Hadi biraz rüyalardan konuşalım 🌊
Evet 🤩
Hayır 😐
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Hadi biraz rüyalardan konuşalım 🌊
Astral seyahat bilimsel olarak doğrulanamamış, güvenilir ve bağımsız kanıtlar bulunamamış, kontrollü deneylerde gerçek olduğu gösterilememiştir. Astral seyahat sözdebilimdir yani sahte bilimdir. Bilimsel olarak bir zırvadır.
İnsan rüyalarında kendi bedeninden çıktığını hissedebilir. Lucid rüyalar, uyku felci, hipnagojik ve hipnopompik deneyimler, bazı nörolojik durumlar ve çeşitli algısal bozukluklar, kişiye astral seyahat ediyormuş gibi hissettirebilir ancak bunlar astral seyahat değildir. 'Bedenimden çıktığımı hissettim' demek ile, 'Bilincim gerçekten bedenimden ayrıldı' demek aynı şey değildir.
Şu otla, tütsüyle yapılanlara geleceksek, bunlar psikoaktif maddelerin etkisinden dolayı olur. Halüsinasyon görürsünüz, buna da astral seyahat dersiniz ancak bilim buna katıla katıla güler...
Deneyim gerçekçi olabilir ama her deneyim gerçektir demek doğru değildir.
Çok güzel ve açıklayıcı bir cevap olmuş eline sağlık.
Bu nörolojik süreci astral seyahat olarak binlerce yıldır insanlara pazarlamışlar.
Bilimsel terimi kullansam ilgi çekmezdi ama astral denilince mevzuyu pazarlamak kolay 😀
Otlar konusunda da sana katılıyorum. İnsanların kafasını güzel yapıp al sana seyahat diyorlar belli ki.
Bilinç bedenden daha fazla gelişime açık.
Burada beden uyurken bilinç uyanık kalmaya ve bedenin değişimlerini gözlemlemeye devam ediyor hepsi bu.
Ben bu cevabı hazırlarken, karşı çıkacağından neredeyse emindim ve açıkçası şaşırdım.
Hatta diyebileceklerini hesap edip, cevabımı da düşünmeye başlamıştım. Yanılmışım anlaşılan. 😄
Cevap için teşekkür ederim.
Astral seyahat gerçekten başarılı bir mistisizm pazarlamasıdır ama gerçekler acıdır.
En iyi cevap için ayrıca teşekkür ederim. 🌟
Severim ters psikolojileri 😂
Rica ederim sövmeden cevap yazdığın için ben teşekkür ederim 🤣
Cevap
17Cevap
bunu bazı otları yakarak dumanıyla yapanlar var diye duymuştum Puslu kıtalar atlası diye bir roman var orada adamın biri yapıyordu ben bir bunu yaşadım Uykuyla uyanıklık arası böyle dalmak üzereyken oldubilerek yapmadım Çok mu yorgundum Anlamadım belki de yanılıyorumdur ruhumun bedenimden ayrılıp dönüp bedenime baktığını çok net hatırlıyorum bir kez Dönüp kendime baktığımı hatırlıyorum ve çok korkmuştum bunu bazı otları yakarak dumanıyla yapanlar var diye duymuştum Puslu kıtalar atlası diye bir roman var orada adamın biri yapıyordu Netflix te de gözlerinin ardında diye bir min dizi var o da bu konu üzerine
Gün içinde ve uyku öncesi zihnin fazla uyarılırsa Beta frekansından uyku frekansı olan Teta'ya geçiş sırasında bilincin uykuya dalmakta zorlanıyor. Bu işin bilimsel açıklaması bu. Tabi bunu beden ve zihin farkındalığı yüksek olanlar daha fazla hissedebilir.
Seni sorularından biliyorum. Oldukça yetenekli ve farkındalığı yüksek birisin 🤩
Bu Teta frekansı korkulacak bir şey değil. Gerçek değil o korkular. Ilkek beynimiz böcekten sinekten korkan beynimiz korkar normal. Sen bilinçli olarak sakinleştirmelisin onu bebek pışpışlar gibi 😂
Ne diyordum Teta frekansı analitik, sanatsal ve yaratıcı düşünmeyi destekler. Bir üst segmente taşır seni ve hayatını 🥳
Ha bu tek yönlü bir yoldur bu arada. İlgin, merakın, isteğin yoksa girme o kapıdan içeri 🙃
Teşekkür ederim❤️😊ilgim ve merakım ve çok korkunçtu uyanamıyordum ağlayarak zor uyanmıştım.
Beden uyuyor oluyor çünkü o yüzden korkmuşsun ama mutlaka uyanırsın merak etme. Tekrar başına gelirse korkulacak bir şey olmadığını düşün nefesini yavaşlatmaya çalış muhtemelen kalbin de solunumun da hızlanmış olur 😀
Rica ederim 🙏
Evet aslında uyanıksın ama gözlerini açamıyorsun ama gerçek gibi
Gerçek zaten sadece beden adaptasyon sorunu yaşıyor çünkü ilkel zihnimize göre 😀
Öldüm zannediyor muhtemelen 😂
Şöyleydi bedenimi uyandıramadığımın farkındaydım ve zorlanıyordum ama yaşadığım gerçek ta kendisiydi çünkü o ağırlığı bedenimde hissediyordum ayy çok tuhaf ilginç birine anlatsan deli derler ama kim ne derse desin gerçekti😃isra ve Miraç gibi
Yok oralara girme farklı ve büyük anlamlar yükleme. Sen kendi bedenin ve zihninde kal ki gerçeklik algın bozulmasın. Bilimsel dayanağı olan zeminde dur.
Miraç diye bir şeyin olmadığını söyleyen alimler de var 🙃
ben inanıyorum miraç olayına Alimler için bişey diyemem😃aile dizimi hakkında ne düşünüyorsun
Diyanet İslam Ansiklopedisi (DİA) ve TDV İslâm Ansiklopedisi kaynaklarına göre, Aişe bint Ebu Bekir ve Muaviye bin Ebu Süfyan gibi sahabiler ile bazı kelam alimleri, bu olayın fiziksel bir bedenle değil, "ruhen" veya "sadık bir rüya" (yakaza hali) şeklinde gerçekleştiğini savunmuşlardır. Modern dönemde de din felsefecileri ve bilimsel odaklı alimler, bu tür anlatıları fiziksel bir göğe yükselme yerine, bilincin ve zihnin yaşadığı çok yüksek, dikey bir deneyim olarak yorumlarlar.
İnanç insanın kırmızı cizgileridir bilirim ama bu veri de aklında bir yerde dursun 🙃
Aile demek bizi ilk kodlayan yapı demek. O süreçte yapılan bir yanlış tüm sistemi etkileyebiliyor özellikle olumsuz olduğunda. Bulup düzeltmek gerektiği konusuna katılıyorum.
Büyüdüğüm aile evime ziyaret yaptığımda ufaktan ufaktan rötuşlar yapıyorum ben aklıma geldikçe. Birden yüklenmemek lazım sisteme 😂
O da biraz ilginç doğru kuramlar uygulayanlarla ve birçok şeyi bilebilenler apayrı
O da biraz ilginç doğru kuramlar uygulayanlarla ve birçok şeyi bilebilenler apayrı insan beyni muazzam
İsterimm..
Bütün gezegenleri dolaşmak görmek isterim, karadelikleri keşfetmek isterim. Uzaya hakim olmak isterim 🌟
Giriş bi ihtimal mümkün olurda çıkış nası olur bilmediğimden yanımda biri olsun isterim nöbetçi olarak jfjf
Günaydınn Selin'cim 🌞💖
Yanında nöbetçi biri olursa yolculuğu ona ithaf edebiliyorsun. En güzeli tek başına yol alabilmek. Kalbin ve ciğerlerin sağlamsa korkma hiç. Onlar bi tık adaptasyon sorunu yaşıyor da 😀
Nasıl yani ona ithaf edebiliyorum..
Yani kontrol ettirmedim fakat şimdiye dek bi sıkıntı yaşamadım. Hoş nasıl yapılacağına dairde pek net bi fikrim yok 🙇♀️
O olmadan yapamazmışsın gibi hissediyorsun. Bu şekilde kodluyorsun kendini.
Kopya çekmeden sınavı geçemeyeceğini düşünen biri gibi. Oysa yeterince çalışan herkes geçer 😀
Bu donanım herkeste var. Sadece yazılımı güncellemek gerekiyor. Dün bu konuyu bolca konuşup düşününce ben tetiklenip gece gene gittim bir yerlere. Hem de yanımda yıllar önce kaybettiğim biriyle 🤩
Oooo evet tabiki isterdim... Gök taşlarını ufkun ötesini karadelikleri varsa akdelikleri görmek isterdim... Acaba ötesinde ne var... Bilgi akışını alabilmek için kullansaydım mıkemmel olurdu
Güzel güzergah 😀
Peki o anda bedende nelerin yaşanacağı hakkında bir fikrin var mı?
Zihin çok güzel sınırsız bir şekilde gelişiyor ama bedenin oldukça ilkel sınırları var 🙃
Sınırsız değil de gelişime aç ve açık diyelim.
Peki zihnimiz gelişime bu kadar açıkken bedenimiz neden bu kadar ilkel sence?
Hıhım haklısın kuziş 🙏
Bu güzel bir soru... Bence dengelenmek için. Yani tam izah edemeyebilirim ama ruh sınırsızdır... Bir özü var mı bilmesemde biraz beyin ve zihinlede ilişiği var (aslında tüm organlarla ruhun ilişiği var )... Yaratılışımızda zıtlıklar var... Ruhun bilgisi gizlenmiştir... Beyin organ olarak bu iki bağlantıyı oluşturan bir nevi köprü ve zihin dediğimiz şeyin oluşumu için gerekli bir bir kaptır...
Yani zıtlıklar derim cevap olarak kendi kişisel yorumum..
Bedenim uyurken bilincim açık ve zihnim uyanıktı. Bunu nerden biliyorum?
Beynimin beta frensından teta frekansına geçtiğinde oluşturduğu elektriksel sinir dalgalarını olduğu gibi hissettim. O an rüyada olmam bunu hissetmemem gerekirdi ama ben hissettim. Sonrasında bedenim uyuyor olduğu halde bedenimde bazı tepkiler oldu. Madem uyuyordum bedenim bunları neden ve nasıl hissetti?
Bedenim uyuyordu ama tepki verdi" diyorsunuz. Evet, çünkü uyku felci (pons bloğu) sadece iskelet kaslarınızı (kolları, bacakları, boynu) kilitler. Kalbinizi, akciğerlerinizi veya ter bezlerinizi kilitleyemez. Zihniniz o geçiş dalgalarını hissedip panik butonuna bastığı an, beyniniz o kilitli bedenin içine adrenalin pompaladı. Bacaklarınızı oynatamadınız ama kalbinizin küt küt attığını, nefesinizin sıkıştığını veya vücudunuzun aniden ısındığını hissettiniz. Bedeniniz uyuyordu ama iç mekanizmaları zihninizin yarattığı o dehşet senaryosuna fizyolojik olarak yanıt vermek zorundaydı. Özetle; siz o gece yatağınızda tamamen hareketsiz, uyuyan bir biyolojik donanımla dururken; beyniniz sinir sisteminizin tüm kablolarına içeriden yüksek voltajlı bir elektrik verdi. Yaşadığınız her bedensel tepki, o elektrik akımının iç organlarınızdaki ve his merkezinizdeki yankılarıydı. İşte bu yüzden sürecin adı "Zihin-Beden Katalizörlüğü". Bilinciniz o kadar güçlüydü ki, normalde insanların uyurken kaçırdığı o devasa elektriksel dönüşümü canlı yayında yakaladı ve kaydetti.
Dedi çok bilmiş ai 😂
Ben de anlamaya çalışıyorum hâlâ 😂
Olsun 🙏😀
Astral seyahat boş iş çok daha faydalı ve mistik metodlar var
Neymiş onlar?
Havas ilmini biliyor musunuz
Duymuştum hiç ilgimi çekmiyor. Şimdi tekrar araştırdım. Kuran'da geçmiyor. Bilimsel herhangi bir dayanağı da yok.
Bilim, havas ilmi konularına hiçbir zaman erişemez ancak kuantum fiziği ile uğraşanlar bir kısmını anlayabilir havas ilmini öyle akılla anlaşılabilecek bir şey değil maneviyat ilmi.. Kuranda geçmiyor dediniz Kuranı Kerimde birçok şey isim olarak geçmez zaten cebrail azrail mikail gibi isimlerde birebir Kuranda geçmez ama azrail ismi Kuranda geçmiyor diye azrail e inanmazsanız bu sefer islamdaki birçok hükmü de reddetmiş olursunuz o sebepten Kurana yüzeysel bakarak bu konu Kuranda geçmiyor demek doğru olmaz tefsirleri ve akaidi ile beraber öğrenmeniz lazım eğer havas ilmi dikkatinizi çekmiyorsa benim vereceğim örnekler de ilginizi çekmez muhtemelen
Yok çekmez. Ben okuduğumu Kuran'da yazanı bilirim. Olmayan anlamları yüklemem. Ekleye ekleye yeni din icat etmişler.
Peki okuduğunuz Kuranı biliyorsanız bana meryem suresinin ilk ayetinin anlamı nedir ne söylenmek istenmiş anlatabilir misiniz müsait vaktiniz varsa
Yok
😂😂 eywaAllah
Metafizik mi?
Çok isterim ama korktuğum için inanmıyor gibi yapıyorum 😂
Korkma sebebin ne?
Ben de korkuyordum. Bedene geri dönememe ihtimalinden bahsedenler oluyordu.
Bağımlı olmazsın bence çünkü keyifli ve konforlu bir şey değil.
Hani sana bazı dalgalardan bahsetmiştim uyku öncesi geliyor ve üzerinde yüzdüğümü hissediyorum demiştim. İşte o anda bedenim uyuyor olduğu için onları salgılıyormuş beynim. Normalde rüya görüyor olmam gerekirken benim bilincim açıktı.
Hiç öyle seyahat etmek gibi bir niyetim yoktu ama sürecin sonunda kendiliğinden oldu.
Astral, seyahat falan iyi pazarlamışlar insanlara 😂
Allah Allah nası ya 😂
Anaaa 🤣 sohbetin devamını böyle beklemiyordum jfjcjf Zaten ortada bu tarz ne geziyorsa ne popülerse inanmamak gerekiyor
Bak şu an korkmuyorum artık bfjcjd
Bi daha olsa bu defa farklı bakış açısıyla deneyimlersin... Bende istiyorum artık . d
Şu günlerce aç kalma meselesi falan peki, vay be ne uydurmuşlar o zaman hee
Ben oruç dahi tutamıyorum ne günleri yaa 🤭
Korkma korkma hiç öyle ürkütücü bir şey değil solunum ve dolaşım sistemi birazcık sapıtıyor "noluyor lan uyusana dingil ne geziyon" diyo muhtemelen beden zihne 🤣
😂😂
O zaman bana bi daha bu saçmalıkla gelen kuzenime ya bi güzelim bildiğin yok dicem normalde üstüne konuşurdum biraz djjxxjx
bi kere saçmalamıştı 21 yaşındaydım nasıl inanmıştım, neymiş böyle arkadaşının dayısı mı ne bilmem nereye gitmiş sabah geri döndüğünde evde gizli kapı bulmuş adam kapıyı açmış gitmiş de gitmiş bi daha dönememiş 🤣
Valla çok sağ ol aydınlanma yaşadım cjckdkc
Gerçeklik algısı kopunca ürettiği senaryolara kolayca inanır beyin. Bir de başkalarını da inandırmaya çalışıyorlar.
Ben ai'den destek alarak bilimsel ve nörolojik açıdan mantıklı bir zemine oturtarak tanımlama şansı buluyorum 🤩
Kadın beyninin arastirilmaya değer olmadığını düşünen Freud keşke bugünleri görseydi de kahrından bir daha ölseydi 🤣
Onun gibi enstitü veya laboratuara ihtiyaç duymadan tek başıma zihnimin o karanlık diye adlandırdıkları dehlizlerine inip çıkmayı başardım 🥳
Saçma olmayan kuramları vardı da işte kadınlara olan önyargısı batırıyor 😀
Keyifle kendisinde travma etkisi bırakırdım 🤪😂
E tartışıyoruz işte bak 😂
Dua etsin iyi günümdeyim sövedebilirdim 🤣
Haber bekliyorum bu ay içinde olur. Yaz sebepli yoğunluk var tabii
Bakalımm elimden geleni yapcam almak için 🤓
Ben o kadar emin değilim. O yüzden çalışabildiğim kadar çalışıcam. İşimi şansa bırakamam 😀
İnşallah 🙏
🤣🤣
Ahaha lann senin kafan da güzel bak potansiyelin var bunu kullan 🤣🤣
Yusuf Güney'den sonra korkar olduk
😂😂
Daha önce yaptım tavsiye etmem.
Neden tavsiye etmiyorsunuz beyfendi?
Hizmetten memnun kalmadınız mı? 😀
Tehlikeli olduğu kanaatine vardım, hizmette sorun yoktu :D
Neymiş bu tehlike?
Zaten yapabiliyorum
Çok iyi 😀
Tabii ki de☺️🙂
Korkmuyor musun?
Hiç düşünmedim ama gidip de dönmeyen olmamıştır herhalde diye düşünüyorum
Şimdi şöyle ki kalp ve ciğerlerin sağlam olması gerekiyor. O sırada kalp sıkışıyor, göğüs daralıyor, boğulma hissi oluyor. Bu belirtileri beden kaldıramazsa dönemedi şeklinde yorumlanmış olabilir.
Yapan var mı gerçekten var mı sen hiç duydun mu ben mesela yapan hani iddia eden kişiler var da ben onlara inanmıyorum çoğunu o yüzden hani merak da ediyorum hani çok ilginç değişik bir şey ne oluyor acaba neler yaşıyorlar mesela nasıl yapıyorlar neler yaşıyorlar mesela merak ediyorum yani dinlemek isterim
Abartıyorlar 😀
Öyle seyahat denilecek bir şey değil. Nörolojik bir durum tam olarak. Uyanıklık ve uyku arasındaki o sınırda bilincin uyumadan bedenin uyumasına tanıklık etmesi temelde.
Bir keresinde benim de böyle bir şey başıma gelmişti şu an tam hatırlamıyorum ama böyle tek hatırladığım şey gözlerim açıktı en son gözlerim açık olduğunu hatırlıyorum ve uyuyor ve uykuda ama uyanıklık arasında gibi bir şeydim ama dediğim gibi olayda tek hatırladığım şey gözlerimin açık olmasıydı bedenimi bile bir şeyler hissetmiştim mesela çok şaşırmıştım uyanınca da nasıl bedenim mesela bir şeyleri hissediyor
çünkü uyku felci (pons bloğu) sadece iskelet kaslarımızı (kolları, bacakları, boynu) kilitler. Kalbimizi, akciğerlerimizi veya ter bezlerimizi kilitleyemez.
Ama astra seyahat daha farklı bir şey değil mi
Bence değil 😀
Böyle bişeyi astral diye mi kakalıyorlar
O süreyi farklı tekniklerle uzatıp kısaltmak mümkün. Ayrıca bu teta frekansının yaratıcı düşünmeyi desteklediği kanıtlanmış.
Nasıl yapacağım hakkında fikrim yok açıkçası :)
izin almam lazım şimdi yapalımda
Kimden?
Dedem öldü de
Neneye geç
İnsanlık ölmüş
Yürüyerek gitcen galiba
Merak ediyorum aslında
İstemem normal seyahat daha cazip kdfk
Denenebilir
İstemem
Yo gerek yok
Gerekli görmüyorum.
istesem yapardım ama çok gerek duymuyorum
Gerçek olsa yapardım
Ama kafamız nasıl güzel
Evet isterdim
İstemezdim
Tehlikeli
Neden?
Gerş dönmeme ihtşmali var ruhun
Geri dönememe değil de bedenin o anın dehsetini kaldıramama ihtimali var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar