Hadis felan var mı bilginiz nelerdir?
evet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben bu tür soruların Ayet-Hadis belirtilmese de (ki belirtilmiş) kişilerin doğru-yanlış kavramını kalplerine danıştıklarında cevabını bulacaklarını düşünüyorum. Zaten emredilen de budur. Lütfen Mutahhari'nin "Kur'an-ı Kerime Göre Kalp" adlı şu kısa yazısını okuyunuz:
Kalbiniz-vicdanınız size ne diyor? Sevenleri ayırmak iyi bir iş midir? Sanmam. Kişi bunu bir empati ile de çözebilir. Birilerinin sizi sevdiğinizden ayırmasını ister miydiniz? Sanmıyorum.
Ancak, ayet-hadis isterseniz, benim şimdilik aklıma sürekli okuduğumuz Felak Suresi geliyor. Bu surede sevgi bağlarını koparan ve yuva yıkanların o kadar şerli-kötü olduğu belirtilir ki, karanlık, haset gibi şeylerle aynı kefeye konarak bunlardan Allah'a sığınılır.
"DE Kİ; SIĞINIRIM FELAK'IN RABBİNE... AKİDLERE (düğümlere; sevgi ve evlilik bağlarına) (ağızlarıyla; çekiştirme-dedikodu-yaygara-propaganda yolu ile) ÜFLEYEN (ve çözen) LERİN ŞERRİNDEN!"
Yani, (insanın Allah'a, dinine ve sevgilisine tutkun olduğu) sevgi yeminlerini ve bağlarını çözmeye çalışanlar o kadar şerli kişiliklerdir ki, neredeyse her gün okuduğumuz Felak suresinde bunların kötülüğünden Allah'a sığınırız.
Çok teşekkür ederim :)
Sevenleri Ayırmak Günah ve Şuçtur.
Sevenlerin Kalbi Bir ve Bütündür Bu Kalbi Ortadan Ayırmak Bölmek Dogru Degildir.
Allah C. C Diyorki Her Kim Benim Kulumu Severse Bende Onu Çok Severim.(Hadisi Şerif)
Arkadaşlar bizim bir arkadas VR ve benden hiç haz etmiyor annem hakkında sevgilisi küfür etti bu dediğim kız ve onun açığını biliyorum onu tehdit ettim ama hala ayni sevgilisiyle çıkıyor çocuk hayatiyla oynuyor ama bu onucok seviyor çareyi oğlanın abidin anlatmakla buldum sizce yanlış mı yapıyorum arkadaşlar
bende ayet hadis bilmiyorum ama bildigim kadarıyla eger kıskançlık yüzünden iki kişinin arası bozulmuş ise günahı büyük
Cevap
11Cevap
ayet veya hadis duymadım ama vıcdanen agır gunah oldugunu dusunuyorum, bır ınsanın canını baska daha fazla ne ıle ve nasıl acıtabılirsınızki..
Tabikide günah gel de iki sevenleri ayır sonrada öyle bir hadis yokmuş diye kendini kandır yok amca oğlu yok dayı oğlu öyle birşey olmasını gerekir amca oğlu olmasın yabancı olsun zengin olmasın fakir olsun yeterki birbirlerini sevsinler benim görüşüm iki sevenleri ayırmak günahtir ayirmayin birleştirin sevenleri ama bizim doğu tarafı yok amcası oğlunu alsın bu kızın ve erkeğin günahida hep sizin boynundadir kim iki sevgiliyi ayirirsa
eger hiç bir sakıncası yok ise tabiki günahtır ne derler yuva yıkanın yuvası asla olmaz
hadis var mı bilmiyorumda günahtır heralde
İnşallah cehennemde yanarlar
E tabiki günah yani kötülük yapıyorsun daha ne hadis ayet aramana gerek varmı...
kadına bakmak haram değil mi ya ayıran sevap işlemiş olur ozaman
Farklı bir bakış açısı seninki de :)
Bence günah kavuşturmak sevapsa ayırmak elbet günah
Öyle ise tüm anneler günahkar..
Nasıl yani?
bizi annesi ayırdı kızı daha iyilerine layıkmış
ileride zengin birini olur ama canından bezdirir her şeyin para olmadığını anlamayan paraya göre insana değer veren biriydi kızı da o kadar yeminler sözler ettiği halde annesini dinledi sonra zengin birini buldu anlaşamamışlar vs 3 4 kişi daha olmuş geri dönmeye filan çalıştı kabul etmedim içime sinmedi yaptıklarından sonra...
Bizimkisi de yılan hikayesi gibi seni de derdin büyükmüş Allah yardımcın olsun
Yok artık alıştım onsuzluğa o kendi derdine yansın benim gibi birini kaybettiği için
Demi
Aynen öyle =) hayata sımsıkı sarılıyorum ve hayattan zevk alıyorum artık spor yapıyorum sosyal aktiviteler dil kursları akademi =) aklıma bile gelmiyor artık.
En iyisini yapmışsın :)
hadise ne gerek var. vicdanın yok mu.
benim fazlası ilecar ama milletin yok
kara vicdanlılar desene.
Günahtır galiba
günahdır
Yoh sunnet sjeuwhqb
Bnde diyorum espiri yapılmadı meğer seni bekliyor muşuz :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar