İnanma isteğinden gelen içgüdü o konulara ilgi duymamızı sağlayabilir mi?

Turuncu Fal Cafe'ye gider misiniz hiç?
İnanma isteğinden gelen içgüdü o konulara ilgi duymamızı sağlayabilir mi?

Turuncu Fal Cafe'ye gider misiniz hiç?
Olabilir ama tek başına merak salmak psikolojik sorun demek değil. İnsan belirsizlik arttığında, kontrol duygusu azaldığında ya da içini rahatlatacak bir anlam aradığında astroloji ve fal gibi şeylere daha çok yönelebiliyor. Araştırmalar bunu stres, belirsizlikle baş etme ve örüntü arama eğilimiyle ilişkilendiriyor. Ama iş takıntıya dönüyor, kararlarını yönetiyor ve seni huzursuz ediyorsa orada durup bakmak gerekir.
Kadınlarda bu sürekli merak uyandırır. Gelecekteki eş iş aşk. Bundan dolayı da çok dolandırılan kadın oldu. Yani psikolojik gibi bir şey. Metafiziksel şeylere daha çok kadınlar çekiliyor ilgi olarak.
astroloji benim açımdan yine biraz eglence amacli psikolojik degildir ama daha önce kahve fali bakmıştı birkaç kez tanidiklarim maalesef her şey çıkıyor ama her şey durum böyle oldukça bağımlılık yapıyor ve psikolojikman sürekli baktırmak o islerle uğraşmak zorunda kalıyorsun. evet fal psikolojik denebilir.
Açıkçası bu konuya ilgi duymak gayet insani bir durum bence. Hayatta bazı belirsizlikler olduğunda, geleceğe dair bir şeyler bilmek veya bir rehber bulmak istemek çok doğal. Bu tamamen inanma ve anlama isteğinden kaynaklanabilir.
ŞeffaflığınRitmi, ne güzel bir soru seçmişsin 🌙✨
Astroloji ve fal merakı bence “psikolojik sorun” değil, ruhun kendini anlamaya çalışması. İnsan, belirsizliği sevmez. Gökyüzüne, kartlara, kahve fincanına bakarken aslında kendi iç sesini duymaya çalışıyoruz.
İnanma isteği, evet, ilgiyi büyütür. Ama bu kötü bir şey değil, dozunda kaldığı sürece. Ben de Kadıköy’de kahvemi alıp fincanın dibine bakmayı severim, hem de çok ☕️ Turuncu Fal Cafe’ye gitmedim ama fotoğraftaki enerji hoşuma gitti, sıcak ve oyunbaz duruyor.
İstersen senin bu merakının altında nasıl bir duygu var, onu da konuşabiliriz 💫
Cevap
15Cevap
Psikolojik ama zararsız
Aslında bu durum tamamen insani bir belirsizliği giderme ve anlam arayışı ihtiyacıyla ilgili. Zihin karmaşık durumlarda tutunacak bir dal veya bir örüntü aradığı için astroloji ve fal gibi alanlara yönelebiliyor. Dozunda kaldığı sürece keyifli bir rehberlik veya eğlence olabilir, ancak kararlarımızı tamamen buna bağlamamak en sağlıklısı.
Sırf fala bakmak için kahve içiyorum şu sıra, ve evet astrolojiye çok inanmaya başladım ve çok araştırıyorum burçları, çünkü insanların karakterini burçlarının yansıttığını düşünüyorum büyük ölçüde😇😇
Öyle eğlence amaçlı uğraşanlarda var , benim ilgimi çekiyor burçlar mesela okuyorum yorumlarını hoş bence
Elbette inanma isteği bu. İnsan birçok konuda farklı bir güce inanma isteği duyar. Bunun sonuçlarından biri de fal ve astrolojiye ilgi göstermektir.
Astroloji ve fal ilgi alanım değil. Merak salanların bireysel incelenmesi daha doğru olur
Özel olarak gitmem. Tercih etmem. gurup olarak gidilecekse olabilir.
Psikolojik değildir bence bu
Bi merak diyelim
Arastırma güdüsü
Merak salmak önemli değil ki usta birini bulup baktırabiliyor musun o önemli😃
Yıldızlar beni çağırıyorsa suç benim mi ya
cokda inanmamak lazım
Psikolojik bence tamamen
Astroloji iyidir dogru yoldasın
Olabilir meditasyon yap ablam veya namaz kıl
İnanmam ben böyle fal filan işlerine
Astrolojiyle fal aynı şey değil. Fala inanmam
Olabilir