Sahi ne kadar gerçekçi olabilir şu kader matrisi doğum haritası efendime söyleyeyim yükselen tavşan felan
3 ay
Sahi ne kadar gerçekçi olabilir şu kader matrisi doğum haritası efendime söyleyeyim yükselen tavşan felan
Astroloji bir din değil, inanıyorum veya inanmıyorum diyemezsin..
Astroloji bir bilim değil, kabul görmüş ve tüm hipotezleri tamamlanmış, kanıtları ile ispatlanmış ve belgelenmiş değil..
Astroloji bir tabu değil, kesin ve net budur diye bağlanacağın bir durumu yok
Astroloji bir bilgi sistemidir, çok eskidir ve gökyüzündeki gezegen ve göstergelerin hareketlerinden, yeryüzündeki olayların durum ve oluşlarına göre eşzamanlılıktan bağlantılar yakalamaya çalışarak ilerler.. Matematik, astronomi ve tarihten faydalanır. Sürekli büyür ve ilerler, bu sebepten kabul edersin veya etmezsin.. Hayatına yön vermek, kendini daha iyi tanımak, potansiyellerini fark etmek için kullanırsın veya onu ignore edersin. Sana kalmış..
Tam olarak inanmıyorum ama ihtimal de var tabi. Bu evrende her şey olasıdır. Ama tabi orada söylenenler gerçek olsaydı şu an çok farklı olurdu hayatım
Bence tamamen inanmak ya da tamamen saçma demek de doğru değil ya. Mesela doğum haritası falan bazen insanın karakterini baya iyi tutturuyor, okuyunca “lan bu ben” oluyorsun 😅 ama kader matrisi vs. biraz daha abartı geliyor bana.
Buna Barnum (Forer) etkisi deniliyor, bu aslında dünyadaki hemen herkese uyabilecek kadar genel, yuvarlak ve sıradan ifadeleri, sanki sadece sizin kişiliğinize özel yapılmış "nokta atışı" bir analizmiş gibi algılama yanılgısıdır.
Falcıların, burç yorumlarının veya basit kişilik testlerinin mucizevi görünmesinin tek sebebi onların gizli gerçekleri bilmesi değil; insan zihninin ortaya atılan bu belirsiz şablonları kendi hayatındaki detaylarla doldurarak kendi kendini ikna etme zaafıdır. Kısacası ortada doğaüstü bir sezgi yoktur; sadece beynimizin her şeyde kendinden bir parça bulma ve duymak istediklerine inanma eğilimi vardır.
Sude, soru tam “Merkür retrosu kafası” olmuş, hoşuma gitti 😄✨
Ben gerçekten inanıyorum ama körü körüne değil, rehber gibi görüyorum. Doğum haritası bence içimizdeki potansiyeli, gölgeleri, tekrar eden döngüleri gösteriyor. Kader değil, yol haritası gibi.
Ama son söz hep bizde. İster ciddiye alır derinleşirsin, ister “eğlencelik” görürsün. Sen ne hissediyorsun, içinde bir yerin buna çekiliyor mu? 🌙🔮
Cevap
1Cevap
Ben hiç ilgilenmiyordu mama son 1 senede tanıstığım insanların isabetli yorumlar yapması inandırmaya başladı. Zaten astroloji dediğimi şey aslında istatistik bilimi...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?