2. El valiz aldım, kuru temizlemeci tahminimden yüksek fiyat istedi. Kendim içini nasl temizleyebilirim. Duşa sokup deterjanlı süngerle yıkasam hemen kurutsam şişer mi?
Eğer uzun bir yolculuk yaptıysak bavulumuz kumaş ise bir çok toz ve kire maruz kalacaktır. Ayrıca bavulunuzla bir çok yere gideceğiniz için evinize her türlü mikropu taşımanız kaçınılmaz olacaktır. Bu mikroplardan kurtulmak için ne yapmalıyız;Seyahatten döner dönmez bavulumuzu yıkamakta fayda var. Bavul nasıl temizlenir?Öncelikle bavulumuzu tamamen boşaltalım. Elektrik süpürgesiyle içindeki tozları bir güzel çekelim. Üzerindeki talimatları es geçmeyelim. Ilık suyla ve sabunla köpüklediğiniz süngerle iyice ovalayıp durulayın. Sert bir fırçanız varsa iç kısımlarındaki kirleri fırçalayabilirsiniz. Kurutma makinası veya hoş hava alabileceği güneşli ortamda kötü koku kalmaması için kurutun.
Ben valizimi çamaşır makinesinde veya kuru temizlemecide temizletmem. Aksi takdirde renkleri solabiliyor. Islak ve kuru bir bez ile her tarafını temizlerim.