Havalar gün geçtikçe ısınırken bende yavaştan şapkaları çıkarıverdim ve yarın yıkamayı düşünüyorum. Klasik şapkaları kolaylıkla makinede yıkaya biliyorum fakat hasır şapkayı nasıl temizlerim emin değilim.
Hasır şapka nasıl temizlenir? hasır şapka temizliği
Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 647 cevap paylaştı.
Hasır şapkayı fırçalayarak ise başlamak gerekir gadası. Şapkanın yüzeyinde toz ve kir birikmiş olabilir. Tüm kirleri temizlemek için yumuşak bir kıl fırçası kullanabiliriz. Süpermarkette veya bir ev ürünleri mağazasından satın alabiliriz. Kiri yüzeyden nazikçe fırçalayacağız. Aşırı enerjik bir şekilde temizlemeden kaçınmak gerekir. Aksi takdirde şapkanın kumaşına zarar verme riskiyle karşı karşıya kalabiliriz.
Daha sonra şapkayı sabunlu suyla yıkamalıyız. Bir kasede veya sprey şişesinde bir kaşık bulaşık deterjanını, bir bardak sıcak suyun içine döküp karıştırıyoruz. Yukarıda dediğim gibi, bezi kaseye daldırıp veya çözeltiyi üzerine serpmek gerekiyor. Yine çözümü gizli bir alanda deneyerek şapkayı bozmadığından emin olmak iyi olur. Kir kalıntılarını gidermek için dairesel hareketlerle masaj yapmamız uygun olur.
Şapkayı duruladıktan sonra kurulama yapabiliriz. Genel olarak, hasır şapkalar durulanmamalıdır, ancak etiketinde ıslanmasının mümkün olduğunu açıkça belirten ibare varsa harika olur.
Eline bulaşık süngerini alıyorsun az bir detarjan az da ıslat bastırmadan hafif hafif her yerine temas edecek şekilde süreliyorsun. Daha sonra duş başlığı ile duruluyorsun bitti bu kadar
Çok narin bir şey elde yıkaman daha iyi olur ama elde yıkarken bile dikkat etmelisin. İlla makine diyorsan narin yıkamada sıkma ayarını kapatarak yıkayabilirsin.