Arkadaşlar Renkli çamaşırlar için özel deterjan kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız memnun musunuz? Ben uzun zamandır Rinso Doğanın Gücü serisinden Aloe Vera sıvı deterjan kullanıyorum ve renklilerimin ilk günkü gibi kalmasından çok mutluyum.Rinso Doğanın Gücü serisinden Aloe Vera sıvı deterjanSiz renkli çamaşırlarınız için hangi deterjanı kullanıyorsunuz, deterjanınızdan memnun musunuz?
Renkli çamaşırlarınız için kullandığınız deterjan renkleri gerçekten koruyor mu?
Doğru deterjan tercih ettiğinde kesinlikle koruyor. Siyah çamaşırlarım için Rinso doğanın gücü serisinden Rinso kömür siyahlığı kullanıyorum siyahlar ilk gün gibi simsiyah kalıyor.
Evet özel çamaşır deterjanı kullanıyorum. Bende hem Rinso Aloe Vera hem de Kömür Siyahlığı var. Renklilerin renklerini korumak sadece uygun bir çamaşır deterjanı seçmekle olmuyor maalesef. Bunun için ilk çamaşırın neyden yapıldığını bilmek gerekir.
Kıyafet üretilen ham maddeler
pamuk
ipek
yün
keten
polyester
lycra
naylon
Asetat
Lyocell
Rayon
Viskoz
gibi birçok farklı doğal ve sentetik madde vardır. Bunların özellikleri birbirinden farklıdır. Her birinin özelliği farklı olduğu içinde aynı şekilde yıkanamaz
Ham maddelerin özellikleri
Yünün özelliği farklı pamuğun özelliği farklı mesela. Biri 30 dereceden yukarı yıkanamaz iken diğeri 0 derecede bile yıkanabiliyor. Çünkü biri çok hassas biri çok dayanıklı. E bunları bilmediğiniz zaman yanlış bir yıkama sonucu çamaşırın yapısı bozulabilir. Bu yüzden çamaşırların ham maddelerini iyice öğrenin ve özelliklerini bilin.
Çamaşır makinesi programları
Her çamaşır makinesinin farklı program adları ve sitilleri vardır. Bunlar çamaşır makinelerinin kullanım kılavuzlarında belirtilmektedir. Bu programların özelliklerini iyi öğrenin ve çamaşırlarınızın özelliklerine göre seçimler yapın. Bu renk korumada en önemli olan şeydir.
Derece seçimini iyi yapın
Örneğin renkliler 40 dereceyi geçmemeli. Su sıcaklığı arttıkça renkler gevşemeye başlar. Hem çamaşır renkleri solar hem de diğer çamaşırlarınıza renk geçişi olur. Bunun önüne geçmek için renklileri en fazla 40 derecede yıkayın ve kıyafetlerinizin dayanıklılığına göre derece seçin.
Renge uygun deterjan seçin
Rinso her renge uygun birden fazla seçenek sunmuştur. Hatta hem renkli hem beyaz yıkayabileceğiniz ortak çamaşır deterjanı bile üretmiştir. Sadece renginize uygun bir deterjan seçin ve üstte yazdıklarıma uyun ve ardından çamaşır makinesini çalıştırın.