Boşanma davası nereden açılır bu konuda hiçbirşey bilmiyorum.
Boşanma davası nasıl açılır?
Boşanma davası nasıl açılır?
Eğer anlaşmalı bir boşanma olacaksa dilekçe yazman yeterli. Adliye civarlarında arzuhalciler olur. Ama onlar biraz fırsatcıdır. 3 parça kağıda 50 lira isteyenini gördüm. link
Dilekçeni hazırladıktan sonra aile mahkemesine ver. Eğer uyap aboneliğin varsa aynı gün içinde mahkeme tarihi ve saati cep telefonuna gelecektir. Eğer nafaka ve mal paylaşımı isteyeceksen avukat tutmalısın.
tutmam şart ozaman teşekkürler çok
şöyle dilekçe yazacaksın ben bursa olduğum için diyorum ,
t.c. bursa cumhuriyet savcılıgna diye eşimde gördğün ya da eşimle şidetlli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istiyırum dilekçemin işleme alınıp boşanma davası açılması için gereğini yapılmasını rica ederim dersin adın soyadın yazar nüfus cüzdan ve evlilik cüzdanın fotokopisi le savcılığa veririsn iş olur biter
Boşanma davası; anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davası olmak üzere iki farklı şekilde açılabilir. Somut bir boşanma sebebi https://goo.gl/RBfVFF olmadan boşanma davası açılamaz. Boşanma davasında boşanmak isteyen taraf daha az kusurlu olmalıdır. Boşanma davası, nafaka, velayet, tazminat vb. talepleri açık ve net içeren bir dilekçeyle https://goo.gl/zqKniG açılmalıdır.
sulh mahkemesi kalemine bir dilekçe yaz işleme alınacaktır
Cevap
27Cevap
Adliyeye gidip dilekçe vereceksin. Haklarını öğren. Ezdirme kendini sakin. Dilekçede de isteklerini ysz karşılıklı imzalayin. Avukata gerek yok eğer iki taraf da istiyorsa ayrılığı. 2000 lira gider avukata boş yere. Kendiniz verin.
teşekkürler
Kalabalık yerleşim yerlerinde aile mahkemeleri bakar.Fakat aile mahkemesinin olmadığı yerlerde asliye hukuk mahkemeleri de bakar
aile mahkemesinin özel binası mı oluyor
sağolun çok teşekkürler
olmam asla
yaz internete öğren,yada bir avukata gidip konuş,anlatacaktır o sana.
Bir avukata danışacaksın o sana gerekli yolu gösterecek.Bir avukat tutman uygun olacak sonuçta
ararçlardan giryosun uyumluluk göstere tıklyosun ordan boşanmayı başlat diyosun tekrar sorcak boşanmakda kaararlımısn evet dicen sonra geri dönüşüm kutusu :P
adliyeden olcak :)
Bak çok merak ettim sapık diyosun ya ne tür ya Valla merak ettim anlatsana belki yardımcı olabiliriz zaten anonimsin de ?
Avukata git.
Yada dilekçe yaz.
Katibim istersen hazırlarım.
dilekçe yazmaya gittiğin zaman, dilekçeyi yazan kişiye sorarsan sana söyler.
avukatsız olarak nasıl açılır bakmak istersen ben izlemiştim çok basitmiş ya
82 yaşındaki babaanneme sordum '' afukata git dedi'' avukat diyemedi ama olsun akıllı kadın vesselam .
zengin babanen o zaman burda işler farklı dönüyor selam babaneye
goynu zengin sen en planlıyorsun avukat dışında eczacıya git daha ucuza boşanırsın
sen baya zeki çıktın büyüyüp evlenirsen anlarsın olayları
Sabret, boşanma bence
dayanamayacağım :(
Neden, dövüyor mu, çocuklara mı kötü davranıyor, başka bir şey mi, başka bir kadınla mı görüşüyor
çocuk falan yok. dövmek de sıkar. ama adam sapık. :(
Kesinlikle emin olmadan bir şey yapma bence
sapık diyorum emini mi kaldı ya
Tamam bir şey demedim. Allah sabır versin o zaman ne diyeyim hayırlısı
teşekkürler
boşanma derim.peki problem nney?merak ettik şimdi.
avukata git o halleder
boşanma sebebin nedir ?
avukat tut o halleder
ama boşama hatun
dayanamayacağım
avukatlık bürosuna uğra çok var
Adliyeye git oradan yönlendirirler
Adliye Binasına git derdini anlat yardimci olurlar
olurlar mı teşekkürler
Tabikide işleri zaten
arzuhalci veya avukat yardımcı olur zaten
Aile mahkemesinde açılır
çekilin ben avukatım...
Avukatlarla görüşürsen açarsın
avukatlar sana daha sağlıklı yardımcı olr
aile yıkmak kolay tabi.
Dilekçeyle.
şakami bu siteye sorucağina bir avukata sorsana
nasıl bir sorunun var yani sapıklıktan kastın ne
evet?
boşanma avukatı
mahkemeye gidilerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba.
Boşanma davaları çekişmeli ve çekişmesiz olmak üzere iki şekilde yürütülmektedir. Çekişmesiz boşanma halk arasında da bilindiği üzere anlaşmalı boşanmadır.
Anlaşmalı boşanmada taraflar kendi aralarında protokol hazırlamaktadır. Bu protokolde taraflar birbirlerinden ne talep ettiklerini detaylı, açık ve kolay anlaşılır şekilde belirtmelidir. Örneğin müşterek çocuk varsa velayetinin kime bırakılacağı, müşterek çocuğun velayeti kendisinde olmayan ebeveynin çocuğu ne sıklıkta göreceği gibi konular detaylı şekilde belirtilmelidir. Bu protokolün hazırlanması sonrasında taraflar yaşadıkları yerleşim yerindeki adliyede bulunan aile mahkemesine başvurmalıdır. Özelikle altını çizmemiz gerekir ki mahkemeye hitaben yazılan dilekçede boşanmanın çekişmesiz boşanma olacağı belirtilmeli ve taraflar arasında hazırlanan protokol dilekçeye ek olarak mahkemeye sunulmalıdır.
Bir diğer boşanma davası olan çekişmeli boşanmada ise taraflar arasında anlaşma olmaması durumu söz konusudur. Taraflardan biri boşanmayı istemiyor olabileceği gibi iki taraf da boşanmak istemesine karşın şartlarda anlaşma sağlanamamış olabilir. Örneğin bir taraf diğerinin kendisini aldattığını ve evlilik birliğini zedeleyici eylemlere bulunduğunu iddia ediyor olabilir. Bu tarz bir durumda da boşanmak isteyen taraf yerleşim yerindeki aile mahkemesine başvurmalıdır. Diğer tarafın başka iddiaları var ve kendisine yöneltilen iddiaları kabul etmiyor ise aynı mahkemede karşı dava açma hakkı bulunmaktadır.
Çekişmeli boşanma davaları özellikle evlilikte müşterek çocuğun olduğu durumlarda tatsız bir hal alabilmektedir. Böyle bir durumda davacının bundan en az etkilenmesi için davayı bir avukatın sürdürmesi en sağlıklısı olacaktır. Konuyla ilgili olarak avukatınızdan yardım almanızı öneririz.