu yetistirilir
Hayır feminazilik değil esitlikciyim. derin anlamlar var bu arkadaşın anlattigi diyalogda. kadinlarin diğer kadınlara hatta kendi kız çocuklarına olan bakış açısını eleştirdim erkekleri degil
O zaman yüzune bakmaya kiyamadigin bir kız çocuğun olursa onu elaleme köle olsun diye yetistirmen gerektiğini hatırla bu yazdığından utanmamana imkan yok ya
Samimi bir şekilde özür dile, bilmediğini söyle, böyle hataların yapılması gerekiyor ki öğreneyim de bir daha yapmam de ve gerçekten mahcubiyet duy. Samimi olursan annelerin kalbi genelde yumaşaktır, kızmayın bırakır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
17 yaşından beri çamaşırlarımı kendim yıkarım ve hiç renk karıştırmadım. Anne haklı, beyazları berbat etmişsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Annen hiç yapmamış mı hata yani? Sıkma canını bu sadece senin görevin değil geleceğin hanımı da olsan.