Arkadaşım çarşaflar neden sararır dedi, dedim ki ya çok sıcak yıkayıp pişiriyorsun ya da kötü deterjan kullanıyorsun. Hayır dedi, benim deterjanım çok iyi, normal 40 derecede yıkıyorum. Dedim o zaman çamaşır makinende sorun var! Bana çok kızdı, anlamadım! Sizce başka ne sebep olabiir? Bir de sence bana neden kızdı dersiniz?sararan çarşaflar
Çarşafların sararmasına neden olan birçok sebep olabilir. Çarşafların sararmasına neden olan genel sebeplerse:
Düzenli değiştirilmemesi, uzun süre yıkamadan kullanım çarşafların sararmasına neden olur.
Ter, salya gibi vücut salgıları çarşafların sararmasına neden olabilir.
Beyaz çamaşırlarla yıkamama, beyaz çamaşırlara uygun bir program veya sıcaklıkta yıkamama çarşafların sararmasına neden olabilir.
Çarşafları yıkarken, çamaşır suyu kullanmak da zamanla çarşafları sarartır.
Sararan Çarşaflar Nasıl Yıkanır?
Çarşaflar sarardıktan sonra beyazlatması daha zordur, bu nedenle çarşafların sararmasını önlemekte fayda var.
Çarşafı en geç iki haftada bir değiştirin.
Arındıracak ve beyazlara uygun bir deterjan kullanın (Rinso Limon ve Karbonat çamaşır deterjanını tavsiye ederim).
Yıkamadan önce kazanda çivit mavisi ekleyerek kaynatabilirsiniz, beyazlamasına yardımcı olur. Ancak çivit mavisini fazla kaçırırsanız, beyazların rengi maviye dönebilir.
Beyaz çarşaflar neden sararır?Beyaz yastıklar ve çarşaflar kirlenmeye ve sararmaya yatkın bir renktir. Beyazlardaki bu sararmanın sebebi terleme ve yanlış yıkamaya bağlı grileşmelerden meydana gelir.
Sararan Beyaz Çamaşırlar Ve Çarşaflar Nasıl Beyazlatılır?
Beyaz çamaşırları diğer renklerden ayrı yıkayın.
Mümkün olduğunca güneşte kurumasını sağlayın.
Sararmış çamaşırlarda doğal yöntemle temizlemeye çalışın.1 bardak saf sirkeyi deterjan gözüne koyun. Beyazlar için Rinso deniz mineralleri deterjanı ilave edin.
Beyaz çamaşırları yüksek derecede yıkıyoruz.
Bir başka seçenek bir gece sirkeli sirkeli karbonatlı suda bekletip.60 derecede çamaşır makinasında yıkayın.
Herhangi bir lekeyi çıkarmak için oksijen bazlı ağartıcı beyaz giysilere daldırın gece boyunca bekletin.
Her tarafı sararıyorsa deterjandan ve yıkamayı bilmemenden Bazı yerleri sararıyorsa terden kaynaklanır Bir gece beyazlar için kullanılan deterjan ve biraz çamaşır suyunda bekletip 60 derecede yıkarsan düzelir Hatta içine biraz karbonat koyarsan daha fazla etkili olur
Geceleri ter yoluyla bulaşan bakteriler ve ölü deriler çarşaflara derinlemesine işler. Kişi ne kadar temiz olsada bu kaçınılmaz olduğundan düzenli yıkama ve iyi bir deterjan tavsiye edilir.
Çarşaflar genellikle beyaz renklidir ve bu yüzden en ufak bir şeyde bile hemen lekelenebilirler. Çarşafların sararmasının birçok sebebi vardır. Uzun süreli kullanım, sürekli terleme ve yanlış yıkama gibi sebepler en bilindik sebeplerdir. Eğer terleme sorununuz yoksa çarşafları haftada bir değiştirmeniz ideal olacaktır. Şahsen oldukça terleyen biriyim bu yüzden 5 günde bir değiştiriyorum. Süre uzadıkça hem sararma meydana geliyor hemde ister istemez koku yapıyor. Yıkarken ise kesinlikle Rinso Deniz Mineralleri deterjanını kullanıyorum. Bunun sebebi ise kokusunun ferahlatıcı bir özelliğinin bulunması ve gerçekten kaliteli bir ürün olmasıdır.
Vücuttan çıkan ve bulaşan ter, salya, idrar veya sperm gibi şeyler sararmayı sağlıyor sanırım.
Her ne kadar yıkandıkça beyazlasa da zamanla bu tekrar ettikçe bu çarşafa derin nüfuz edip rengi olmaya başlıyor olabilir.
Tabi bu salgıların asiditesi ne kadar yüksek ise o kadar zor yok oluyordur.
Yani rengi olduğu kadar yapısını yani dayanıklılığını da azaltıyordur zamanla.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Pislik içinde yatarsa kişi sararır, yıkanmadan üstünün pisliği ile ter içinde yatılırsa sararır, ıyy hiç hazetmem,çok titizim o konuda. Eşimle yakınlaştıktan sonra bile kesinlikle toplar makineye atarım asla sevmem.