Ben böyle şeylere inanan biri değilim bir dine de inanmıyorum fakat geçen sene başında basladı ve hiçbir işim rast gitmedi. İlk olarak sene başı diplomam iptal edildi saçma bir sekilde ve okulu bıraktım sonrasında uzun bir süre iş bulamadım ve param yoktu. Yaza doğru sağlam maaslı bir iş buldum ekime kadar devam ettim bu işte motor aldım , biraz para biriktirdim, cildim mükemmeldi normalden daha yakısıklı hale geldim toparlandım her şey mükemmel derken birden çöküs basladı panik atak yaşamaya basladım ve bu birden bire oldu sonrasında hastalandım ve 1 ay hastane köşelerinde yuvarlanıp durdum. Ardından biraz iyileştim en azından yürüyebilecek dışarı çıkacak kadar iyidim derken motor kazası yaptım ve motor perte çıktı. Kaskım kafamdan çıktı ve yerde sürüklendim çenem de ufak kırıklar, yüzümde derin yaralar ve çizikler oluştu 4 dişim kırıldı derken başa sardık yine hastaneler, evde yatmalar dısarı cıkamamalar iyileşmem 1.5 ay sürdü ve bu sürede panik atağım iyice arttı. Yaklasık 4 ay geçti üstünden şu an çok iyiyim tekrar eski halime döndüm panik atağım yok denecek kadar azaldı ama fazla kilo verdim depresyon vesaire yasananlardan kaynaklı. Bütün herkes nazar falan dedi annemler dualar okuyup durdu ve onlar dua okurken böyle içimden bir his çıkıyor gibi hissettim yoğun bir göğüs daralması gibiydi. Demem o ki nedir ne değildir bilmiyorum nazar mı değil mi ama fena şekilde taklaya geldik orası kesin.
111 Yorumla- 2 ay
Allah vardır içindekilerinin şans eseri olması mümkün değildir
Kendi kendine doğamayacağın ve hiçbir şeyin kendi kendine başlayamayacağını düşünürsek Allah vardır ama Allahın varlığını bu düşünceye değil kuranı kerime bağlıyorum gayet mükemmel kanıtlar var.
Yengeç2 ayMusibetler bize bir şeyler anlatır. Nazar da olabilir bu, ikaz da. Belki de hayatta hiçbir şeyin senin kontrolünde olmadığını ve senden daha büyük bir güç sana fıtratındaki acziyeti hatırlatarak seni O'nu bulmaya davet ediyordur.
- 2 ay
İyiettumoni bende öyle düşündüm amaa yazmadım tebrik ederim vallahi gerçekten
Oğlak2 ayEvet aslında güzel şeylere değinmişsiniz fakat ben felsefe öğrencisiyim ve ben hafızdım 14 yasıma kadar ondan sonra bir sürü farklı kitaplar okudum bir sürü farklı şey sadece dinler ile alakalı şeyler değillerdi. Dediğiniz şey doğru belki allah veyahut bir tanrı beni kendine çağırıyor onu bulmamı ve hakikate ulaşmamı ama ben bunların içinden çıkan ayrıca derinlemesine okuyan bunlar hakkında teoriler, felsefi makaleler yazan biriyim. Siz bunu kendi dininize göre yorumluyorsunuz ben ise bunu her şeye göre yorumluyorum.
Oğlak2 ayBana dua okunurken farklı hissetmem de aslında küçüklükten gelen bir inanç özüde olabilir dediğiniz davette. Fakat bir Hristiyan olarak büyüseydim ve günah çıkarmaya ya da kutsanmaya bir yere götürselerdi beni belki o zaman da aynı hisleri yaşayacaktım. Bunu bilemeyiz inanç konusunda ise bazen çok şey öğreniriz ve bildiğimiz her şey kaybolur hisler bile ben artık dinler konusunda aynı hislere sahip değilim
Oğlak2 ayBana göre bir tanrı var ama bu insanların anlattığı, dini kitaplarda yazan gibi bir tanrı değil. Ben alkol kullanan birisiyim fakat sarhoş olacak kadar içmiyorum genelde. İçsem bile kötü bir düşüncede olmuyorum ya da kötü bir şeyler yapmıyorum hayatın stresini kısa süreliğine kenara atıyorum sırf bu yüzden yanmamalıyım. Farklı bir durumda var mesela bir adam diyelim hristiyan ve islama göre de iyi yaşamış birisi alkol almamış, zina yapmamış, kul hakkı yememiş, sürekli iyilik yapan biri sadece islama inanmıyor diye cehenneme gitmesi yanlış. Size göre Allah diyeceğim çünkü bir tanrı inancım var dediğim gibi. Allah bizleri inandığımız şeyler için değil ne kadar iyi ve kötü insan olduğumuz için yargılayacak. Çünkü bana göre bahsettiğim hristiyan cenneti hak eden biri ama giremeyecek farklı bir durumda mesela bir adam birini öldürüyor müslüman olduğu için cezasını çekince cennete girecek fakat o hristiyan iyi biri olmasına rağmen sonsuz bir cehennem azabında yanacak. İnançlarımız da böyle farklılıklar var ben tanrının kitaplardan daha adaletli olduğuna inanıyorum.
Yengeç2 ayAllah'ın terazisini bilemeyiz. Kime ne verecek ya da kimi nereye verecek. Bizim bilgimiz onun ilminde bir kum tanesi. Felsefe ile uğraşman dini kabul etmemenle sonuçlanmış anladığım kadarıyla. Allah'ın kitabı, felsefe kitaplarından daha az öğretici ya da daha az düşündürücü değil. İman tabii çok başka bir konu. Bulmak için araştırmak, çabalamak ve düşünmek gerek evet ama kalbinde hissettiğin de bir şey aynı zamanda. Çünkü %100 kanıt ya da ikna ararsak bu samimi bir iman olmayacak. O zaman Firavun'un aradığı gibi bir inanmak olacak. Alkol konusundan örnek verdiğin için söylüyorum. Sen sadece keyif amaçlı içiyorsun ve zararsız biriyim neden cezalandırılayım ki diyorsun. Burada sen bir ölçü olamazsın. Onu içtikten sonra dünyanın içine edenler gırla. Ve ben kendimi kontrol ederim deyip tüketmek de yanıltıcı bir davranış. Senin kontrol mekanizmanı yok eden bir şey içerken bunu söylemek iddialı ve kibirli. Alkolün çok rahat tüketildiği ortamlarda yaşadım ve çalıştım. Şişede durduğu gibi durmuyor bilen bilir. Alkol var aileyi dağıtır, alkol var kaza yaptırır. Şimdi bunun yasaklanması akla ve mantığa uygun değil mi sence? Ki bu sadece toplumsal zararı. Bağımlılık yapan bir madde olmasını ve sağlığa zararlarını anlatmaya gerek bile yok. İşin daha da derin boyutunda ise bu dünya hayatı sınavlarla dolu. Her şeyin -bu bir Alkol almak da olabilir- bir sınav ve nefs mücadelesi olduğunu anlayınca zaten her şey yerine oturuyor. Allah bizi kulluk etmek için yaratmış. Dizayndan belli. Nefs mücadelesi olmazsa senin sabrını nasıl ölçecek? Bu yüzden "Allah sabredenlerle beraberdir". Sınandığın an ona en yakın olduğun andır. Yani aslında her şeyin bir sınav ve kulluk etme üzerine olduğunu kavrayınca orada duruyorsun ve kabul ediyorsun.
Oğlak2 ayKesinlikle bak bakış açın çok güzel ve ben bunları kesinlikle inkar etmiyorum hizmet sektöründeyim bir sürü şey gördüm ve haklısın alkol şişede durduğu gibi durmuyor. Alkol konusunda dediklerine katılıyorum herkese farklı bir yol çizer. Hayatın her tarafı herkese farklı bir yol çiziyor ama zaten aynı ve benzer şeyleri söylüyoruz ben sadece kendimden yola çıkarak yorumladım bu olayı. Kuramlar benzer zaten ama bunu her dine göre empoze edebiliriz her din başlı başına benzer şeyleri söylüyor ki benim tanrı inancımda da bu böyle. Olayın değiştiği nokta şu sen bir kitapta yazan kurallar ve hislerine göre Allah'a inanıyorsun ben ise felsefi ve hislerim doğrultusunda bir Allah'a inanıyorum gibi düşün. Benim için Allah herkesi iyi ve kötü diye yargılayacak senin kitabına göre ise bu yine aynı sadece daha detaycı. Demem o ki aslında her dinde ki insanlar aynı şeylere sahip sadece kurallar daha detaycı oluyor ortak payda aynı o yüzden bir kitaba göre bir anlatıcıya göre değilde. İyilik ve kötülük arasında bir inanca sahibim. Anlatmak istediğim bu
Oğlak2 ayAslında bence Allah'ın isteği de bu o dengeyi yakalamakta. Bana kalırsa Allah'ta bunu istiyor tabi herkes her dine inanmakta özgür ben islamı kötüleyemem ya da hristiyanlığı çünkü inandığın tüm şeyleri bir kenara bırakıp başka bir dini araştırdığında ve sonrasında karşılaştırdığında aynı şeyleri göreceksin çok benzer şeyler yazar. Farklı olan tanrının ismi ve hikayesi ve kitabı olmayıp insan uydurmadı dinlere bakarsan da aynı benzer düşünce yapıları vardır. İyi olan cennete kötü olan cehenneme gider diye. Benim içinde olay bundan ibaret neye inandığın nasıl inandığının pek önemi yok iyi biri ol yeterlidir.
Yengeç2 ayEvet defter dürüldüğünde geriye ameller kalır. İyiliklerin ve kötülüklerin; başka deyişle sevapların ve günahların. Sen o terazide iyi amellerle baskın gelirsen cennetlik olursun. O terazide hangisinin ağır basacağı da belli olmaz. İyi bir insan olmak ve iyi bir kul olmak arasında da ince bir çizgi var. Bizi O'na kulluk edelim diye yaratmış. Biz zaten günah işlemekten kaçamayız ama O'na sığınıp şükür ve tövbe ile ibadet edersek affedilme çabası ve kulluk bilinci içinde oluruz. Bu da Allah'ın en sevdiği şeydir; senin Ona sığınmanı ister. Burada sen de bir şeyler uyandırmak istesem bile bunu tartışarak başarmak makul değil pek. Neye inanmak istersen.. hassas bir konu ve özgürüz tamamen seçimlerimizde.
Yengeç2 ayhayaligözyaşartır teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
10 yaşında upuzun saçlarım vardı gür ve annemgil yıkarken saçımı tarak yere vururdu o derece birgün köyde giderken koca Koca yaşlı kadınlar ortada oturup dedikodu yaparken bende güzelce giyinmiştim bilerek ilk defa kendime çeki düzen verdim bunlar başladılar bu kız Kimin bu kadar güzel saçlı falan diye diye eve gittim duşa girdim saçımı yıkıyayım derken o saç olduğu gibi elime geldi o günden sonra ne saçlarım uzadı nede eskisi gibi çokluğu kaldı şu an tedavisi olmayan egzama var kalıcı tedavisi yok. Geçen gün ise beni sınıfta fazla sevmezler güzel giyinmişim yine zaten kendime saçlarım gittikten sonra önem vermedim arkadaşlar öyle yapıyor diye bende biraz yapıyorum dershanedeyim nezuna kaldım arkadaş arkada kapıyı kapatıyordu bende öndeydim hiçbirsey yok başım falan dönmedi ayakta birden olduğu gibi hareketsiz elimi yere koymadan ağzımı direk yere çarptım düşünsene o acıyı burnum kırıldı şaka yapmıyorum üç dişim sallandı ve dişilerime bağlı kemik kırık halada tedavi görüyorum iyimi dişlerim çıkmadı onlar da travmadan sallandı splint gibi birşeyle sabitlediler ağzıma vura vura yerleştirdi dişçi sabitlenmesini bekliyorum o sevmeyenler bnei çekmiyor zaten bir hoca sende çok nazar var demişti
00 Yorumla
2 ayİnanın 2 gündür eve hapsolmuş durumdayım uzerimde 1 ağırlık ve hasta oldum evden dışarı çıkasım gelmiyor terleme bazen üfume ve hiç birsey yapmak istemiyorum arkadaşlar dışarı çağırıyor gidesim gelmiyor kedi gibi evcillestim işin kötü tarafı hiç bir şey yapmak gelmiyo bir ağırlık halsizlik uzerimde ılık bir dus alıp güzel bir kahvaltı sonra bir yürüyüş iyi gelsede eve dönme isteği geliyo
21 Yorumla
Valla nazarım çok mu az mı bilemem ama şöyle bir olay yaşamıştım. Bir telefon kılıfı almıştım ve oda arkadaşım çok beğenmişti. Üstünde sallanan incisi çok güzel demişti ve beş on dakika sonra incisi koptu ve asla alamayacağım bir yere yuvarlandı odada. Sonra gidip aynı kılıfı bulmuş almış hahshsjsjjs bu nazar değil de ne?
11 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bero’cum, bazı insanlar gerçekten bakışıyla bile enerji alanını bozabiliyor, buna ister nazar de ister düşük frekans 🧿✨
Benim de oldu, mesela çok güzel giden bir işim vardı, birine anlattım, ertesi gün iptal oldu. Sonra öğrendim, kız içten içe baya kıskanıyormuş.
O yüzden ben önemli şeyleri olana kadar kimseyle paylaşmam, nazar boncuğum, turmalin taşım hep yanımda. Sen böyle durumları çok yaşıyor musun, yoksa yeni yeni mi fark ediyorsun? 🌙00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Astroloji & Burçlar konusunda 19b cevap paylaştı.
u 2 aynazara inanmam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayEskiden inanmıyordum, Türkiye'de yaşamaya başlayınca inanmaya başladım.
Bir gün çok güzel süet bir spor ayakkabı aldım üstünde gül işlemesi vardı, işe gittim herkes beğendi. Ertesi gün giyeyim dedim, yürüdüm biraz baktım ayakkabı sanki bıçakla yandan kesilmiş gibiydi eve zor yürüdüm.
Evden çıkarken hiçbir şey yoktu.
Sonsuzluk işareti olan kolyem vardı zinciri koptu.
İnci küpem vardı dümdüz küpe, tuvalete düştü, arkası takılı olduğu halde.
Duş aldım tam çıkacağım önüme duş perdesinin demiri düştü.
Cildimi beğendiler yüzüm attı.
Hep de işyerindekilerin beğenmesinden sonra oldu.
Neye uğradığımı şaşırmıştım.00 YorumlaÖnceden nazara inanmıyordum. ama geçen dönem başıma bir olay geldi. Birisiyle tanıştım spor salonunda tamam mı kız bana dedi ki senin gözlerin çok güzel. awq 5 dakika sonra gözlerim alerjik oldu. Alakasız gözlerimin içi kırmızı oldu. Şimdi nazar yok diyen gelsin beni olmadıgına ikna etsin mk 1 aydır göz kalemi kullanamıyorum alerjik degil, Bu kız bana nazar degdirdi hdhdhdhfjf fesat kızz
10 Yorumla
2 ayAşırı nazar çekiyoruz çocuğumla beraber Mayıs'ta 2 yaşına giricek İnşallah. Bir gün okumadan uyuttum ayetleri o günde kirpiklerini sevim senin ne güzel kirpiklerin var senin dedim içten ciğerden sevdim ama neyse ertesi sabah çocuğumun kirpik dibinde arpacık çıktı. Aylarca geçmedi.
01 Yorumla
Yay2 ayEn son da hamile oldumu söyledim 3 ay gizledim ilk sonra söyledim söyledikten 2 gün sonra düşük yaptım. Güzel şeyler saklanmalı bence okumalı devamlı ayetlerı.
2 ayNazarın belirtisi şunlar
Uyku ve esneme
Halsizlik ve ağırlık
İşlerin ters gitmesi
Baş ağrısı
İyi giden şeylerin terse dönmesi
Daha fazla bilgi istersen verebilirim bu konular hakkında18 Yorumla
Koç2 ayÖzel okumalar var ya onları düzenli okuman lazım ya da koruma için nüsha taşıman lazım üzerinde
Aslan2 ayBu anlattığın belirtilerin bende hepsi mevcut acaba kimin gazabına uğramış olabilirim nekadar okuyup dua etsem atlatamadım yatağa düşürdü 2 gundur evden dışarı bile çıkasım gelmiyo hava güzel ve benim çalışma hevesim bile yok bu nazar belirtisidir yoksa benim bosvermisligim ya da tembelliğim olabilirmi normalde calismayi ve işimi seviyorum
Koç2 ayBazen musallat da olabilir bakılması lazım normal değil çünkü
Aslan2 ayİçimden hiç birsey yapmak gelmiyo yatma ve uyuma isteği var halsizlik yorgunluk ve baş ağrısı iştahsızlık da başladı inanılmaz bir tahammülsüzlük ve sinirlilik dersen hiç eksik olmadı iş hayatımda da hep bir berrketsizlik var
Koç2 ayEvet bu belirtiler aynı zamanda büyü veya musallat belirtisi
Aslan2 ayKorkmaya başladım şimdi nasıl olacak bu konuda kendimi nasıl topafliycm yıllar önce olmuştu bana sma kurtulmuş anlatmıştım ne yapmam gerek
Koç2 ayÖncelikle bakım yapmak lazım problemi tespit etmek için.. istersen ben yardımcı olurum veya güvendiğin başka biri varsa ona da danışabilirsin
Gizli Üye(30-35)2 ayNazar derken, bazı insanlar (cidden iyi olduklarına emin olduğum halde) vakit geçirdiğimde o gün mutlaka başım ağrıyor ve enerjim düşüyor. Benim nazarım değil ama ah (ım) çok fena tutuyor. Beni üzmeye görsünler😄asla işleri rast gitmez. Burcum akrep bu arada🤭
00 YorumlaBana çocukken insanların nazarı çok değiyormuş. Annem de kimse yüzümü görmesin diye beni bir çarşafla kapatıyordu. Bırak onların beni görmesini, ben yürürken kendi önümü bile göremiyordum.
05 Yorumla- Astroloji & Burçlar konusunda 357 cevap paylaştı.
2 ayNadiren de olsa nazara geliyorum o yüzden pek insan içine çıkmam
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayben önceden hiç hasta olmuyorum diye birine anlatmıstım simdi hastanelerden çıkmıyorum 2025den beri 23 tane falan hastane randevusu almısım acile gittiklerim yok içinde daha
23 Yorumla
Cevap sahibi2 ayher ay acil serumlarıyla diniyo acım
Oğlak2 ayŞimdi iyi misin
1 ayBen bir kez eski bir takı aldığımda bir hafta içinde arabam bozuldu, telefonum sürekli çaldı; nazar olduğuna inandım.
10 Yorumla
2 ayFırının kapağını tutmam ile camı patlamıştı onu atlatmadan merdivenlerden yuvarlanmıştım 🤦♀️
10 YorumlaNazara aşırı gelen biriyim allaha sığınmak gerekiyor
11 Yorumla
2 ayNazara inanan kızların çoğu paçoz. Güzellik yok, kariyer yok, zenginlik yok. Sardığı sarmadan, foto attığı kahveden nazarlanıyorlar güya 😅
00 YorumlaÇantalarım hep zarar görüyor gerçekten olan hep çantalarıma oluyor
00 Yorumla
2 ayBen anlamadım çocukluktan beri aşırı sansli biriyim :)
00 YorumlaKur'an da yeri var gerçi ama bana hep koca karı muhabeti gibi gelen kavramdır
00 YorumlaVar bence, eskisi kadar neşeli ve pozitif değilim.
12 YorumlaSürekli nazara geldiğim doğrudur 😅
12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayBu bayramda başıma gelenlerden sonra oldukça inanıyorum
13 Yorumla
Cevap sahibi2 aySenin ne oldu
2 aybazen çok kolay şeylerde bile öyle şeyler oluyor ki devlet meselesine dönüyor ama her şeyi nazara bağlamamak lazım
10 YorumlaHangi birini anlatayım ki
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayBen sadece kendime nazar degdiriyorum aw yok mu bunun bir çözümü
00 Yorumla
2 ayBaşıma neler gelmedi adres soranlar peşime takıldı adımın kötüye çıkardılar her şeyden çok etkilenen bir insanım ve kedi mi kaybettim
00 YorumlaAnlatim evlendim 1 sene sonra boşandım babam öldü ve mallara haciz kondu daha nazar değilde nedir bu
10 YorumlaHangi birini anlatayim
10 Yorumla
2 ayBana sürekli nazar değiyo
10 YorumlaEvet anında çekiyorum
10 YorumlaBende güzel göz var derler, birisine yeni ki Aldın çok güzel derim biraz sonra kırılır
00 YorumlaGöz değmesi oluyor, nazar değiyor bence.
04 Yorumla
2 ayNazarım yok çok şükür
00 Yorumla
2 ayŞükür yok öyle bir durum
00 YorumlaBiri bugün nazar etti başıma gelmeyen kalmadı
00 YorumlaAstroloji & Burçlar konusunda 1,4b cevap paylaştı. yok hayır bana nazar değmez hiç
00 YorumlaBen ben bı isim rast gitmez
00 YorumlaYok sizin nazar var mı
00 Yorumla
2 ayAnnenin nazarı degiyor
00 Yorumla
2 ayNazar nasıl oluyor
00 YorumlaÇok şey getirdi
20 Yorumla
2 ayNazar gerçekten var iyi korunmak lazım
10 Yorumlageçengün nazar degdi bütüngün başım agrıdı
00 YorumlaOhooo hangisini anlatayım sana anlatmakla bitmez
00 Yorumla