Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 647 cevap paylaştı.
Lekeye hemen müdahale etmek gerekiyor gadası. Kıyafetinize salça döküldüğü zaman, kıyafetinizi hemen çıkarın ve lekenin üzerine biraz bulaşık deterjanı dökün. 5 dakika bulaşık deterjanını beklettikten sonra ılık suyla sadece lekeli bölgeyi çamaşır yıkar gibi çitileyin.
3 yöntem söylicem 1. si bulaşık deterjanı salça dökülen yere biraz bulaşık deterjanı döküp 5 dakika beklemek bekledikten donra ılık su ile sadece lekeli bölgeyi çitilemek lekeyi çıkarırmış
2. yöntem soguk suda bekletmek kıyafeti ters çevirip soğuk suda bekletmek hatta bir buz parçasını lekenin üstüne koymak buz eriyip kıyafetin dokusuna kadar işleyip salça lekesini çıkarırmış
3. yöntem ise tuz dökmek lekenin üzerine bir miktar tuz döküp 20 dakika bekledikten sonra makinada yıkayın
tuz sayesinde salça elbise dokusuna işlemiyor ve salçanın kırmızı renginin yok olmasını sağlıyormuş ☺
Tüh, beceriksiz, koca kız oldun üstüne döküyorsun 🤣🤪 O durum benim de çok başıma geldi. Gerci o leke cikar da. Daha beterini yasadim ben, temizlik yaparken pantolona çamaşır suyu döküldü 😨