Astroloji hakkında soruların yöneltildiği Celal Şengör, 'Böyle saçmalık mı olur? Buna inanmak için insanın deli olması lazım' dedi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Astroloji hakkında soruların yöneltildiği Celal Şengör, 'Böyle saçmalık mı olur? Buna inanmak için insanın deli olması lazım' dedi.
Bu adamı sevmem ama bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir..
Astronomi ilmi vardır ve gerçektir. İslâmda da geçerliliği, hatta hadislerde de buna tevafuk etmek mümkündür.
Ancak! Dediğim gibi bu insanların karakteristik yapısını etkilemediği gibi dünyanın mevsimsel hareketlerine etki eder..
12 hayvanlı takvimler buna örnektir..
"Dünya balık (hut) ve öküz (sevr) üzerinedir!" hadisi buna en güzel örneklerinden biridir..
Bu hadisin 3 tevili (yorumu) vardır..
1) Dünya tarım/hayvancılık ve balıkçılık üzerine döndüğünü ifade eder.
2) Bu hadise iki kez tekrarlanır.. İlkinde bir bedevi Resulullah'a (asm) "Dünya neyin üzerindedir?" sorusuna önce "Balık (Hut)" diye cevap verir.. 40-45 gün sonra tekrar sorulur bu sefer "Sevr (öküz)" üzerinedir der..
Yani, balık (Mart ayı) yaklaşık iki ay sonrası öküz/boğa ( Mayıs ayı) işaret eder.
3) tevili ise dünyayı evirip cevirmekle vazifeli iki melekten bahseder (birinin adı Sevr, diğeri Hut adında iki melektir)
Astronomiye inanırım ama magazinsel astrolojiye inanmam..
Bir insan hareketlerinin, davranışlarının kişiliğinin ve buna benzer durumlarının doğduğu gün ve saatle alakalı (gezegenlerin hareketleri bla bla bla) olduğunu düşünüyorsa ben o kişiden şüphe duyarım. Faldan fazlası değil benim gözümde.
Ayrıca bu konu hakkında şöyle düşünüyorum. İnsanlar okudukları şeylerde kendisini görmeyi çok seviyor. Her burç yorumunda da çok genel bilgiler veriliyor. Doğal olarak kişi kendi burç yorumuna baktığı zaman "aaa evet ben böyleyim" diyor. Ben %100 inanıyorum ki Boğa burcu olan birinin yorumunu Koç burcu yorumuyla değiştirip, yine Boğa burcu birine okutsan inanacaktır.
Bir de ciddi ciddi hayatını burçlara göre yaşayan insanlar var. Sözün bittiği yer...
Tanıdıgım en cahil insan Oktay sinanoglunu takip etseniz yeterli bunlar kurabiye canavari amerikan yanlısı amerikanın veya batının diyelim zihnimize istedigi şeyleri sokan osmanlı ve islam düşmanları benle siyaset yapmayın sevmem Oktay Sinanogluna bakın sonra dönüp yorum atın bu bahsettigim Muthiş insanı tanıyın zaten Aldıgı ödülleri yetiştirdigi ögrencilerin aldıgı nobelleri görün dç dediginiz elemanları yetiştiren yani bu celal Mekanı cennet olsun sinan abimizin sınıfındaki en tembel ögrenci statüsündedir
evet ama eğlenceli yaa.. hayatımız zaten sürekli ciddi önemli şeylerle kuşatılmış durumda. azıcık eğlencenin zararı olmaz.
bu arada çok ilginç bir şey oldu... eşimin tendonları sıkıntılıdır. bi ara uzun süre tedavi oldu parmaklarını kullanamıştı. yani sık rastlanan bir durum değil... o sene, yıl sonunda senelik burç yorumuna bakarken, eşim için "tendonlarınıza dikkat edin" yazıyordu... bu çok ilginç bir şeydi ve asla unutmam.. ne alaka yaaa.. ne tendonu? nereden nasıl ne şekilde... amaaannn denk geldi de bu kadarı tesadüfün iğne deliği denilecek türden...
Romatizmalıların yağmuru tahmin etmesi gibi.
@TeslaDaVinci :))) evet ama cidden şaşırtıcıydı...
Kader.
Cevap
42Cevap
Haklı tabi ki, burçlar bilimsel olarak kanıtı olmayan bir konudur. tıpkı fal gibi. yani eğlence için tabi ki bu tarz konular ile ilgilenebilir. ama tüm hayatını buna adamak ya da en küçük yaşanılan olayı bile burçlara bağlamak bana saçma geliyor. çünkü bir insanın karakterini burçları belirlemez hayatta edindiği tecrübeleri ve deneyimleri belirler. bu yüzden bende tabi ki arada eğlence olsun diye burçlara bakıyorum. veya araştırıyorum kendimde benzeyen ortak noktalar buluyorum ama hepsi bu kadar. yani hayatımı buna göre şekillendirmiyorum hiç bir zaman.
Zaten burçlara eğlence için vardır ya da hobi olarak vardır. gerçekliği olmadığı gibi her olayı burçlara bağlamak doğru değildir.
Astroloji bir bilim dalıdır. Yani gazetelerde gördüğünüz burç yorumlarindan çok daha fazlasi. Her insanın geçmişe dönük anne babasina ait karmalari dahi doğum haritalarinda saklıdır. Doğum saatine göre bulunan doğum haritalarindan burç yorumu yapilabilir genel kitleye yönelik burç yorumlari tamamen yüzeysel ve inandirici degildir elbet. Ama Celal hoca yanlış bir ibare kullanmış bence. Zirvalik olan genel kitleye yönelik yapilan yorumlardir astroloji asla bir zirvalik değildir. Celal hocanin doğum haritasina bakarlarsa Celal hoca da anlar zirvalik olmadığını.
Roma mitolojisi dönemine dayanır zaten peki sence diğer medeniyet astrolojileri de böyle midir?
Astrolojinin tanımı fal nesi bilim ya?
hangi üniversitede okutuluyor bilim olarak?
astrolojiyi seviyorum gelecek anlaşılmaz muhtemelen fakat bir insanın belli bir olaya nasıl tepki vereceği, ilişkideki karakteri, hırsı, istedigi sevginin türü, sevgiyi elde etme çabasında büründüğü kişilik, bakış açısı, olmak istediği kişilik, olduğu kişilik, hayatta ulaşabileceği maksimum noktaya ulaşmak isteği bile yorumlanabilir. seviyorum işte.
Ben bu astrolojiye ciddi ciddi ya da hobi olarak inanan her insanın beyin zarına tüküreyim. Bak bu kadar kısa, öz ve net olarak söylüyorum bunu. Sene 2022 olmuş, insanların artık zahmet olmazsa aklın, mantığın ve bilimin yolunu izlemesi gerekirken, hâlâ beyin zarına tükürdüğümün insanları gəri zekalı olmakta ısrar ediyor.
Yani bence de sadece astroloji üzerinden hareket etmek yanlış, haklılık payı vardır. Ancak gezegenlerin hareketinin insan üzerinde etkileri vardır ve kanıtlanmıştır. Bu zamanda yanlış olan insanların her şeyi buna bağlayıp bir şeyler çıkarmaya çalışmalarıdır.
Astroloji bir bilim olsa üniversitelerde okutulurdu. Kendisi tamamen bir zırvalıktır. '' Eski Astrolojinin yazılı tarihte ilk ortaya çıkışı ise MÖ 2500 yılında, gezegenlerin insanın kaderini etkileyen güçlü tanrılar olduğuna inanılan Mezopotamya'da olmuştur.'' şimdi böyle bir saçmalığın bilim olduğuna inanan önce gitsin bilim nedir onu öğrensin :D
Bunu bir başkası söylese itibar ederim... Lakin bunun gerçekten beyin nöronları hasarlı ve kimyasal elektrik iletimininde sorun var yanlış konuşuyor ve yaptıkları.. Aksi halde pisliğini yemezdi
Astroloji çok tanrılı dine dayanan sümerlerden, babillerden kalan ilkel bir inanış. Burçları hesaplayan tanrı marduktur Babilde. Zaten mars falan da savaş tanırısı. Eski çok tanrılı inanış saçmalığı hala devam ediyor.
Astrolojinin bilimsel bir yanı yoktur...
Yıldız, kağıt, kahve, tarot gibi fallar iyiye işaret veriyorsa insanı ruhen rahatlatır ama bunlara güvenerek yaşamınıza yön vermemeye bakın...
Evet, fala baktırın ama dediğim gibi çok da güvenmeyin...
Doğru söylemiş. uzayda bir taş parçası benim Kaderime etki edemez. Kişiliğime etki edemez.
Bunlara inanmayın. ya da inanın beni ilgilendirmez.
Bana burcumu Soranlara "benim burcum yok" diyorum
Zaten işimiz fala kaldı ne yazık ki kendine güveni olmayan, yan gelip yatan ve beleş için dört göz bekleyenler isini astrojiye bağlamış... Fiili yaşanmış olupta işlenmiş olsa söylenenler eyvallah..
O halde ben deliyim delii 🥳🥳
Celal Şengör hocam bi yerden sonra araştırmayı, okumayı bırakmış ellamm. Yoksa böyle bir şey diyemezdi. Ya da dikkat çekmek için mi dedi artık bilemedim.
Celal şengör mantık adamı ya valla şükürler olsun şuna da açıklık getirdi. Tabikide zırvalık zırvalıktanda öte. İnananlar da ayrı bir kafa zaten :)
Şükürler olsun dediğin adam ateist
@HadesZeusPoseidon Biliyoruz
Cidden zeka sahibi insanlar da var bu memlekette. Ben de zerre inanmıyorum. Düşünsene trilyon gezegen var, biz kalkıp üç beş tanesi üzerinden hayatımızı yönlendiriyoruz, resmen saçmalık
Burclara inaniyorum kisiligimi yansitio ruh halimi baskalari inanmayabilirler ben inaniyorum.. fiziki ozelligim ruh ozelligim herseyin cikmasi benzemesi dogru 100 de 100..
Bu adam kendi alanı hariç her konuda konuşuyor
Her programda kendini mutlaka bi yerde rezil ediyor
Tek cümlesi papağan gibi “ben akademi bilimleri üyesiyim”
Aferim abicim bravo
Sen bize taş toprak anlat.
Bir gün osmanlıya sallıyor
Bir gün uzaydan dinazorlardan
Herbokolog olmaya lüzum yok
Ben de bilimsel bir şey olmadığını düşünüyorum ama bazen karakter üzerinde etkileri olduğunu görüyorum.
Celal hocayı kutlarım. Sonuna kadar haklıdır. Astroloji saçmalıktır. Bu konuda söylediği her şeyin altına imzamı atarım.
E adam haklı. Atıyorlar tutuyorlar gerçek olmayan bilgilerle inandırmaya , hayata yön vermeye çalışıyorlar.
Şimdi bana soracak olursanız tanrının varlığına inanmamak da zırvalıktır :D Ama bu konuda haklı konuşmuş.
Gayette haklı. Yıldız ve gezegenlerin insanın kaderine, kişilik özelliklerine yaşamına etkş edebileceğini düşünmek için deli olmak lazım
Evet zırvalık, uydur uydur ipe diz. Bir tanesi tutunca bildim. Kesin de konuşmuyorlar olabilir, gelebilir, değişebilir.
Evet bana göre haklı bende kendisiyle bu konuda hemfikirim.
Nebilim işte biz yeşillik olsun diye bakıyoruz, sanki hayatımızı burçlara göre mi yönlendiriyoruz.
İlk defa doğru söylemiş. O acı şeyi yedikten sonra :D
Eğlencesine bakıyoruz işte ciddiye almaya gerek yok
Kızlar artık astrolojinin zırva olduğunu kabul edin ya 😂
Deli olmadan yaşanılır mı bu dünyada, bazen deli olmak gerekir💁♀️
En son Allah’a inandığını ve sadece ona karışmamasını kabul ettiğini söylemişti! 😃😃😃
Valla ben burçlara pek inanmıyorum ama bu herif dine karşı saygısızlık ettiğini düşünüyorum ve yanlış yaptığı
Cahilce konuşuyor biraz
Yıldız'ın kayması Venüs'ün dönmesi benim hayatımda nasıl etkisi olabilir ki 😅
Celal şengör dikkate alacağım en son insan dahi değil
Kendisi zırva bunun. Pohunu yiyen, kız öğrencilerinin bilmem neresine şaplak atan bi zırva.
gözünüzü sevim astroloji ne ya :D bunlara inanan bilmiyorum da ilginç
Astroloji 360 derece deity ve onların houseları onların eşleştirilmesi ve gezegene göre envoke/inokelanmasına inanmıyor anladım. Çünkü Ateist. Bir zamanlar ben de ateisttim. xffdfdsf
Kesinlikle katılıyorum.
Hocam diyosa vardir bildigi
Celal hoca daha ikizler burcu kadınıyla tanışmamış
Boş yapmış kakasını yiyen insandan ne beklersin
O halde bana şunu açıkla
Madem ki uzaydaki cisimlerin dansı bizi gram etkilemiyor, neden yapılan araştırmalara göre dolunay vakitlerinde insanların daha agrasif olduğu ve cinayetlerin daha çok arttığı gözlemlenmiş? Tesadüf mü bu (!)
Kuran-i kerim de buruc süresi ilk ayette andolsun ki burçlara diye ayet geçmektedir ( buradaki burçlar günlük yorum burçları koç aslan aşk uyumu denen astroloji falı değildir, Allahın gökte yarattığı 12 takım yıldız ve bunların insan üzerindeki etkilerinin geçtiği burçlardır. Ben burçların kişilik üzerinde küçük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama ayy koçlar bugün çok mutlu olacak tarzı şeylere inanmam çünkü geleceği Allah bilir
Astrolojinin hakiki kısmı var, nahakiki kısmı var.
Gerçekleşmez ki zaten ben derim ki balıklar yarın çok mutlu olacak sen dersin ki akrepleri yarın kötü haberler bekliyor haşa yaratan muyuz nereden bilelim geleceği tamam bu kısmi saçma da
Yıldız ve yıldız ilmi olarak kuranda geçtiği için ben inanıyorum şahsen saf astrolojiye
Kuranda burçlar dolayısıyla gerçektir konusuna açıklık getireyim evet doğru kuranda burçlar var fakat sizin dediğiniz gibi insanlar üzerinde bir etkisi yok
Tamam bu sizin görüşünüz bu da benim ki
Lgbt savunucusu olsam bu kadar üstüme gelinmezdi halbuki altı üstü bir inancım var kendimce ama baya cahil falan ilan ediliyoruz ilginç insanlara saygı duymalarını tavsiye ederim.
@Yüce_Türk sen kuran okuduguna emin misin?
Estağfurullah ne cahili görüşü gördüm ve yazdım
Yerden göğe kadar haklı
Burçlara inanıyorum kısmen 🙄
Zırvalık mı az bile söylemiş
Adamı zerre sevmem. Bu konuda haklı.
Celal sengör aslinda kendinin bi zirvalik oldugunu ne zaman kesfedecek acaba.
Haklı saçma sapan işler ateist adam akıllı adamdır örnek ben
Herhalde sacmalik
Haklı adam.
Celal hoca hakli bence de burçlar zirvalik😂
Aşırı haklı ya
Bence de ya
Bokunu yiyen adamı dinleyecek değilim
Zırvalık, saçmalık, batıl inanç..
Bk yiyen birinden beklenmedik bir söz helal olsun
Doğru demiş. Hiç sevmem astroloji muhabbetlerini.
Bu adamın aşk yorumu süperdi ya djsndkdm
Ay biz eğleniyoruz rahat bırakın artık ya
Günümüzdekiler evet. Bu adam nasıl Prof ya
aklın yolu bir
o kadar akıllı olsaydı tamam :D
Helal be söylemek istediğimi söylemiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?