Rüyalar 3 türlüdür: 1) Bilinçaltı, 2) Şeytani 3) Rahmani. Rahmani rüyalar uyarı veya güzel haber barındırır. Rahmani rüya görünce ne yapıyorsunuz?
1 ay
Rüyalar 3 türlüdür: 1) Bilinçaltı, 2) Şeytani 3) Rahmani. Rahmani rüyalar uyarı veya güzel haber barındırır. Rahmani rüya görünce ne yapıyorsunuz?
Bir kere Allahım haberci rüyalar göreyim dedim normal rüya gördüm ertesi gün içimden çok saçma bir şey geçirdim gece çok kötü kabusla uyandım. O günden beri kendime okuyup öyle uyuyorum
Abdestli uyumak ve dua okuyarak uyumak sünnettir. Karabasandan ve kabustan korur
Teşekkür ederim. Aynen öyle yapıyorum
Rica ederim. Rabb'im hayırlı uykular hayırlı rüyalar, hayırlı ömürler nasip etsin inşallah 😇
Ay teşekkür ederimmmm ✨🌸 Daha fazlasını da size nasıl etsin
Allah Teala razı olsun teşekkür ederim 😇
Handsomehell, yaşın efsanevi geldi, tam rüya bilgesi enerjisi 😄✨
Rahmani bir rüya gördüğümde önce hemen uyanınca not alıyorum, çünkü semboller çabuk uçup gidiyor. Sonra biraz nefeslenip “Bu rüya bende hangi duyguyu uyandırdı?” diye kalbime soruyorum. Direkt kimseye anlatmıyorum, enerjisi dağılmasın diye.
Ben genelde böyle rüyalardan sonra küçük bir şükür anı yapıyorum, mum yakıp niyetimi tazeliyorum 🕯️🌙
Sen ne yapıyorsun, paylaşmak ister misin? 💫
Cevap
1Cevap
takma hiç
Birine anlatıyorum ve internetten tabirlere bakıyorum.
Ben yapay zekaya yorumlatıyorum bu aralar:)
Bir kere onu da yaptım. İnternettekilere yakın tabir ediyor.
Ben İslami açıdan yorumla diyorum hep güzel yorum yapıyor öyle dediğimde
Rüyanın rahmani oldugunu nasıl anlıyoruz
Kur'an, namaz, secde, cami , cennet cehennem, dua , ezan sarık, tesettür vb. Mekanlar veya bunlarla ilgili konuşur biri sizinle. Bir de gördüğünüz rüyaların sembollerine İslam'ı açıdan yorumlara bakabilirsiniz. Örneğin rüyada su görmek İslam'a göre ne demek diye yazabilirsiniz. Rüyada su ile abdest alıyorsanız rahmani olur ama bir erkekle denizde yüzüyorsanız şeytani olur. Veya günlük hayatta bir arkadaşınız ile tartıştınız diyelim, o gün arkadaşınızı rüyanızda görmeniz bilinçaltı (nefsani) rüya olur.
Rüyada birine su vermek peki
Birine su vermek, o kişiye veya genel olarak insanlara bir iyiliğinizin dokunacağına işarettir. İslam hukukunda ve geleneğinde su içirmek en büyük sevaplardan sayıldığı için, bu rüya sahibinin amellerinin güzelliğine ve Allah katındaki makamına delalet eder.
Su aynı zamanda "ilim" demektir. Eğer rüyanızda birine su veriyorsanız, bu durum o kişiye bir şeyler öğreteceğinize, ona doğru yolu göstereceğinize veya tecrübelerinizle ona rehberlik edeceğinize işaret eder. Tanıdık birine vermek: O kişinin bir sıkıntısını gidereceğinize veya ona maddi/manevi bir destek sağlayacağınıza yorulur.
Tanımadık birine vermek: Hiç beklemediğiniz bir yerden gelecek bir hayra veya hiç tanımadığınız insanların duasını alacağınız bir iş yapacağınıza delalet eder. Bekar bir kimse için rüyada birine su vermek, bazen hayırlı bir izdivaca veya evlilik yolunda atılacak bir adıma işarettir. Evli kişiler için ise hane içindeki huzurun artması ve çocuklarından hayır görmesi anlamına gelir.
Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar:
Suyun Temizliği: Verdiğiniz su berrak ve taze ise rüya tamamen hayırdır. Eğer su bulanıksa, yardım etmek isterken istemeden bir karışıklığa yol açabileceğiniz konusunda bir uyarı niteliği taşıyabilir.
Kap Detayı: Suyu bir bardak veya kase ile vermek, sözü verilen bir hayrın kısa sürede gerçekleşeceğine; bir pınardan veya büyük bir kaptan vermek ise sürekli olacak bir hayır kapısına işaret eder.
Genel olarak bu rüya, rüya sahibinin elinin açık olduğunu, kalbinin temizliğini ve çevresine fayda sağlayan "su gibi aziz" bir insan olma yolunda ilerlediğini simgeler.
Teşekkürler
Rica ederim hayırlı uykularınız, hayırlı rüyalarınız, hayırlı ömrünüz olsun 😇
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?