Çok iyi bir şey değil bence. Uzun zaman önce istemeden yapıyordum ve sürekli kâbus görüyordum. Birde çok gerçekçi rüyalar içinde yaşıyormuşsun gibi. Bir kaç yıldır görmüyorum ve uykularım düzene girdi ama dün gece gene o havadaydim sabahladım gene. Kontrol edemediğin sürece uyumak bile rahatsız edici olabilir. Ben Allah'tan kâbus anına geçince bir anlık refleksle uyanıyordum, artık bilincim eskisi gibi yok ve uyanamadığım için görmek bile istemiyorum.
Öyle maalesef, her anıyla kötüydü diyemem gözüm korkmasın o kadar. Rüya olduğunu anladığın an hiç bilmediğin bir yerde dolaştığını koştuğunu düşün. Rüzgarı ve yağmuru hissediyorsun. En güzeli bunun gerçek olmadığını bildiğin halde o anı yaşamaya çalışıyorsun. Benimkisi farklıdır belki, çünkü yalnızlık fobim var ve bütün rüyalarımda yalnız dolaşıyordum. Genelde de yalnız olmadığım hissi geliyordu birden kaçmak için uyanıyordum.
Xanax içip uyuyunca neredeyse her zaman oluyor sebebini bilmiyorum. onun dışında rüyada gördüklerini uyandigin anda bir yere not et bütün görsel detaylarıyla beraber. Bu sayede zamanla rüya ile gerçeğin arasındaki farkları daha belirgin bir şekilde fark edebiliyorsun ve ruyadayken olduğun yerin rüya olduğunu anlıyorsun. Yöntemler bu şekilde, bir de sürekli sana rüyada olduğunu hatirlatacak bir bileklik vs gibi bir şey lazım saat de olur ve sürekli onunla iynamalisin, rüyada da bunu yapınca rüyada olduğunu anlıyorsun bileklige her baktığında aklına rüyada olduğun gelecek ve ruyadayken eğer bileklige bakarsan yine rüyada olduğun aklına geliyor
Denemedim ama olma şansı yok çünkü hayat sadece fiziksel şeylerden, maddeden oluşuyor. Böyle bir şey olması için beynimizle bağlantı kuran evrensel bir sistem olması zorunlu ve böyle bir şey de yok.