Bak şimdi valla ben ruj kullanmıyorum 😅. Arkadaşım ile dün şakalaşırken tuttu gömleğime kırmızı ruju bastı 😅. Ruj lekesi de malum iz kalıyor. İz kalmadan ruj lekesini gömleğimden nasıl çıkarırım?🤭🤭🤭
Gömleğime kırmızı ruj lekesi bulaştı, nasıl geçer?
Öyle bir. lekede çok yüksek bir tazminata. mahkum. edilirim giydiğim pantolona kadar alırlar elimden o yüzden ne ruju nenlekesi benden uzak olsun yusufffff josefffffff yoseffffff ettim. simdiden:)
iki temizleme yöntemi söylicem şimdi 1. si eter ile temizleme pamuk oranı düşük olan gömleklerde kullanılır bolca eter sürülür ve sabunlu ılık su ile ovalanır kuruması beklenir ruj lekesi çıkar
2. yöntem ise oksijenli su bu da pamuk oranı yüksek ve ipekli gömleklerde kullanılır ruj lekesinin üstüne oksijenli su dökülür biraz bekeyince sabun ve sıcak su ile ovalanıp temizlenir ardından makineye atılır
dipnot: oksijenli suyun gömleğe direkt temas etmesi istenmiyor ve rengi bozulması istenmiyorsa işte buraya dikkat önce lekenin üstüne bir miktar tereyağı sürmek ve sonra oksijenli su dökmek gerekiyor
şimdi biz yemeye tereyağı bulamıyoruz kaldı ki gömleğe mi sürelim :D :D
@senaysexgirl tabi ilk kez otelde kaldık eşimin üstüne yemek döküldü otelde deterjan nasıl bulayım sabunla citiledim baktim deterjanın yapamadığını yaptı evede getirdim fazladan 😂
Senin yerinde olsam ayni ruju simetrik olarak gomlegimin diger tarafina da yapistiririm, kendi stilini olusturursun, krizi firsata çevirmekte denilebilir..