Güncellemeler
1 ay
hay sizin değiştirdiğiniz başlıgı s keyim , unuttum kapamayı değiştirmiş. ben bu başlıkta sormadım
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Boğa ve Terazi Venüs altında ve ikisi de şakacı ve romantik
Oğlak ve Kova Satürn altında, ikisi de ciddi, soğuk ve olgun tutum sergiliyor.
Akrep ve Koç Mars etkisi altında, ikisi de toksik, kıskanç, kavgacı ve ruh hastası
Balık ve Yay Jüpiter etkisinde, ikisi de şanslı, iyimser ve gamsız/boş vermiş
Başak ve İkizler Merkür etkisinde, ikisi de zihinsel olarak uçuk
Bir tek Yengeç ve Aslan ayrılıyor biri Güneş diğeri Ay yöneticisi, ortak noktaları yok onu çözemedim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
O gezegenin özelliklerinden etkilenirler çünkü. Ancak dediğin gibi tıpatıp aynı olmazlar, benzer yönleri olabilir. Mesela koç hareketli burçtur ama daha gürültülü, fevridir. Akrep de hareketli burç ancak plüto etkisinden dolayı daha sessiz, gizli hareket eder gibi. Tıpatıp aynı değiller burç arketipi olarak
Tıpatıp aynı olamaz zaten, biri ateş diğeri su, biri hava diğeri toprak, biri eril diğeri dişil. yani bu kadar farklılıklar olması normal zaten.
ama eski kaynaklarda osmanlıca eserlerde burç konularında plüto geçmez diyim. merih yani mars olarak geçer akrep ve koçun yöneticisi. benzer biçimde balık ve yay için "müşteri" olarak geçiyor. yani jüpiter neptün falan demiyor. ben onlara daha çok güveniyorum, yeni kaynaklar uydurma olabiliyor.
boğa ve terazininki de "zühre" diye geçer. yani şimdiki venüs
Osmanlı kaynaklarında geçmesi, onun doğru veya yanlış olduğunu göstermez. Astroloji farklı kollarda inceleniyor ve onların farklı olması birini daha doğru yapmaz.
Ahaha iyi de bu neptün plüton muhabbeti son 100 yıldır var. bunların doğru oldugunu nerden biliyon. ? astroloji ilmi hz idris zamanından beri var oldugu söyleniyor.
Kardeşim dediğimi anlamıyor musun? Farklı ekolden olması onu doğru veya yanlış yapmaz. Üstelik bu keşif ilmi, sonradan bulundu diye o gezegenin etkisi yok denemez. Bilim bile güncellenebilirliğini kabul ederken sen bu kadar katı ve fanatik olmamalısın.
Fanatiklikle ne alakası var marifetnamede dünyanın şekli hakkında ipuçları var, uzaylı diye yutturulan ama amiral byrd 'ün keşfettiği amerikadan büyük kıtalarda yaşayan farklı canlı türlerinden bahsediliyor melodik sesli. hepsi fantastik gelebilir ama hepsi gerçek. o adamı intihar süsüyle öldürttüler. üstünü kapattılar örtbas ettiler antarktikayı askeri geçişe o yıllarda yasakladılar. Dünyanın küre şeklinde oldugunu falan sanıyorsundur sen ama gerçekler bambaşka. marifetnamede de bu sıradışı görünümlü halklardan bahsedilir, peygamberin oralara miraçta davet götürdüğü anlatılır. ayet bile rahman 33 de haydi göğün ve yerin sınırlarını geçebiliyorsanız geçin size özel bir izin verilmedikçe asla geçemezsiniz diyor, uzay palavralarıyla uyutuyorlar milleti. dünyanın uzaydan çekildiği söylenen gerçek görüntüleri bile yok. nasa hepsinin fotoshop ürünü oldugunu kendi sitesinde zaten söylüyor. sen kalkmış diyorsun jüpiter keşkefildi neptün keşfedildi. delisaçması 😅 hani nerde gerçek görüntüler? dünyanın uzaydan çekilmiş görselleri bile sahte. bilimsel otoriteleri bile istedikleri gibi yönlendirip oynuyorlar. senin 40 fırın ekmek daha yemen lazım bunun fanatiklikle ilgisi yok
Hiç anlamıyorum böyle şeylerden ama öğrenmek istiyorum nereden başlayacağım
Sorgula artık herşeye erişmek kolay. Burcun ne
Oğlak burcum
Soğuk ve ciddi misin
Ortamdan ortama değişiyor ama genelde soğuk bir insanım
Anladım şaşırmadım. çekingen ve utangaç mısın peki? zira dişil burçlar daha çekingen utangaç oluyor
Bir ortam içinde öyle oluyorum evet
anladım iyi bence.