Düzenli yastık temizliği oldukça önemli. Değiştirilmeyen yastıklar ve kılıflar bakteri yuvası olmakla beraber gün geçtikçe sararmaya ve çillenmeye başlıyor. Peki sararmış yastıklar nasıl temizlenir?Sararmış yastıklar
Birkac saat önce beyaz çamaşırların yıkanmasıyla alakalı bir bence hazırlamıştım. Bilgilerim tazeyken yardım etmek isterim. Yastık kılıfların ne renk bilmiyorum ama deterjan olarak sana içinde fazla kimyasal olmayan deterjanlardan öneririm. Bunların yanında lekelerin adeta düşmanı olan limonu öneririm limon zorlu lekelerle başa çıkmada oldukça başarılı bir etmendir. Yastıkların böyle lekelenmemelerini sağlamak için en fazla 4 5 gun kullanmalısınız. Yakima yaptıktan sonra bitimde hemen kılıfları asabilirsin bunun nedenide bekleyen çamaşırın koku yapmasıdır. Elimden geldiğince bir şeyler yazdım inşallah yardımcı olur 😊🌹
Aleyküm selam pıtırcık 😂😘 Sararan yastıkları ilk günkü gibi beybayaz yapmak için ihtiyacınız olanların listesi şöyle: 250 ml sıvı deterjan, normal deterjanınız,125 ml beyaz sirke, 150-200 gram çamaşır sodası. Sararan yastıkları beyazlatmak için yapmanız gereken ise şöyle: Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve yaklaşık 700 ml sıcak su ekleyerek karıştırın. Bu karışımı çamaşır makinenizin tamburuna yerleştirin ve sıcak suda yıkama işlemini gerçekleştirin. Daha sonra, yastıklarınızı kurutucuda veya bir kurutma rafında kurutun. Bu işlemden sonra beyaz yastıklarınız tekrar parlamaya başlayacak! Sararan yastıkları beyazlatma işlemiyle ilgili bir de ipucumuz var! Elbette bu karışımı diğer beyaz çamaşır türlerinde de kullanabilirsiniz! Mesela, beyaz yorgan, beyaz çarşaf ya da beyaz havlu…
Merhaba, Sararmış yastıklar nasıl temizlenir? Öncelikle yastıkların kumaş türü önemli eğer pamuk, koyun yünü, vs gibi bir yastık kullanıyorsanız. İçinin dökülmesi pamuklarını havalandırıp, tiftikleyip kılıfını yıkadıktan sonra yeniden yastık düzmek gerekli olacak. Eğer makinaya atmaya uygun bir kumaş polyester, elyaf vs yastık kullanıyorsanız. Makinaya attığınız yastığın üzerine veya makina bölmesine ;iki yemek kaşığı karbonat, yarım çay bardağı beyaz sirke,2 yemek kaşığı Çamaşır sodası, yumuşatıcı veya kullandığınız bir deterjan olabilir.(Rinso limon ve karbonat çamaşır deterjanı)ekleyip makinayı çalıştırın sonucun muhteşem olduğunu göreceksiniz. Güneşte güzelce kurulamayı unutmayın.
Yastığın dolgu malzemesi önemli. Eğer elyaf gibi bir malzeme ise rahatlıkla çamaşır makinesinde yıkanabilir. Ben yastıklarımda orijinal pamuk kullanıyorum makinada yıkamak mümkün değil. Onun için yastık alezi kullanıyorum. Bunu yıkamak daha kolay.
Yastıklarin bu kadar sararmasını beklemeden yıkamak en güzel çözüm. Bu görselde ki yastık aşırı sarardığı için eski haline dönmesi mümkün değil ancak yastığın kılıfı sökülüp yeni yastık kılıfına elyaf doldurulup elyaflar değerlendirebilir Içi elyaf ise makinede 60 derece de yastıklar yıkanır. Yün yastıklar makineye atılamaz yıkanmaz. Ancak yorgancıya götürüp yastıklarin kılıfı değiştirebilir.
Sararmışsa en güzeli bir leğene su ve oksijenli su koyup içine basmak. Oksijenli su en güzel dezenfektan ve leke çıkarıcıdır. Sonra normal şekilde makinede yıkanır
Ben beyaz yastık kılıflarım her seferinde önce beyaz sabunla çitiliyorum soğuk suda sonra çamaşır suyuyla çitiliyorum makineye atıyorum makineye de atıyorum pırıl pırıl oluyo 🙂