Yumuşatıcı, giysilerin liflerini koruyan ve onların çok daha güzel kokmasını, çok daha renkli görünmesini, yumuşacık hissettirmesini sağlayan harika bir üründür.
Kıyafetleri yıkarken yumuşatıcı kullanmak, gerçekten gerekli midir? #gadasından sevgilerle 🤗
Kıyafetleri yıkarken yumuşatıcı kullanmak, gerçekten gerekli midir?
Kullanmadığım zaman yıkanmış gibi hissetmiyorum. Genelde unuttuğum zaman kullanmamış oluyorum. Bence gerekli hem yumuşaklık hem de mis gibi kokmasi için.
Gün içinde yağ, toz, ter vb. birçok sebeplerle kirlenen çamaşırlarımızı bu kirlerden arındırmak, sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek etkenleri ortadan kaldırmak ve lekeleri çıkarmak için çok çeşitli işlemler uygularız. Bu işlemler uygulanırken çamaşırların ömürlerinin kısalmaması, sertleşmemesi, renklerinin değişmemesi, solmaması, mekanik ya da kimyasal ziyana uğramamasını hedefleriz. Çamaşırlarımızın ilk günkü halini koruyarak kullanabilmek için temizlik ürünü seçimine çok önem göstererek dikkatli davranmalıyız.
Doğru deterjan ile temizlenen çamaşırlarımızın güzel, ferah bir şekilde kokmasını isteriz. Ayrıca yeni yıkanmış çamaşırlarımızın toz, kir ve lekeden arınmış olması kadar pürüzsüz ve yumuşak bir yüzeye sahip olmasınıda bekleriz.
Yumuşatııcılar tamda bu beklentilerimizi karşılamak için imdadımıza yetişirler.
🧺👗👚
Çamaşır makinamızın yumuşatıcı bölümüne çamaşırımızın miktarına göre belirlediğimiz ölçüde yumuşatıcımızı ekleriz.
Ancak yumuşatıcı kullanırken, hayal kırıklığına uğramamak için bazı unsurları göz önünde bulundurmamız gerekir. Yumuşatıcılar bazı kumaşlara zarar verebilirler. Bu sebeple her kumaşta yumuşatıcı kullanamayız. Önerilen miktarın üzerinde doz kullanımı ya da direkt kumaşa uygulanması leke oluşumuna sebep olabilir.
Çok bilinenin aksine havlularda yumuşatıcı kullanımı önerilmez. Çünkü yumuşatıcılar havluların emme özellikliğini kaybetmesine neden olurlar. Aynı sebepten dolayı ter emme özelliğini yitireceği için spor kıyafetlerinde de yumuşatıcı kullanılması önerilmez. Aleve karşı dayanıklı olarak üretilen kumaşların dayanıklılığını kaybetmesine sebep olabilirler. Su geçirmez kumaşların elektriksel dengesini bozarak özelliğini kaybetmesine neden olabilirler.
Yumuşatıcı deyip basite indirgemeden doğru seçimler yapmalıyız.
Ben çamaşırlar üzerindeki o yumuşaklığı hissedemedim. Koku olarak da çamaşırlar kuruyunca kokusu uçup gidiyor. Kullanıyorum ama olmadığında da "tüh yumuşatıcım kalmamış" diye üzülmüyorum.