Korkacağımı bilsem bile film izlemeyi yalnızken severim. Birileriyle birlikte izleyemiyorum. İkide bir yorum yapıp tüm dikkatimi dağıtıyorlar, filmi kaçırıyorum.
Mümkün olduğunca fazla kişiyle seyredilmeli. Çünkü korku filmi ne kadar çok kişiyle izlenirse yaratacağı çarpan etkisi de (yorumlar, anlık sahne geçişlerinde ürpermeler, çığlıklar) o kadar büyük oluyor. 😂😅
Bana göre en iyisi tek başına izlemek. Yok tek başıma değilsem eğer en fazla ekstra bir kişi ile izlemek isterim. Çünkü çok kalabalık olunca o filmin tadı kaçıyor gerçekten. Sürekli birileri yorum yapıyor. O zamanda izlediğinden bir şey anlamıyor insan.
aga korku filmi dediğin şöyle izlenir bak tarif ediyorum , gece evde tek olacaksın , hava şartları da gök gürültülü sağanak yağış olacak.. Odana çekilip ışıkları da tamamen kapatacaksın. Ardından kulak üstü bi kulaklık bulup onu takacaksın ve sesi fullüceksin. Yanına da bi cips kola. Sonra ise açıp bi james wan filmini keyfine bakacaksın , ya da s.çacaksın diyim :d
Bonjour! Bence tek başına izlemek yani benim gibi biraz psikopatların işi. Severek korku filmi açmak çılgınca gelebilir ama ben canım isteyince açıyorum. Korkmasına korkuyorum ama beni korkutan daha çok jumpscare durumları oluyor. Genel korku filmlerinden korktuğumu söyleyemem bu yüzden. Gerilim filmleri daha çok beni çekiyor. Korku filmlerini tek izlememeyi tavsiye ederim, bazı ortamlarda güzel olabiliyor ahha. <3
Yalnız ve gece izlenilmeli, işte o zaman korkuyu iliklerine kadar hissedebiliyorsun değilse toplu bir ortamda izlemek filmin ciddiyetini sıfıra indirger ve korku filmi, korku filmi olmaktan çıkar, komediye döner..
Yalnızken de çok güzel kalabalıkla izlenince de çok güzel. Kalabalıkta muhakkak çok korkan biri olur ve sürekli çığlık atar bu yüzden etki fazla olmaz ona gülmekten.
2 kişi izlenmeli bence en ideal kişi de sevgili veya eşin olmalı yanında filmi izlerken o korktuğun da korkmuyormuş gibi yapıp gece tuvalete giderken onu yanımda götürdüğümde anladım 😂