Yorganlar kışın vazgeçilmezi ancak temizliği ihmal edilebiliyor. Temizlenmeyen yorganlar ve yastıklar ölü deri, ev akarları, bakteri bulundururlar. Bunlarda sağlığımızı olumsuz etkiler. Öncelikle kullandığımız yorganımızın nasıl üretilmiş olduğuna bakmamız gerekiyor. Son onbeş yirmi yıldır sıklıkla kullandığımız silikon malzemeden üretilmiş yorganlarımızı uygun kapasiteye sahip çamaşır makinasında 30 dereceyi geçmeyecek şekilde güvenle yıkayabiliriz. Pamuk ve yün içerikli yorganlar asla makinada yılanmazlar. Bunlar için pek çok yıkama önerisi bulunsada suya giren özellikle yün yorganlarda bir keçeleşme oluyor. Dolayısıyla en doğru tercihin profesyonel bir temizleme firmasına göndermek olduğunu söyleyebilirim.
Yıkanmaz mı ilk kez bunu sorguladım cidden ölüme terk eden var mı yorganını😂😂 ben hep makineye atarım bazen tam sıkmıyor çıkarmadan kontrol edip ona göre tekrar sıktırıyorum sonra asıyorum yıkamadan olur mu hiç ben şok😂😂
Elyaf ve yün yorganlar gibi makinada yıkanabilir. 30˚C sıcaklıkta, normal programda yıkanabilir. Ya da makinanızın pamuklu ayarında da yıkayabilirsiniz..
Her yorgan yıkanmıyo. ben özellikle makinada yıkanan bi yorgan aldım hibbouxnun soft flannel pamuk yorganını kullanıyorum düşük devirde yıkıyorum hiç formu bozulmuyo çok memnunum