Çekingen sessiz biriyim. Genelde güler yüzlü diyorlar hakkımda. Nasil daha yoğun ve ilgi çekici yapabilriim
3 ay
Çekingen sessiz biriyim. Genelde güler yüzlü diyorlar hakkımda. Nasil daha yoğun ve ilgi çekici yapabilriim
Cevap
5Cevap
Çekingen ve sessiz olman özgüvensizlikle ilgili mi?
Biraz. Önceden evet. Şimdi daha cok yorgunluktan ve kendime saygımdan
Hayır yorgunluk ve saygı değil. Ruhsal yorgunluktan sanırım. Seni yoran şeylerden bahsetmek ister misin?
Nasıl kısa anlatırım bilmiyorum. Şöyle başlayım 6 senelik, ailemin kabul etmediği uzak mesafe ilişkisi - aynı kişinin beni 2 ay önce sayısızca dullarla aldatması, uyusturu. cu, kum@r, alkol ve sigara içmesib yani her kötü alışkanlık olduğunu öğrendim ve hepsi bir gün içinde (sosyal medyasına girdim o nun haberi olmadan); okulum uzayıp bitiremedim son 2 dersim kalmıştı (almanyada yaşıyorum ve bir derste 3 kere kalınca o bölümden atılıyorsun ve o geçemediğin dersle alakalı bir şey okuyamıyorsun); annem 3 senedir kanser tedavisi görüyor. Hepsi ağır şeylerdi ama aldatılmak ve hiç tekrar barışmak için çabalamaması beni en cok yıktı.
Tekrar barışma zaten böyle biriyle. Ama sen bu konularda kimseyle konuşamamışsın sanırım. Konuşmaya, paylaşmaya çalıştığın olduysa da pek anlamamış seni. Yargılanmaktan korkmuşta olabilirsin. Bu süreci yanlız geçirmemen gerek.
2 arkadaşım biliyor ama ciddi almıyorlar. Ailemden kimse bilmiyor. Ailem en baştan karşıydı o kadar laf ettiler hepsini karşıma aldım şimdi ne oldu da vazgeçtin diyecekler. Aldatmayı ve diğer şeylerden bahsetmek istemem, annem zaten rahatsız beni üzgün gördü diye üzülüyordu ve bunları bilse kahrolur. Sevgilimin yani eski sevgilimin annesi de çok iyi biri, anneme hep dua ediyordu ve moralimi düzeltiyordu yanımda oluyordu. Annesinin haberi yok benim durumlarımı beğeniyor hala ve kardeşleri de bilmiyor sanırsam. Annesi çok değerli benim için dua ediyorum evlatlarıyla sınanmasın, doğru yolları bulmaları için. Hani bi patlasam ortalık karışacak. Öfkem yok ama eski sevgilime karşı, kesinlikle zarar vermek istemem. Gercekten daha seviyorum ve kıyamıyorum. Öyle işte bende sessizleştim
Dertleşelim mi seninle biraz? 😊
Dertleşme olur ama sadece burdan. Özelden istemiyorum eğer yanlış anlamazsan
Ben burdan konuşup anlatabilirim diyosan sorun yok benim için. Malum burası açık bi alan ve anlatacaklarını soruyu tören gören herkes görecek. Ben bazı şeyleri burada paylaşmak istemezsin diye düşünmüştüm.
O yaparkene çekinmediyse benim anlatırkene çekineceğim bir şey yok. Ben daha akli dengimi kaybetmediğime şükür ediyorum
O zaman içinden geldiği gibi, nası istiyosan anlat lütfen 😊
Ne anlatayım ki. Gerçekten hepsi çok uzun şeyler. Senelerdir kandırılmışım. 4 gün önce 27 yaşıma girdim ve elimde hiç bir şey yok
Ben dinlerim, benim için sorun değil. Nerden istersen başla lütfen 🌸
O zaman beni en çok kıran noktadan başlayayım. 2 ay önce sosyal medyasına giriş yaptım. Onun haberi yoktu. Kötü amaçla girmemiştim aslında hepsi ani gelişti yani aldatma şüphesiyle girmedim. Kavga etmiştik 2 hafta falan öncesinden ve her kavgada beni nerdeyse hep engelliyor her yerden. O gün sabah aklıma 6 sene önce bana verdiği şifre aklıma geldi ama unutmuştum bayadır. Denedim ve direkt hesabına bağlandım. Dul ve yaşlı kadınlardan tut 30lu yaşlara kadar değişik insanlarla yazışıyor. O an beynim dondu ve şoktaydım. Sanki yabancı birinin hesabı gibiydi kaç kere kontrol ettim. Baktım hepsiyle flört mesajlar, aşkımlar, aşk reelsleri... inanamadım. Bide hani tek kişi de değil, 4-5 kisiye aynı aşk reelsleri atıyor. Ya kadınların hesaplarına baktım nerdeyse 95% hepsinin çocuğu var. Yaşlı kadınlarla da bi ilişkisi vardı anlam veremedim. Kadınlar tamam bakımlı ama birinin torunu var 3-4 yaşlarında, diğeri oğluyla yaşıyor ve oğlu da sevgilimle yaşıt. Çok tuhaf oldum. Bitane kadın vardı. 30lu yaşlarında bekar ve babası vefat etmiş kısa süre önce mesajları okudum. Ciddi ilişki istiyorum falan demiş benim ki de kafasını karıştırıyor hani ne ilişkiye başlıyor ama aşk reelslerden hepsine gönderirkene ona da gönderiyor. Bu kıza yazdım dedim ona sakın söyleme ama sevgilisiyim, bugün bunu öğrendim ve hesabındayım onun falan. Screen alıp direkt yollamış beni ruh hastası olarak gösterdi ve beni engelledi geri cevap yazmadan. Direkt sevgilim bana yazdı ve tehdit etti küfür etti. Ertesi gün sonra özür diledi sinirlendiği için. 3 gün sonra ben delirdim nasıl yaptın diye. O günden beri iletişim yok. 2 ayı geçti. Çabalayıp özür bilene dilemedi
Ben de senin gibi çok tesadüfen öğrenmiştim benden başka 2 sevgilisi daha olduğunu. Biriyle 7 8 ay, biriyle 1 seneyi yeni geçmişti sevgili olması. Aşırı kırıcı, özgüven düşürücü bi durum. Aylarca kendimi suçlamıştım acaba neyi yanlış yaptım diye. O kadar içimde hissettim ki anlattığın şeyi..
Aynen ya yaşlı kadınlarla kendimi kıyaslıyorum bende ne eksik, onlar benden güzel mi diye. Peki ne yaptın nasıl toparladın kendini? O seni tekrar geri kazanmayı denemedi mi? Nefret edemiyorum ondan hala içimde bi sevgi var kıyamıyorum
Çok taze daha seninki. şu an kabullenme sürecindesin. Hepsi sırayla, her şey sırayla. Ben o süreçte yalnızdım. O yüzden çok zor oldu her şey benim için. Kendim buldum yolu deneye deneye. İlk bilmen gereken şey seninle hiçbir alakası olmadığı. Bu tamamen onların doyumsuzluğu, şerfszlği. Sen bişeyi eksik yapmadın, muhtemelen yapmaman gerektiği kadar fazla bile yapmışsındır.
Elimden ne geliyorsa fazlasıyla yaptım. Onu kaybetmemek için bir çok kez sustum ve hatta haklı olduğum yerlerde özür diledim barışalım diye. Ne kadar sürdü sende o süreç
Ben tek başıma olduğum için çok sürdü. Bana gösteren, anlatan yoktu çünkü. Sana en azından ben anlatıyorum bişeleri, o açıdan şanslısın. Böyle ilişkilerde manipülasyon, korku (kaybetme, terk edilme vs) gibi şeyler çok oluyo. Ben de çok yaşadım bunları. O yüzden çok fazla tolerans gösteriyoruz zaten.
Kesinlikle. Beni her kavgada engellemekle tehdit ediyordu ve hatta beni 3 ay engellediği de oldu. Ben kaç tane hesap açıp barışmayı çalıştım. Belki de 20 tane hesap açmışımdır ve gerçekten hep barıştık sonunda. Bana ve aileme küfürler ediyordu o an ki siniriyle. Annemin kanser olmasını bildiği halde hep annemli küfür kullanıyordu. Ben küfür kullanmam ailemde kimse kullanmıyor bana göre çok ters. O "normalleştirdi" ve küçümseyerek kabul ettirdi bu durumu
Ciddi bi manipülasyon bu. Bunlardan dolayı ilişki de sürekli terk edilme, ayrılık korkusu yaşadın..
Ben onun için her şeyi yapacak biriydim. Ailemle kaç kere karşıma aldım. Onun ailesiyle de iletişimdeydim. Bana bunu neden yaptı? Barışmak için bir adim dahil atmadı. Ne yazdı, ne kandırmaya çalıştı, ne bi özür diledi veya gönlümü almaya çalıştı. Öyleyece sustuk. Yarım kalmış gibi, ne bir veda, ne bi kavga... hiç bir şey olmadı. Ben bir vedayı bilene hak etmedim mi
Öyle bi karaktrszn vedasını bile kendine hakaret olarak görmen gerek..
Seviyorum ama hala. Kıyamıyorum. Ona toz kondurtamıyorum
Biliyorum kuzu. Dedim ya, bu kabullenme evresi. Bunu bildiğim için onu kötülemiyorum sana. Sadece olanları anlatıyorum, psikolojik olarak açıklıyorum. Direk kötülesem onu savunacak, öyle yaptı ama şu da var diyecek bişe bulacaksın hep.
Senin sürecin ne kadar sürdü? Hala sevmeye devam mı ettin yoksa soğudun mu?
2 seneyi biraz geçti benimki. Dediğim gibi en büyük sebebi yanlız olmam, anlayan anlatan birinin olmaması. Bi zamana kadar sevmeye, özlemeye devam ediyosun. Yakınlaşma vardıysa o açıdan da özlem oluyor tabiki. Ama kendine doğruları anlata anlata, merkeze kendini koyarak, kendi gözünden bakarak yavaş yavaş geçiyor işte.
Şimdi nasılsın? Doğru kişi çıktı mı karşına? O kişi sana tekrar ulaşmaya çalıştı mı ve olduysa tepkin nasıldı?
Şimdi iyiyim tabi geçti gitti hepsi. 5 sene geçti, ben hala kimseyi almadım hayatıma. Bir iki deneme oldu ama anlaşamadık başlamadan yolları ayırdık helalleşip. O kişi bana ulaşmaya çok çalıştı, ulaştı da. Ama beni sevdiği için falan değil. Benden sonra çok bktan biriyle evlenmiş, sürekli şiddet görmüş, bi kızı olmuş. Boşanmış sonra. Güvenli bi liman lazım diye geldi. Bende sepetledim.
Mutlu olamayacağı belliydi. Anlayamıyorum herkes bunu önceden tahmin ederdi mutlu olamayacağını. Hic mi düşünmüyor birini yarı yolda bıraktım, başkasıyla mutlu yuva kuramam diye. Ben çok dua ediyorum ahım çıkmasın diye. Benim genelde ahım hemen çıkıyor kötü bir şey istemesem bilene allah haksızlığımın pesini bırakmıyor çok şükür ama o na veya ailesine gerçekten zarar görmesini istemiyorum. Akıllansın, kötü alışkanlıklarını bıraksin diye dua ediyorum. Sen görüştüğün diğer kişilere güvenebildin mi? Güven sarsıntısı ve kıskançlıkların oldu mu? Korkuyorum bir daha biriyle görüşmyee başlarsam hayatını zindan ederim o olaylar yüzünden diye
Güven sorunu birazcık oldu bende. Ama bu tür olaylar yaşayınca bakış açımız değişiyor. Karşımızdakinden beklediğimiz şeyler değişiyor. Öncelikler değişiyor. Çünkü bunu yaşayana kadar kendimizi hiç görmezken artık görür oluyoruz.
Sen kendi durumunu biraz anlatabilir misin lütfen? Başkasının tecrübelerini dinlemek iyi geliyor. Tek aldatılan insn ben değilim ama sanki kimse beni anlamıyor. Arkadaşlarım çok basite alıyor canım yanıyor diyorum geçer boş ver diyorlar ve konuyu degiştiriyorlar. Yaptığı kötülük biliyorum ama beynim çok basitleştiriyor. Nirmalde aldatmayı kesinlikle affetmeye karşı biriyim ama bu kafamla affedecek potasiyelim var. Yazmaması bi yandan iyi yoksa belki affetmeye kalkarım. Böyle bir adamla evlenip yuva kuramam, çocuğum olmamalı böyle birinden. Yinede ama aşığım ve çok seviyorum.
Böyle yazarak bi yere kadar anlayabilirsin bazı şeyleri. Ben sana psikolojik olarakta insani olarakta anlatıyorum zaten neler olacağını. Ama farkındaysan yazışınca anlamakta zorlanıyorsun bazı şeyleri. Bu isteyerek yaptığın bişe değil elbette. Ama böyle kötü travmalar yaşayanlar karşındakinden az da olsa samimiyet almayınca söyleneni kabullenmesi, inanması biraz zor oluyor.
Tam anlamadım ne demek istediğini. Almanya da doğdum ve yaşıyorum bazı şeyleri geç anlıyorum. şu an bide uykusuzum biraz
Bu dille ya da uykuyla alakalı değil. Bu içinde bulunduğun mental durumla alakalı. Ben ne dersem diyim zihnin onu aklama peşinde. Bu yüzden yazarak bi yere kadar anlayabiliyorsun bazı şeyleri.
Sen direkt nefret edip soğumuş muydun? Hepsini kendi gözlerimle okudum ve kayıtladım. Yinede soğuyamadım. Şaka gibi olay ya
Başlarda hayır. Kabullenme süreci biraz zor bi süreç. Bu süreçte bu git geller çok olur.
Nefret duygusu ağır bir sey duymak istemem ama sevmek de benim kalbimi kırıyor
Nefret eder misin bilmiyorum. Ben de olmadı. Ama bi süre daha sevmeye, özlemeye devam edeceksin. Bu elinde değil.
Birinin sebebsizce kötü olmasını beynim algılamıyor gerçekten. Ben ona kötülük yapmadık hic, tam tersi hep iyiliğim dokunmuştur
Aynı şeyi bende çok sormuştum kendime. Ama onun kendince sebepleri var. Sorsan sen suçlusun onun gözünde. Ama asıl suçlu o. Sen suçlusun ben suçluyum kavgasına girmek yerine, bi suçlu aramak yerine o bana böyle davranmayı seçti demek lazım.
Ben fazla mı saf mıyım anlamıyorum. Kimseye bilerek kötülüğüm dokunmaz hele ki sevdiklerime asla. Borçlarını ödesin diye işe girdim ve binlerce euro gönderdim kapansın diye. Borçlar kumardan geldiğini tahmin edemedim. Hayat zor sen bilmiyorsun kiramı ödeyecek param yok diyordu. Ya maddiyatı biraktım, saat farkından saat 4 de uyanmışlığım var iş görüşmesine gidrcek moral vereyim diye. Ya resmen böyle iğrenç bir hale düştüm
Sen çok güzel sevmişsin. Senle ilgili hiçbir sorun yok bu konuda. İçin rahat olsun lütfen. Kendini suçlayacağın hiçbir şey yok kuzu 🌸
Güzel sevdiysem o niye sevmedi😕 gercekten her şeyi yaptım elimden geleni. En kötüsü de ailesi beni biliyor, bilmiyorlar olayları ve durumlarımı beğeniyorlar
O sevmek için gelmemiş, sevilmek için gelmemiş. Bak onun gözünden bakmayı bırak. Onu, onun ailesini sorgulamayı düşünmeyi bırak. Bu seni zora sokar. Kendini düşün, kendi gözünden bak.
Benim gözümde şu an her erkek böyle. Benim için en masum en güvenilir insan böyle çıktıysa demek ki kimseye güvenmemek lazımmış
Ben de 2 sevgilisi daha olduğunu öğrendiğimde böyle düşünüyodum. Ama suç kişiseldir, hata kişiseldir unutma.
Hayattan soğudum desem yeridir. Allaha daha çok yakınlaşmama vesile oldu gerçeği bide şimdi ramazan. Gerçekten çok seviyordum, hep duam onunla bi yuvam olmasıydı. Şimdi dua ederkene biraz içim buruk oluyor onu yinede katıyorum ama sadece kötü bağımlıkları bırakıp doğru yolu bulması icin. Büyük konuşmak istemem ama eğer dine dönüp kendine çeki düzen de verse artık olmaz. Canımı çok yakıyor bu durum. Her türlü onun iyiliği için çabalamaya hazırdim ve yapıyordum da
Onu bırak kendini anlat. Yaptığın hata, psikolojik rahatsızlığın. Onlardan bahset.
Fazla sorumluluk almak zorunda kaldım son senelerde. Onun yorgunluğunu atlatmadan bide ayrılığın yükü. Her şeyin altında kalmış gibi hissediyorum
Bence artık burdan daha ileri taşımalı bu sohbet. Burdan sonra seni, toparlanman için neler olması gerektiğini vs konuşmaya başlamamız gerek. Artık gel bence 😊
Nasıl
Onu sen söyle. Nerde nasıl rahat edersen öyle olsun 🌸

Makyaj ve dekolte.
Bana ver birkere sanalda düzelirsin
Kesbişolsun neoltu
Sevgilin kaç kez oldu
1 ama o da aldattığını öğrendim 2 ay önce
En fazla ne yasadın yakınlık olarak
Eğreti şekilde olamazsın yaa içinden geldikçe sal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel soru, tam da enerji alanınla ilgilenmeye başladığın bir dönem hissi aldım senden 💫
Auranı yoğunlaştırmak için önce kendini bastırmayı bırakman gerekiyor. Çekingen olabilirsin ama bu, enerjisiz olduğun anlamına gelmiyor. Gülüşün senin ışığın, onu saklama. Aynada gözlerine bakıp birkaç saniye nefes çalışması yap, “Ben buradayım” de.
Bol su iç, mümkünse siyah turmalin ya da ametist taşı taşı, bedenini hafif hissettikçe auranda da akış başlar. Bir de lütfen insanların seni fark etmesini değil, senin kendini hissetmeni merkeze al. İlgi, zaten oradan sonra geliyor ✨🌙
İstersen burcunu yaz, gökyüzüne göre de minicik bir enerji tüyosu verebilirim 💜