SPİRİTÜEL AYDINLANMA?

LÜTFEN BİLEN BİRİ CEVAPLASIN ÇOK ZOR DURUMDAYIM
Ben spiritüalizmle az çok kendimce ilgilendirdim önceden hâlâ 1 ay öncesine kadar void state, shifting yapmak falan istiyordum kendi hayatımda istediğim şeyler falan vardı. Yaklaşık 2 haftadır kendimi aradığım evreye girdim. Mesela ben neyim, ben kimim, neden varım, yaşamak çok boş gibi düşüncelere kapıldım. Baya araştırma sonucunda "Ruhun karanlık gecesi" diye bir şey buldum 2 gün önce. Meğersem aydınlanma evresinden önceki çekilen karanlık yani çileli dönem demekmiş. Aydınlanma evresi hakikate varmak ya da tanrıyla 1 olduğunun, hakikatin farkında olmak haliymiş. Önceden bunu bilirdim fakat şu an bilmekle kalmayıp zorla hissediyorum. Sanki egom ve nefsim yok olmuş sadece hakikati biliyorum ve sevap işlemeliymişim gibi hissediyorum. Dünya da yaşamak çok anlamsız geliyor sadece ahirete çalışmam gerekiyor ve dünyayı bosvermem gerekiyor gibi bir zorunluluk halindeyim. istemesem de bunu düşünüyorum ve hissediyorum. Dayanılmaz bir şey. Duygularım bile yok oldu, çok sevdiğim filmler, diziler, herhangi sevdiğim şeyler bile bana keyif vermez oldu. Huzurum da mutluluğum da kalmadı. Normalde her zorluğa göğüs gerebilen, istediği şeyleri hayatından çıkaran, hiçbirşeyi dert etmeyen bir insanken çok farklı bedeninden kopmuş varlık bile diyemeyeceğim birşeye dönmüştüm sanki. Enerjim bile ilahi gibi ve çok berrak. Adeta ilahi bir ışığa, beyazlığa dönüşüyorum ve dünyadan kopuyorum. Bazen (genelde akşamları) çakralarım açılmış gibi hissediyorum, titriyorum tuhaf bir enerji yüzünden. Aklını kaçırmışsın diyebilirsiniz istediğiniz kadar dalga geçebilirsiniz ama bu gerçekten yaşadığım ve benim için korkunç bir şey. Ve ben hakikati bulmayı istemiyorum. Aydınlanmayı gerçekten istemiyorum. Dünyanın lezzetini almak istiyorum. Ben sadece bu durumdan kurtulmak ve dünyadan, hayatımdan zevk almak istiyorum. Bu tasavvuf işleri bana göre değil. Lütfen böyle bir durumdan hiç başlamadan nasıl kurtuluruz bileniniz varsa söylesin şimdiden teşekkür ederim.
SPİRİTÜEL AYDINLANMA?