Siyah kotlar pek çok kişinin vazgeçilmezi haline geldi. Siyahin diğer renkler ile uyumu nedeni ile hemen hemen her gün giydiğimiz siyah pantolonlarımızda oluşan reng solma sorunu pek çok kişiyi muzdarip etmekte peki bu konuda ne yapmalı? Siyah kotlarımızı ilk aldığınız günkü gibi rengi solmadan kullanmaya devam etmek istiyorsak, yıkama kurallarına uymak zorundayız. Aksi takdirde birkaç yıkamadan sonra kotun siyah rengi solmaya başlayacaktır. Siyah kotların rengi solmaması için ne yapılmalıdır? Kaç derece yıkanması gerekir? Boya akıtmaması için ne yapılmalı? Siyah kot pantolonun renklerini uzun süre koruması için ne yapmak gerekir?
Siyah kotların rengi solmaması için ne yapılmalıdır?
Eskiden siyah kot pek giymezdim daha doğrusu giyemezdim çünkü her yıkadığımda rengi eski haline göre daha çok açılırdı. Bu yüzden çok sık giymemeye çalışırdım.
Ta ki Rinso Kömür Siyahlığı Sıvı Deterjan karşıma çıktı ve hayatım adeta değişti. Şimdi daha çok siyah kot giyiyorum ve rengi de hala aynı (yeni gibi).
İçeriğindeki güçlü, temizleyici ve onarıcı özler ile kesinlikle siyah çamaşırların dostu. Bu deterjan ile siyahlar hep ilk günkü gibi kömür siyahlığını koruyor. Solma, renk değişimi, iz yapmıyor.
Deterjan seçimi dışında, koyu renkli çamaşırların solmaması için yapılacaklar:
• Renkli giysileri önünde baskı aksesuar olan çamaşırları ters çevirerek atmak.
• Etiketinde yazan uygun yıkama derecesinde yıkamak.
• Kurutma işlemini kurutma makinasında veya güneşte yapmamak.
kotu ters çevirip bir bardak sirke ekleyip soguk suda yıkamak sirkeli yıkama bitince normal deterjanla soguk suda tekrar yıkamak sonrasında güneş değmeyen bir yere asarak kurutmak kot pantolonların rengini korurmuş