Tabiki renkliler ve beyazları ayrı ayrı yıkarım. Hatta bana kalırsa siyahları da ayırırım. Farklı tür çamaşırlar birbirine zarar verebilir. Beyaz çamaşırlar sıcak suda yıkanmalıdır.
Eğer beyazları soğuk suda yıkarsak, kirler özellikle de lekeler çözülmez ve çamaşırlardan çıkmaz. Ayrıca beyazlar kısa süre sonra beyazlıklarını kaybetmeye başlar.
Koyu renkliler soğuk suda yıkanmalı. Soğuk su, çamaşırlarınızın renklerinin solmasını önler. Bu da beyaz ve renkli çamaşırları ayırmak için bir nedendir.
Ayrıca renk koruyucu mendiller var. Onlar da kullanılabilir.
Kesinlikle karıştırmam renklileri, İki sepetim vardır. Yine kendi içinde pamuklu ve sentetik diye ikiye ayırırım. Renkli ve Beyazlar için geçerli bu. Çünkü sentetik ve pamukluların su emme miktarı farklı ve program ona göre seçilmelidir.
Selam etipuff 😊 Renklerin karışmaması için yapılması gereken em önemli şey çamaşır renklerinin benzer olmasıdır. Bu sayede renk değişimleri en aza iner. Soğuk su ile yıkamak pek iyi görülmesede aslında sıcak suya göre daha iyidir. Çünkü renklerin solmasını önler. Bir bencemde de buna değinmiştim ayrıca.
Diyelim yanlışlıkla renklilerin içine beyaz attın ve sonradam fark ettin. Böyle bir durumda elinden geldiği kadar çabuk davranarak onu ayırmalısın ve kurumasına izin vermemelisin. Eger kurursa rengin eski haline gelmesi zorlaşacaktır. Çamaşırı aldıktan sonra bol detarjan koyarak uzun bir programda yıkamalısın bu sayede en etkili sonucu alabilirsin. Son olarak bir bilgi paylaşmak isterim. Bunu bir makalede okumuştum. Sirke de böyle olaylarda baya işe yarıyormuş.