Çok dikkat etsekte bir bakmışız çamaşırlar makinadan tüylenmiş olarak çıkar. Uygun foto bulamadım gitti 😁Yıkamanın ardından oluşan tüylenmenin sebepleri nelerdir?
Çamaşırlar neden tüylenir? Çamaşırlar genel olarak uygun koşullarda ve uygun deterjanla yıkanmadığı zaman bu duruma gelir. Bazense ürünün kalitesine bağlıdır bu.
Doğru yıkama derecesi ve deterjan seçimiyle bu sorun çözülecektir.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır. Lif, iplik ve kumaş yapısıyla yakından ilişkili olan giysilerde pamuklanma ve tüylenmenin oluşmasında, hem üretici hem de tüketici kaynaklı çeşitli sebepler vardır.
Dokuma kumaşlar kolay kolay tüylenmez. Büyük ihtimalle örme kumaşlarınız tüylendi. Bunu önlemenin hiçbir yolu yoktur. Fakat giysilerde kullanılan lif türünü bilseniz makine ayarını ona göre ayarlasanız giysilerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Tüyleri zımpara ve jilet ile almak kolaydır. 💕
tüylenme çok fazla yıkamaktan ya da sürtünmeden dolayı oluşan elektriklenmeden olduğunu sanıyorum çamaşırı etiketinde yazanlara göre yıkamamakta böyle yapabilir çamaşırları toplu olarak yıkıyoruz sonuçta etiketine bakarak yıkama programı yapsak hem birden fazla makineyi çalıştırmak gerekir hemde israf olur
Pet şişeler..! Kıyafetlrde kullanılan polyester iplik bazen ham maddesinden üretilir, bazen atık maddelerden. Ülkemizde polyester iplik fabrikaları varsa da, ham madde Tayland ya da Çin'den gelir bu hammaddeler bazen o kadar dandik olur ki, yüzde tüz pamuklu olamayan ürünler de, tüylenme olarak kendisini gösterir diye düşünüyorum.