Bir insan rüyada neden mutlu hisseder huzurlu hisseder?

Yani şu an yaşadığım gerçek hayatta hissettiğim deneyimlediğim duygularla alakası yok rüyada deneyimlediğim duyguların/hisslerin.

Mesela küçükken gezdiğim gördüğüm yerleri görünce mutlu hissediyorum rüyada, o anılar ve o huzur rüyada yeniden beliriyor ve ben gerçek hayatta nedense o duyguları yaşayamıyorum.

Bazen rüya olduğunu sandığım hatırladığım şeyler de oluyor, aslında daha önce hiç yaşamadığım ama nedense hatırlıyorum ve çok farklı duygular uyandırıyor bende tam olarak hatırlamıyorum ama bu hayatta yaşadığım şeyler değil bunlar, bana ait olmayan çocukluk dönemlerimi hatırlıyorum, kendimi bir şeyler yaparken okurken buluyorum hatırladığım şeylerde duygular aşırı yoğun ve deneyimlediğim huzur hissi insanın bu dünyadan kaçma hissini uyandırıyor. Seyrek şekilde anlık anlar olarak beynimde beliriyor bu hatıralar ama duygular o kadar yoğun oluyor ki sanki gerçekte yaşanmış şeyleri hatırlıyorum, aslında aradığım huzuru orada buluyorum adeta, sanki yaşanmış bitmiş ve ben artık o yerden çok uzaktayım, çünkü benimle hiçbir alakası yok, bunların hiçbirini ben yaşamadım bu hayatta.

Güncellemeler
16 gü
Unuttuğum bir benlik gibi belirip kendini bana hatırlatıyor.
Bir insan rüyada neden mutlu hisseder huzurlu hisseder?