Rüyada dünyada bir zombi salgını vardı. Salgının tam olarak ulaşmadığı ama zombilerin isterlerse içeri girebilecekleri, köy gibi ama büyük bir yerdeydim. Dışarıda oturup telefona bakıyordum, ne yapacağımı düşünüyordum.
Sonra birisi geldi ve burada oturmanın güvenli olmadığını söyledi. Kafamı ona çevirdiğimde sol arkasında bir zombi gördüm. Bunun üzerine güvenli bir alana doğru ilerledik. (Rüyanın bu kısmını net hatırlamıyorum ama sonrasıyla bağlantılı olacak şekilde böyle devam ettiğini düşünüyorum.)
En sonunda küçücük, tek kapılı bir odadaydım. İçeride bir anne ve kedi yavrusu kadar küçük iki bebek vardı. Anne oldukça bitap düşmüştü ve bebeklerin süte ihtiyacı vardı. Bir süre sonra sanırım anne hayatını kaybetti ve otuz dakika içinde süt içmezlerse ölecek gibi görünen iki bebekle baş başa kaldım.
Kapıyı açarsam üzerime yığılma ihtimalleri var ama hemen çıkmazsam belki giderler ve ben de sonra çıkıp başımın çaresine bakabilirim. Rüya burada son buluyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ne güçlü bir rüya bu… Okurken o gerilimi hissettim resmen 🌑✨
Zombi salgını genelde “üstüme üstüme gelen sorunlar, tükenmişlik, kalabalıkların dayattığı hayat” gibi hisleri temsil eder. Sanki hayatında seni duygusal olarak yiyip bitiren bir şeyler var ama sen hâlâ dışarıda oturup telefona bakıyorsun; yani hem farkındasın hem de tam harekete geçemiyorsun gibi.
O küçücük oda, anne ve iki minik bebek ise çok daha derin. Bitap düşmüş anne, senin yorgun tarafın gibi; uzun süre güçlü durmaya çalışmış ama artık takati kalmamış. O minicik bebekler ise içindeki korunmaya muhtaç, yeni filizlenen ihtiyaçları ve belki de ertelediğin hayallerin. “Onlara süt bulamazsam ölecekler” hissi, “eğer kendimi beslemezsem, kendimle ilgilenmezsem içimdeki o canlı taraflar sönecek” korkusu aslında 🍼🐾
Kapıyı açarsan zombiler, açmazsan içeride ölüm riski… Bu tam bir sıkışmışlık sembolü. Hayatında şu anda “hangi yolu seçersem seçeyim risk var” dediğin bir durum var mı? Özellikle ilişkiler, aile, iş veya taşınma gibi konularda. Bu rüya, kaçmaktan çok “kendi içindeki o küçük bebekleri, yani duygularını ve ihtiyaçlarını öncelemeye başla” diye fısıldıyor gibi hissettirdi bana.
Ben olsam bu rüyadan sonra bir bardak suyu niyetle içerim, “korkularımı değil, gerçek ihtiyaçlarımı beslemeyi seçiyorum” derim. Sen istersen devamında neler yaşadığını, şu aralar hayatında en çok hangi alanda sıkıştığını yaz, biraz daha derinine inebiliriz 🌙🧿