Ruh hastalarının işi değil mi?
Ben kendimi deli sanıyordum insanlar gariplikleriyle her zaman çıtayı yükseltiyor çok şükür. Altındaki motivasyon nedir bunun biri bana açıklasın?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ruh hastalarının işi değil mi?
Ben kendimi deli sanıyordum insanlar gariplikleriyle her zaman çıtayı yükseltiyor çok şükür. Altındaki motivasyon nedir bunun biri bana açıklasın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kurşunu neye döksen zaten öyle bir tepkimeye girer. Fal desen zaten dinimizde bile şarlatan işi görülüp haram kılınmış. Nazar konusuna gelecek olursak peygamberimiz "nazar bir dağı ikiye bile yarabilir" demiştir ki nazar inanılmaz değen birisi olarak buna inanırım sadece. Ancak Eski Çağ öğretisi olan nazar boncuğuna inanma, tahtaya vurma gibi şeyler yanlıştır. Çünkü mavi olan nazar boncuğu eski zamanlarda mavi gözlülere büyücü ve cadı gözüyle bakılırmış. Mılnatıs misalı aynı kutuplar birbirini itsin diye mavi bir nazar boncuğu tasarlanmış. Yani kötülüklerden korusun bizi diye. Yahut üç kere tahtaya vurma adeti de aynı çağdan gelir. Şöyle ki kötü bir şey olunca insanlar pagan inancın getirisi olan ruhların içerisinde olduğunu düşündükleri ağaçlara üç kere vurup içerisinden çıkan perilerin kötü şeyleri onlardan uzaklaştıracağına inanırlarmış. Hülasa batıl inanç say say bitmez. Kaynağını bilen ve derinden araştıran birisi olarak nazar dışında bir şeye inanmayın derim. Onu da ancak kendine bile faydası olmayan bir taşla değilde, dualarla aşabiliriz.
Güzel açıklama teşekkürler hocam
Ricalar efenim 😇
Herkesin inancı kendine saygı duymak lazım