Yin ve Yang, evrendeki zıt güçlerin (karanlık–aydınlık, pasif–aktif) birbirini tamamlayarak denge oluşturduğunu anlatan bir felsefedir.

Yin ve Yang, evrendeki zıt güçlerin (karanlık–aydınlık, pasif–aktif) birbirini tamamlayarak denge oluşturduğunu anlatan bir felsefedir.
Ying Yang olanı temsil eder.. hayatı.. insanı.. butunselligi.. herşeyin herşeyle ilişkisini.. uzaktan baktığın güzelliğin içinde kötülük olqcagini... yakından gordugun kotulugun içinde bile güzellik bqrindirabilecegini... gördüklerinden daha fazlasi olacağını.. ya da goeduklerinin gerçek olmadığını bile betimler.. aslında çok fazla anlqm barindiran bir simge ve felsefe yqpisi.. romantize eder mi çelişkileri belki... ama sadece insan dan bahsettiğini zannetmiyorum.. evren doğa işleyiş her birini barindiiyor daha büyük anlamlar tasior gibi geliyor bana...
Birde Beşiktaş'ı hatırlatıyor :))
Azıcık barindirabiliyor.. kötüleri gördüm en azından belli kiailere diyelim... Beşiktaş'ı sevenleri sevelim.. koruyalil kollayalim.. bu kadar aciya ragmen seviyorlar.. yazık :))
Fenerbahçe? ilk defa duyuyorum.. onlar kim :))
Galatasaray ne oluyor bu hikaye de :))
Hahahahah kesin öyledir.. özellikle bir dönem varki Mehmet agarli fatih terim li.. iyiligin resmi gibi :))
Objektif futbol seyircisi bir başka oluyor.. su chelsea olqyinda olmasa aslında tam olacakta neyse :))
İnsanın hem iyi hem kötü olabileceğinin hepsinin bir olduğunun simgesi öyle de bu arada geyiğin gözünde kurt şeytanı kurdun aç yavrusunun gözünde kurt meleği temsil eder o yüzden hem bakış açısıyla hem dünyanın yaşam şsrtlsrıyla gayet makul felsefe
tek şey hariç her şey zıddı ile kaimdir, vardır.
o tek şey ise yaratıcıdır. herşeyin zıddı ile kaim olması ise onun tekliğinin kudretinden bir yansımadır.
sen buna ister denge ister başka bir şey aslı budur.
Bence yin ve yang gerçekten dengeyi anlatıyor ama biz bazen kendi çelişkilerimizi bunun arkasına saklıyoruz. Ben bir dönem kararsızlıklarımı yin yang diye anlamlandırıp rahatlatmıştım kendimi. Sonra fark ettim ki denge durmak değil, iki uçla da yüzleşebilmekmiş. Yani romantize etmek de mümkün ama özü kaçırmazsan insanı olgunlaştırıyor.
Blackspot, ne güzel bir soru getirmişsin ortaya 🌗✨
Yin Yang bence çelişkilerimizi romantize etmiyor, tam tersine “ikisi de sensin, inkâr etme” diyor. İçindeki sessizlikle hırsın, karanlıkla ışığın kavgasını değil, dansını hatırlatıyor. Ben de Balık kafamla kendi duygusal dalgalarımı böyle kabul etmeyi öğrendim.
Asıl huzur, “ya o ya bu” demeyi bırakıp “hem o hem bu, ama dengede” diyebildiğin yerde geliyor 🌙☀️
Sen kendi içinde en çok hangi iki zıt duyguyla savaşıyorsun?
Cevap
11Cevap
denge olabilir.
Olabilir
Birinin olmadığı yerde diğerinin anlamsız olacagini ifade eder. Bu bağlamda oruç oruoba derki sevgidi için, seninncok büyük hüzün ve duygusal acı cekmeni istiyorim, çünkü senin çok büyük sevinçler ve neseler hissetmeni istiyorum
Kiymetini bilmek için değil, Mutluluk sevinç gibi duyguları en üst seviyeye ulaşabilmek için
Hayır olmuyor. Kıymet l, değer affetme dir, kıymetini bildiğin şeyi yaşamamışdir l. Ne olduğunu bilirsin. Ama burada bir yaşanmamışliktan bahsediyor. Söyle bir örnek yerinde olur, paranın neboldugunu biliyorsun ama bildiğin para büyüklüğü sahip olduğun toplwm maksikum para büyüklüğü kadardır. Yani 1 milyonun varsa bunun ne olduğunu yasamissijdir. Ama 1 trilyon doların nenoldugunu bilemezsin.. ya da bir motosiklet surmussun ama hiç 100;km hızın üstüne çıkmamışsin. Burada sadece bilevegin anlayacağın şey 100 km hızda giderken aldığın haz ve duygudur, 300 km hızla giden bir duygujun hazzın ne olduğunu bilemezsin, nasıl hissettiri bilemezsinnl
Mantıklı değil kız , doğu olan bu. Sana yingnyangni ne oldugunu doğru bir şekilde acikladimm ve bu tur oavramlarin tespitlemeei icin çok uzun süre düşündüm
Dengeyi temsil eder diye düşünüyorum zit kutuplar birbirini çeker biri çok sessiz ise yanına cıvıl cıvıl biri olmalı ki dengeli olsunlar iki sessiz ile hayat geçer mi be
Yin ve Yang, çelişkileri romantize etmez, zıtlıkların birlikte var olarak denge oluşturduğunu anlatır.
Doğrudur
Aslında hayattaki iyilik ve kötülüğü temsil eder. İnsanın acziyetini ve bu dünyada ki dengenin işleyişini anlatır
Teşekkür ederim
Filozof olcam çıkcam burada. 😂
Romantize eder diyorum. Çünkü sadece orası aklımda kaldı.
Bunun felsefesi çok derin, iki dediğinide temsil eder. Aslında denge birlikten gelir.
Çelişki değil bu dengedir, sonuçta içimizde her iki tarafı da barındırıyoruz ve farklı zaman dilimlerinde ve yaşananlara göre istediğimizi ortaya çıkartıyoruz..
Şüphesiz..
İyi ve kötüyü temsil ettiğine inanıyorum denge konusu şüpheli.
Karanlıktan aydınlık aydınlıktan karanlık doğar..
Genel manada aynen öyle
Bu simge hep hoşuma gitmiştir, bence dengeyi temsil eder.
yingler ve yanglar beynin sağı ve solu gibidir.
Çelişkileri romantize ettiğini varsayıyorum
Sence?
Anladım. İkilemin geçtiğinde yazar mısın
Ben hatırlatayım istersen haftada bir
Peki, nasıl istersen.
O dengeyi korumaya çalışıyorum
Denge ve zıtların çekimi
Kesinlikle denge
bunun ayrı bir felsefesi vardı unuttum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?