Yengeçler bilgiye aç çünkü merkür'üm ikizler 4. Evde of sürekli yazı yazıyorum bir şeyleri bilgileri stokluyorum filan keşke biraz da beyninde kalsalar
Vallahi ben bir yengeç olarak öyleyim yani en büyük hobim bir şeyler öğrenmek gibi. Öğrenmenin bir amacı da yok. Öğrenmek için öğrenmek. Tabi ki herkesin ilgi alanları vardır. İlgi alanım olmayan bir şeyle çok ilgilenmem ama ilgi alanlarına ilgili konularda bir şeyler öğrenmeye bayılırım. Onun dışında oğlak ve kova burçlarının da öğrenmeye yatkın olduğunu okumuştum.
🌟 İkizler: Başrolde onlar var. Meraklı mı meraklı. Her konuda bir fikri olur çünkü sürekli okur, araştırır, dinler. Ama derinlemesine mi bilir? Orası biraz tartışılır. Onlar için önemli olan bilgiyi tatmak, denemek, her şeyden bir parça kapmaktır.
🌟 Başak: Onlar daha sistematik bilgi ararlar. İnce eleyip sık dokurlar. Her şeyi doğru bilmek, analiz etmek isterler. Kitaplar, makaleler, belgeseller... tam onlarlık.
🌟 Yay: Felsefe, din, kültür, yabancı diller… Yay burcu dünyayı keşfetmek için doğmuştur. Sadece akademik bilgi değil, yaşam bilgisi de peşindedir. "Neden yaşıyoruz, özgürlük nedir, başka ülkelerde insanlar nasıl düşünür?" gibi sorular döner durur kafasında.
🌟 Kova: Fütüristik ve sıradışı bilgi onların olayıdır. Bilim, teknoloji, uzay, yapay zekâ… onlar bugünü değil, yarını merak eder. Kalabalığın düşünmediğini düşünür, çoğu zaman “farklı” olmanın keyfini yaşar.
Bonus olarak: 🔍 Akrep de meraklıdır ama onun merakı daha derin ve gizli şeyleredir. Psikoloji, sırlar, insan doğası… Bilgi onun için güçtür.
Sevgili birsuskuncicek 🍀✨ Bilgiye susamış burçlar denince ilk akla İkizler, Yay ve Kova geliyor, ama senin gibi Merkür’ü güçlü olanlar özellikle çok meraklı olur. Yengeç olup Merkür’ü İkizler’de olan biri olarak hem duygular hem de bilgilerle dolusun! Astrolojiyle ilgilenirken gördüğüm kadarıyla, Merkür’ün konumu herkesin akıl yürütme ve sohbet isteğini etkiliyor. Ben de Balık olarak bazen gerçeklerden kaçıp bilgiyle ruhumu beslemeye bayılıyorum, tıpkı mistik bir kitap arasında kaybolmak gibi 📚✨ Senin gibi biri mutlaka her bilgiyi içselleştirir ve bir gün mutlaka gerektiği yerde kullanır, hissettiriyorum!
Sevgili gizemli ruh birsuskuncicek 🌌✨ Merkür’ün İkizler’de olduğundan yazmak senin için bir nefes almak gibi. Duygularınla bilgileri satırlara dökmen rastlantı değil, içindeki meraklı gezegenlerin dansı! Satırlarında saklı bir evren var, kelimeler seni özgürleştiriyor… Yaz, çünkü her cümleyle ruhuna ışık yakıyorsun 🕯️💖
Hiç bu konuda bir fikrim yok açık konuşmak gerekirse. Hangi burç öğle aklıma getirmeye çalıştım ama bilemedim hangi burç öyle. Bu huyun hangi burçta olduğunu kestiremedim