Bana göre güneş batıdan doğuyor , medeniyet ve ilim batıdan yükseliyor kim bilir belki ilerde batı bizlerden daha müslüman olacaktır. Sizce bu düşüncem doğrumu kendim dindar bir insanım ama yüzünü batıya dönmüş bir müslüman
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ortadoğu sözde müslüman ülke başı beladan eksilmiyor doğu karar 😄
Aslında bunda bazı şeylerin vs sebebide çok ama yozlaştık karakter olarak bitiğiz maalesef haklısın
Kimse kusuru kötülüğü kendinde aramıyor ki herkes mükemmel dışardakiler kötu. Zaten kötülükte level atladı insanlar hangi birini sayim ki eğitimsizlik cahillik hat safhada
Evet mesela en büyük karaktersizliğimiz , Lüks düşkünlüğümüz , kast sistemi olması , insanları sınıflara ayırmak yeterli bilgiyi vermemek vs vs uzar gider böyle bi toplum refaha ulaşamaz
En azından o altta olanların ahı tutar
Kast sistemi dedgn nedir
Avrupada insanların böyle kompleksleri yok her insan değerli onlarda en fakiri düşkünü bile bizim en zenginimizden daha değerli olarak görüyolar bizimde böyle olmamız lazım. Yahudiler neden güçlü çünkü en ufağını bile Muazzam değerli görürler
Sınıfsallık Zenginler Yöneticiler Köleler vs geri kalmış toplumlarda görülür
Türkiye en fakir ülkelerden bile daha asaglarda ve sınıf olark da asaglara düştük maalesef
Dahada düşeriz bu adaletsizliklerle Allah iki yakamızı bir araya gertirmez. Bi taraf çok zengin bi taraf yoksulluktan sürünüyor bunu afrika dışında bi yerde göremezsin saçma sapan bir ülke olduk
Kesinlikle
Aslında Hepimiz Deist olacağız beynimiz yıkandı semavi dinlerle
Sorun dinler değil ki aslında hiç bir din kötülüğü emretmez iyi olan şeyleri söyler ama sorun insanda
Kuranı kerimde akıl etmeyen toplulukları pislik içinde bırakırım diye bir ayet var :)
Sen öyle sanıyorsun ama değil işte dinlerin hepsi öldürmeyi çocuk gelinler yapmayı cihat adı altında meşru kılıyor ya da allah yolu gibi şeylerle aslında bazı hacı hocaların kitleleri istediği gibi kontrol etmesini sağlayan cahilleşmesini sağlayan bir sistem
Gerçek İslam nedir bir araştır istersen ılık g*tlü liberal islamcıların hikayelerine inanma
Ben kimseye inanamam sözüne bakmam kendim araştırırm ki araştırdımda şu an olmazda bi gün muhabbet edelim knk bilgili birine benziyosun
şu an avrupa'yı karıştıran fanatik islam topluluklarına bir bakmanı öneririm neler yapıyorlar nasıl medeniyeti çökertiyorlar (istisnalar kaideyi bozmaz)
Özellikle Londra'nın içinden nasıl geçiliyor onu izliyoruz
Ama ilginç olan şu gerçekten batılı olan avrupalılarda müslüman olma oranı aşırı yüksek özellikle son 1 senede
Yeni jenerasyon çok aptal çünkü ne verilirse oraya gidiyor bakınız LGBT pride yürüyüşleri (kusasım geldi)
Cihatçi abiler resmen milleti convert ediyor kimsenin gıkı çıkmıyor neymiş hümanizm hadi ordan
Bu aslında bir nevi fakirlerin ayaklanışı knk dinden ziyade böyle fakir topluluklar zengin zalimlere karşı ayaklanıyor
Evren böyledir sen zulüm edersen bi süre sonra evren onları sana getirir
Diğer dinlerdende bu tarz zorbalar vs var bu genel bişey
Emperyalist devletler afrikanın üzerine çöktü sömürdü yıllarca şimdi onun sıkınıtsını yaşıyolar
Büyük balık küçük balığı yer doğanın kanunu bu, geri kalmış ülkeler hep biz mağduruz der ama hiçbişi yapmaz milleti cahil cahil tutmaya devam eder.
O kanun sadece hayvanlarda geçer knk insanlarda tam öyle değil küçük balıklar çok olursa büyük balıklar biter
Evet yıllarca o küçük balıklar niye birleşmedi o zaman diye sorar insan
Ha gelişmemeleri vs evet bunları biliyorum ve bu konuda haklısın hazıra konmak tembellik cahillikler benimde en sevmediğim şey ama onları bilgisiz bırakan kötüleride bilirim :))
Belli olmaz yarın bi bakmışız birleşmişler avrupa şu an en güvensiz yerlerden birisi dediğin şeylerden dolayı ilim olarak önde olsalarda onları sevsemde kötü yönleride çok
1940'lardaki ingilizler bugünkü ingiltereyi görse herhalde hitler'e katılırdı muhtemelen
zaaten doğru olan bu aga
Öyle
absolutery haram