İnsan dünyaya gelmeden önce, hangi alemde kalıyordu. Neden hiç zerre kadar hatırlamıyor?
Anne karnında bebeğin bedenine ruh ne zaman üfleniyor. Ruh karma bir simülasyon mu yoksa başka alemden gelen bir varlık mı?
İnsan dünyaya gelmeden önce, hangi alemde kalıyordu. Neden hiç zerre kadar hatırlamıyor?
Anne karnında bebeğin bedenine ruh ne zaman üfleniyor. Ruh karma bir simülasyon mu yoksa başka alemden gelen bir varlık mı?
Similasyon bilgisayarlarda üretilen gerçek dışı tema değil miydi? Tek soruyu niye bu kadar kafa karıştırıcı yaptın ki? En zeki olduğun dönem bebekliğin, dünyadasın işte, hangi yaştan itibaren hatırlıyorsun kendine bunun cevabını vermen gerekiyor bence ruhundan önce.
Bedenin de ruh olmayınca öldüğünü mü düşünüyorsun yoksa rüya gördüğünü mü? Yanlış anlama fikrini merak ettim. Bazı kişiler ölümün ötesine gitmiş bazıları ölüme yakın deneyim yaşamış..
Yanlış anlaşılacak bişey yok ama benim bilgim bu konuda yetersizdir. Fikrim ise ölümdür. Çünkü pamuk ipliği kadar ince bir bağ var aramızda istelet ve kas sistemi tek başına bedeni ayakta tutmaya yetseydi hastanelerde makinelere bağlı yaşam diye bişey olmazdı. Nacizane kişisel fikrim bu 🤷♀️
Solunumu olmayan ve hayati tehlikesi olan hastalar makinelere bağlı olarak yaşıyor hastanede. Ölüme yakın deneyim yaşayan kişilerin ne yaşadıklarını araştırdım. İranlı Müslüman kadın evde ilaç içerek intihar etmiş ruhu yukarıya yükselmiş yatakta yatan bedenine bakmış. Bedeni buz gibi soğukmuş o an. Birden kendini sonsuz olan gri duvarlarda görmüş, gri ormanda görmüş. Sonra yüzü gözükmeyen siyah renk iki varlık onun kolundan tutmuş mezarlığa getirmiş. Kadın yürümeye devam etmiş cennetin kapısını görmüş. Sonra bir anda ruhu bedenine geri gelmiş. Çok gerçekçi olduğunu söylemiş yaşadıklarını. Bende tam bilmiyorum neler yaşadığını.. Kadın hayata dönmüş ve artık mutlu yaşamı olmuş. İntihar edince ruhu bedeninden çıkmış, gri renk görüyormuş etrafı.
İntihar bizim inancımıza göre haram hatta günahtır, yeri araf derler. Biz ölmeden önce oraları görevilecek kabiliyette dünyaya gelmedik. Ölüme yakın bir deneyim olabilir evet ama aklı başında dedikleri eylemi gerçekleştiremezken söylediklerine aklı başında bir insan olarak inanmak ne kadar doğru? Kaldı ki büyük ilimler ruha yükleniyor, yani o ruha ait olarak geliyor misal ledün ilmi Hızır aleyhisselamaverilmiştir. Biz kim sıradan insanlar, tövbe haşa kıyasladıklarımız kim?
Cevap
5Cevap
Doğmadan önce ruhun yoktu yaradılışa ve kurana bakabilirsin
Hiç biri bilinmiyor, dinlerin söyledikleri de sadece varsayımdan ibaret
Ey ruh geldiysen söyle 🙂🙂
Başka bir bedenseydi
Allah, Bebek rahimdeyken ona ruh yaratıyor.
bilmiyoruz ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?