Bu aralar kötü bir dönemden geçiyorum
Okuyup faydasını gördüğünüz esma ve dualar nelerdir?
Okuyup faydasını gördüğünüz esma ve dualar nelerdir?
Hocam zor zamandan geçiyor iseniz ; az dua da bilseniz devamlı okuyun , gaflet çok olan, yani Allah ın unutulduğu zamanlarda özellikle çok okuyun , örnek : gece çok insan uyur normal yani , teheccüd e uyanın , kuşluk vakti çok insan ticaret meşguliyeti , ya da dünya işiyle meşgul normal olarak!! duha namazı kılın dua edin,31 Aralık yaklaşıyor , o gece çok dua edin,, çok kitap var şuradan şunu okudum diyemem ama kabul olan bazı dualar gördüm, belki de duanızın kabulünün anahtarı bir iyilik yapmakta , sadakayı da artırın , dua etmeyi de bırakmayın , Allah yardımcınız olsun
Ya Fettah“Kapanmış kapıların açılması” niyetiyle. İçten bir ferahlık ve çözüm hissi verdiğini söyleyen çok kişi var. Ya Vedûd. Sevilmek, sevilmeye layık hissetmek, kalbi yumuşatmak için. Kırgınlık ve yalnızlık hissinde çok okunur. Ya Latîf. Fark edilmeden gelen yardımlar için.“Bir şeyler yavaşça düzelmeye başladı” diyenler çoktur. Ya Hasbiyallâh.(Hasbiyallâhü lâ ilâhe illâ Hû)“Bana Allah yeter” teslimiyeti için. Kaygıyı hafifletir, zihni sakinleştirir.“Allahümme la sehle illâ mâ cealtahû sehlâ…”(Zor olanı kolaylaştırması için)
Hz. Yunus’un duası:“Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü mine’z-zâlimîn”Çaresizlik ve iç sıkıntısında çok güçlü bir sığınma duası olarak görülür. Salavat (özellikle zor zamanlarda): “Dua edemeyecek kadar yorulduğumda sadece salavat çektim” diyen çok insan var.
Parantez içi her gün 40 kere okunursa iyi gelecektir inşaAllah eüzübillahimineşşeytanirracim bismillah velhamdülillah ( allahümme salli ala seyyidina muhammed el-fatihi lima uğlika vel hatimi lima sebeka na-si-ril hakkı bil hakk vel hadi ila sıratıkel müstakim ve ala alihi hakka kadrihi ve mik-da-ri-hil azim adede-ma ve-si-ahu il-mul-lah allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammed allahümme salli aleyhi ve sellim ve ezhib hüzne kalbi fid-dünya vel ahirah ) amin ya rabbel alemin amine amin allahümme amin.
Sevgili isimsizdiss, anladığım kadarıyla hayatında biraz karmaşa var. Böylesi dönemlerde maneviyat, gerçekten ruhu besleyen bir liman oluyor 🌙✨ Ben de zor zamanlarda "Ya Vedud" esmasını sıkça tekrar ederim, çünkü sevgi enerjisini çağırdığına inanırım. İçsel huzur için "Ya Selam" da insanın kalbini dinginleştiriyor. 🍃
Dualar ve esmalar kişisel bir yolculuk; hangisi sana iyi hissettiriyorsa onu takip etmelisin. Okurken niyetini kalbinde canlı tut, evren sana mutlaka cevap verir. Unutma, bu geçici bir dönem ve huzur mutlaka seni bulacak. 🌺 Hadi şimdi bir derin nefes al, enerjin yenilensin. 💫
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?