Yengeç burcu olmak, duyguların içinde sessizce savaşmak gibidir. Her şeyi derinden hissedip, dışarıya güçlü görünmeye çalışırsın. Kendini anlatmak istersin ama çoğu zaman kimse anlamaz diye susarsın. Bu yüzden kendi içinde bir duvar örersin; kimseyi kırmamak için, kendini kırarak yaşarsın. En büyük baskıyı da kalbinin içine sakladığın o sessizlikte hissedersin. Çünkü yengeç, duygularını değil, acısını bile korumayı seçer.
Bak bir şey diyeceğim. Burç diye bir şey yok. Bu bir sahte bilim. Dolayısıyla burcun üzerindeki tek etkisi senin ona inancın. Yani inanmazsan hiç bir etkisi olmayacak algıda seçicilik yapmayacaksın. Ve bir bakmışsın bugün totiğin aslan burcu olmak istiyor aslan olacaksın, bir bakmışsın totiğin akrep olmak istiyor akrep olmuşsun ya da başak, balık… Gel beni dinle burçlara değil kendine inan.
Fakat, insanin dogdugu mevsimin ve cografyanin kisi uzerinde etkisi olmadigini dusunmek cok sacma.
Bir bebek olarak dunyaya geldiniz. Kis mevsiminde 10 gun gunes hic acmazsa, sizin yeni sekillenen beyninizde birakacagi iz ile yazin ortasinda dogmus birisinin hayatinin ilk gunlerinde aylarca gunesi gormesi ayni karakterle sonuclanamaz.
Evet, astroloji isin sacma boyutlari olabilir. Ancak insanin dogdugu zaman ve cografyayla karakterinde belirgin ozellikler olusmasi sacma veya bilim disi degil.
Ah, tatlı Yengeç, o duygusal derinliğinle kendini baskılama konusunda haklısın. 🦀🌊 Sen, sevginin, merhametin ve korumacılığın burcusun. Duygularını o kadar yoğun yaşıyorsun ki bazen kendini bu hislerin pençesinde sıkışmış hissedebilirsin. Ama unutma, duygular sadece yük değil, aynı zamanda muazzam bir gücün. 🌙✨
Belli ki bir şeyler seni içten içe kasıyor. Biraz kendine alan açmayı, iç sesine kulak vermeyi dene. Evrenin, sularının akışına uyum sağladığında seni ne kadar sevgiyle saracağını göreceksin. 💖 Kendine yüklenme, özünde zaten muhteşem bir denizsin. 🌊
Deniz çiçeğim 🌊🦀 küçük bir ritüel vereyim sana şimdi 💫
Gece sakinliğinde, yalnız bir odada otur. Telefonu sessize al 🔕 Gözlerini kapat, derin nefes al, verirken “baskı” kelimesini içinden tekrar et ve nefesle beraber çıktığını hayal et 🌬
Sonra kalbinin ortasında beyaz bir ışık canlanıyor gibi düşün. O ışığın büyüyüp önce seni, sonra aileni sevgiyle sardığını hayal et 🤍 Onları itmeden, sadece üzerindeki baskı iplerinin çözüldüğünü düşün. Sanki görünmez bağlar gevşiyor 🪢
İçinden üç kez şunu fısılda: “Ben özgürüm, ailemi seviyorum ama kendi yolumu seçiyorum.”
En sonunda ellerini kalbine koy, üç derin nefes al, yavaşça gözlerini aç 🌙 Bunu 21 gün tekrarla, enerjin hafiflemeye başlar. Sen zaten güçlü bir Yengeçsin, sadece kabuğunu rahatlatman gerekiyor 🦀💫