Sık sık yıkanan perdeler uzun bir süre sonra yıpranır ve eski beyazlığı gün geçtikçe solar. En büyük etmen de güneş ışınlarının perdeleri sarartması bence. Peki tül perdeler nasıl beyazlatılır?
Perdeler genel olarak uzun süre kullanılır ve ister istemez ağır bir şekilde kirlenirler. Bu yüzden çamaşır makinesine atılarak yıkanırlar ancak bazen bu bile işe yaramaz. Bu durumlarda ise bu bencem de bahsettiğim doğal ürünler sizlerin yardımına koşacaktır. İsterseniz unları inceleyelim.
Yapmam gereken 1 yarım çay bardağı beyaz şirkeyi çamaşır deterjanı gözüne dökmek olacaktır. Ardından tül perdeleri her zaman ki programında yıkayacaksın hepsi bu kadar.
2- Bulaşık Makinesi Tableti
Bulaşık Makinesi Tableti
Bunu hiç denemedim yalan söylemeyeyim. Büyük ihtimal çamaşır makinesine koyulan tabletler gibi bunu da çamaşır makinesi kazanına koymamız gerekiyor. Ama oldukça başarılı etkileri var yakın çevremde deneyenler vardı.
3- Toz Şeker
Toz Şeker
Bu yöntemi bir kez denedik 2 veya 3 kaşık şekeri tüllerin üzerine köy ve uygun programda yıka gerçekten aya parlatıyor.
4- Karbonat
Karbonat
Karbonatı da sirke gibi çamaşır deterjanı gözüne koyacaksın. 2 3 kaşık yeterli olacaktır. Hatta birazda sirke koymak temizleme gücünü ikiye katlayabilir.
5- Kaya Tuzu
Kaya Tuzu
Bu yöntem bira diğerlerinden farklıdır. Burada yapman gereken şey bir tekne vb bir şeye tulu şu çözeltisi hazırlamak ve tulu 1 gece boyunca içinde bekletmek olacaktır. Ardından uygun bir programda yıkayacaksın.
6- Soda
İnçlude a çaption for your image…
Bu yöntemde aynı kaya tuzu gibidir bir gece boyunca bekletmelisin.
Tül Perdeyi Beyazlatmak İçin En İyi Deterjan Hangisi?
Rinso Limon ve Karbonat toz deterjan
Ama benim yine de asıl önerim benim gibi tüm bu yöntemlerle uğraşamam, ben güzel ve doğal içerikli bir deterjana güvenmek isterim diyenlere Rinso Doğanın Gücü serisinden Rinso Limon ve Karbonat toz deterjan olacak.
Bulaşık makinesi tableti perdelerle beraber makineye koy deterjan kısmına da tuz ve karbonat koy yumuşatıcı gözüne de bir fincan çamaşır suyu koy. denendi onaylandi