Aynı burçtan insanların benzer özellikler göstermesi tesadüf mü, astroloji gerçekten işe yarıyor mu?

Ben bazen aynı burçtan insanların gerçekten benzer özellikler taşıdığını düşünüyorum. Mesela ben Aslan burcuyum; genel olarak enerjik, gururlu, sahiplenici ve net insanlarla daha kolay anlaşabiliyorum. Özellikle Koç, Akrep ve Boğa burçlarıyla çoğu zaman çok iyi anlaştığımı fark ettim.

Koç burcunun cesur ve hareketli yapısı bana çok uyuyor. Akrep burcunun derin, sezgisel ve güçlü duruşunu etkileyici buluyorum. Boğa burcunun ise güven veren, sadık ve net tavrı bana iyi geliyor. Tabii ki sadece burca bakarak insanları değerlendirmek doğru değil; karakter, yetiştirilme tarzı, yaşanmışlıklar ve iletişim biçimi de çok önemli.

Ama yine de bazı burçların ortak enerjileri ya da benzer davranış kalıpları olduğunu düşünüyor musunuz? Sizce aynı burçtan insanların benzer özellikler taşıması tamamen tesadüf mü, yoksa astrolojide gerçekten bir gerçeklik payı var mı?

Aynı burçtan insanların benzer özellikler göstermesi tesadüf mü, astroloji gerçekten işe yarıyor mu?