Bugün beyaz Lumberjack bez kadın ayakkabısı aldım ama herkes çok çabuk kirlenir. Makineye atmadan temizlenmez diyor. Beyaz bez ayakkabılar nasıl temizlenir.
Güle güle kullan ayakkabı güzelmiş 😊. Bu tip ayakkabıları pek giyemiyorum maalesef. Hem rengi beyaz hem de hassas yapıya sahip bir ayakkabı. Ben renge acayip alerjim var hemen kirletiyorum :D. Diğer zorluğu ise makinede yıkamak sorun olabiliyor daha sağlam ayakkabıları tercih ediyorum.
Fileli/Bez Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?
Fileli/Bez spor ayakkabıların giyimi ne kadar rahat olursa olsun temizlemesi bir o kadar zahmetlidir. Bunun nedeni filelerin hassas yapıya sahip olmasıdır. Genellikle elde yıkamak tercih edilir. Makinede yıkamak bu tip ayakkabılara zarar verebilmektedir. Yinede hem elde temizlemenin hem de makinede nasıl yıkayabileceğin hakkında ufak ipuçları vereceğim.
Beyaz Ayakkabıyı Temizleyebilmek İçin Solüsyon Hazırlayın
İnanmayacaksın ama beyaz renkli spor ayakkabıları temizlemede en etkili ürün çamaşır deterjanı. Yapman gereken bir miktar suya bulaşık deterjanı koyup köpürtmek ardından da bir miktar çamaşır deterjanı koy ve iyice karıştır. Solüsyonun hazır şimdi bir sonraki adıma geçelim.
Yumuşak Ağızlı Bir Fırça Veya Diş Fırçasıyla Ayakkabıyı Fırçala
Bu işlemin temel amacı ayakkabı üzerindeki tozları ve kirleri almaktır. Uygulaması ise oldukça basittir. Daire şeklinde değil ileri geri gelecek şekilde fırçalama işlemi yapılmalıdır. Aynı zamanda çok bastırılmamalıdır aksi takdirde ayakkabıya zarar verilebilir. Bu işlem sırasında elinizden geldiğince narin davranın.
Ayakkabıyı Elde Yıkamaya Başla
Ayakkabıyı hazırlamış olduğumuz suyun içine batır biraz beklet ve ardından sık. Sonra mikrofiber bez ile dairesel hareketler ile nazikçe ayakkabıyı ovala. Lekeler çıkana kadar bu işlemi yapabilirsin. Bu sırada kullandığın bezi de sürekli temizlemeyi ihmal etme.
Ayakkabıyı Durula Ve Kurut
Ayakkabıyı ez yardımıyla hafif hafif sıkarak durula ve asarak kurumaya bırak. Ancak ortam nemsiz, kuru ve havadar olmalıdır. Bu sayede daha çabuk kuruyabilir.
Makinede Beyaz Fileli/Bez Ayakkabı Nasıl Yıkanır?
Makinede ayakkabı yıkayacak isen Ayakkabı Yıkama Filesi veya aparatı kullanarak gönül rahatlığı ile makinede yıkayabilirsin. Bu ayakkabı yapısı gereği narin olduğu için program olarak en uygun program narin yıkama programıdır. Çamaşır deterjanı olarak da en uygun deterjan Rinso Sıvı Gül Suyu olacaktır. Su derecesi olarak soğuk veya 30 derece kullanabilirsin.
Beyaz ayakkabı giymek biraz cesaret istiyor gadası. Bende aynı markanın beyaz ayakkabılarını almıştım. Ama inanılmaz derecede rahat olduğunu düşünüyorum. Ben satın alırken badem yağı içeriği olan sünger almıştım. Onunla temizliğini yapabilirsin. Ama bu tür ayakkabıların etiketinde yıkama amblemi oluyor. Ben ayda bir kereye mahsus kısa programda yıkama yapıyorum. Herhangi bir sorunda yaşamıyorum. Sende aynı şekilde yıkama yapabilirsin.
Ayakkabıyı makinede yıkamak taban yapışkanlarının zamanından önce atıp aşınmasına neden oluyor. Bu sebeple elde yıkanmasını daha uygun buluyorum. Tek yapılması gereken deterjanlı bir su hazırlayıp ayakkabının içine bir ağırlık koyarak bir süre o suyun içinde bekletmek. Sonrasında da iyice çeşme altında durulamak.
Al eline bezi, çitileye çitileye temizle ya erkek halimle ben mi öğretiyim onu da 😂😂 beyaz mı rengi? Ne yazık ki her giydikten sonra yine kirlenecek. Bembeyaz görünmesini istiyorsan her seferinde ıslak ıslak silip kurumaya bırakmalısın 😬