Hayır değil.
Evet gerçek.
Olabilir de olmayabilir de.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba
Elbette inanıyorum ama o kadar abartarak şekilde değil tabi. Bunu abartıp karşıdaki insanı burcuna göre yargılayan insanlar bilr var bence bu çok saçma. Yani bence bir insanı burcuna göre yargılamak pek benlik bir mesele değil. Yani burçtan daha önemli olan bence karakteri olmasıdır. Burca göre insan seçmek hoş değil.
Herkese merhabalar ASTROLOJİ bir bilim dalı değildir sonunda ki LOJİ kelimesine pek fazla güvenilebilir mi burası kişiye kalan bir durum. İlk astrologlar Sümerli rahipler diyebiliriz Sümerler, Asurlar ve Babillerin inanç gereği inşa ettikleri tapınaklar, tanrı inancına sahip olduklarına işaret ediyor. Sümerlerin çivi yazısını bulmalarıyla birlikte tabletlere resmettikleri astroloji kökenli çizimler ve yazılara dayanmışlardır (ki ben bunun G (K) ÖKTÜRK döneminden geldiği düşüncesindeyim).
Burçların oluşumu gökyüzünde ki takımyıldızlarından gelme
Güneş 12 takımyıldızının içinden geçtikleri için adları "ZODYAK Takımyıldızları" denilmektedir
Peki nedir bu "ZODYAK"? ; Zodyak kelimesi Türkçe'de "12 canlı şeklinde tasvir edilen burçlar kuşağı" anlamına gelir.
peki neden burçlar halen günümüzde kullanılmaktadır?(en çok sorulan soru)
insanoğlu gözü ile görmediği kulağı ile duymadığı ve inancı olmadığı hiç bir şeye genel olarak inanmaz fakat kitaplarda ve tabletlere yazılan yazılar/sergiler yeterli bir kanıt olacağını düşünüyorum.
Peki burçlar gerçek midir?
Kişilik ve davranışsal olarak evet fakat gerçeklik payı halen %100 olmadığı için kimse bu konu hakkında bir şey söyleyemiyor bunun örneği bir yengeç burcunun duygusal olduğunu düşünen insanlar bir de acımasız zalim bir yengeç burcu var ki her yengeç burcu aynı değil doğum saatleri ve doğum tarihleri o burcun kendine göre değişikliği olduğunu gösterir yükselenler de buna bir ektir.
kaynaklar
Evet yükselen burç büyük rol oynuyor
zaten günümüzde ne geldiyse inanmamak için bir bahanemiz oluyor buralara kadar gelen konular (artifaktlar) çürütülmek için uğraş veriliyormuş gibi görüyorum bence bu bir gerçek inanmayanlar olursa tabi kişinin kendi inancı. Kimse silah zoruyla bir şey inandırtmıyor özgür düşünce ve iradenin olduğu yerde özellikle.
Yalan dolandan ibaret. Karakteri belirleyen çevresel faktörlerdir , aile , maddi durum , arkadaş çevresi falan filan. Ben kendi burcumdan örnek vereyim. Bir sürü terazi burcu arkadaşım var. Duygusal olan da var , daha rasyonel olan da var. Sinirli olan var, uysal olan var. Cömert olan var , cimri olan var. Zaten bu tarz saçmalıkları aşırı takan insanlar hemen kendilerini belli ediyor. 2 cümle kuruyorsun hemen atlayıp " dur tahmin edeyim , balık burcusun değil mi? " hayır oğlak burcuyum dediğinde "vallahi 2. tahminim de oğlaktı , tavırlarından belli" diyorlar. İddiaya girerim, rastgele günlük burç yorumunu alıp burçların isimlerini değiştirip önünüze koysam , hangisinin hangisi olduğunu bilemezsiniz. Çünkü palavracı oldukları için hep ucu açık şeyler söylüyorlar. Çevrenize dikkat edin bu dönem çalkantılı geçebilir. Arkadaşlarınıza çok güveniyorsunuz ama bu güveninizden faydalananlar olabilir. Cömertsiniz, lider ruhlusunuz. Bir övüyorlar zaten aslan burcunun yorumunu ver akrebe de ki bu akrep burcu yorumu , vallahi aynı ben diyecek. Ben bunu defalarca denedim. Sonuç : Fiyasko. Örnek veriyorum bunun hangi burç olduğunu doğru tahmin edin bakalım.
İnternetten kopyalayıp yapıştırıp bulmayın diye eş anlamlı kelimeler kullanıp cümle yapılarını biraz bozdum.
Enerjiniz bu dönem çok yüksek , bu çevrenizdekilerin de dikkatinden kaçmıyor. Bedensel olarak kendinizi çok iyi hissediyorsunuz. İş veya romantik tekliflere açık olduğunuz bir dönemdesiniz. Hayatınızdaki yorucu dönemi bırakıp , daha sakin bir döneme geçeceksiniz. Bu sakin dönem kendinizi ve fikirlerinizi güçlendireceğiniz bir dönem olacak.
Selam
Evet bazen inanıyorum gerçekten birebir insanın karakterini anlatıyor. Yani tamamen burçlara göre yaşayan biri değilim tabiki. Karşımdaki insanı burcuna göre yargılamam asla. Burçlara normalde inanırım ama abartı bir şekilde değil tabikide. İnsanları asla burçlarına göre yargılamam. Ama evet geneli gerçekten birebir doğru çıkıyor ya bazen ben bile hayret ediyorum.
Cevap
36Cevap
Hayır burçlara inanmıyorum
Şahsen inanmıyorum. Gezegenlerin umrunda değil bizim ülkedeki insanların burçlar için girdiği tripler. Gezegenler arası patlama sonucu eksen kayması oluyor. Hemen diyorlar bu burç bu ay böyle oldu, karakteri şöyle. Herkes karakter değişikliği yaşıyor. Burçlar, insanların kendi karakterini ortaya koymayı engelliyor
Bence boş muhabbet ama anlatılanlara bakıyorum doğru şeyleride var bilmiyom yani
Evet ya karakter falan tıpatıp aynı oluyor inanasım da gelmiyor inanmayasım da. Duygusal dedikleri burçlar cidden duygusal ağlak oluyor, asabi denilen burçlar harbiden asabi ve flörtöz oluyor.
Gezegenlerin yönleri yıldızların hareketi vs bilemiyorum yani sonuçta biz de dünyada oluşmuş canlılarız dünyanın parçasıyız karmaşık cidden
O doğduğun saat ile alaklalıymış. Doğduğun anda gezegenler hangi yöndeyse yükselenin o oluyor mesela bir de güneş burcu var o ise tarih ile alakalı. Yani arada dengesiz davranışlar oluyor ya buna gezegenlerin tepkisi diyorlar
Gezegen olayı yalan mesela merkür geri harekete başladı diyor vs gerisi falan yok gezegen aynı rotada gider
Aslında burçlara inanmıyorum ama etrafımda o kadar çok inanan ve aslında öyle olmadığı halde burcuna göre davranmaya çalışan kişiler var ki, nefret ettiğim burçlar bile oluştu zaman içerisinde.
Bazen tutuyor bazen de saçmalıyor belki bilinç altımızda burç yorumumuz kalıyor ve istemsizce onları gerçekleştiriyoruzdur.
Tamamen gerçek olsa istisnasız her insana uyardı ama bazen şaşırtıcı derecede uyuyor.
Hayir ama bazen karakteristik ozellikler uyuyor
Saçmalık bence. Yok gezegenin şusuymuş busuymuş. Abesle iştigalden başka bir şey değil
Burclar gerçek ama merkür geldi mars gitti youmları tamamen hurafe her seye bahane bulmayin gerginseniz hayatiniza bakın venüse değil...
Evet gerçek. İnanmayan cahildir. Gerçek olmayan yıldızname ama gelde bunu her türe yürüyen erkeklere anlat
Aslinda burçlar insanları kataloğa sokuyorlar yani siniflandiriyorlar ben Yengeç burcuyum tüm özelliklerini tasiyorum
Boş laf, astroloji amatör astronomi olarak doğdu hani bugün simya ne kadar gerçek ise astroloji de o kadar
Bilimsel bir tarafı var ama ülkemizde abartıldığını kadar herşeyini buna dayandırmak ancak komik
gök taşlarının sayesinde hepimize yön veriyorlar
Astrolojiye inanıyorum. Burçlar da bunun bir parçası. 😎
Tam olarak bilmiyorum ama insanın karakteristik özelliklerini belirleyebiliyor
Geleceğe yönelik söylemlere inanmıyorum ama kişilik analizine inamnıyorum
Oylamayı görünce ülkeye dair ümidimi kaybettim.
Evet ben inanıyorum gezenlerin hareketi dünyayı dünya da bizi etkiliyor
Kütle çekim var zaten de burçlarla ilgisi yok ki
Kişiliği yansıtıyor bence. Tanıştığım onca insandan sonra tesadüf olamayacak bir istatistik var🤣
Elbette hayır
Pek takip etmem pekde inanmam
Burçlara anlam yüklemem..
Denk gelirse okurum ama umursamam yani
Yanii tam inanmıyorum
Benimki uyuyor sizi bilmem
Bence doğruluk payı var ilmi de var diyorlar
Burçlara sadece kadınlar inanır.
Emin değilim ama uyarıda var
İnanmıyorum bende
inanmıyorum, saçmalık
Hayır tabiki de pek ilgilenmem zaten