Bu yazımı sadece Müslüman olupta fala inanan ve fal bakanlar dikkate alabilir.
"Cahiliye Dönemindeki Arapların" zamanından beri olan fal bakma durumunda o zamanlar fal okları kullanılırdı.
Dikkatli okuyun "Cahiliye Dönemindeki Araplar" tarafından çıkarılan bir pislik bu. Cahiliye Dönemi (yani akılınızı başınıza toplayın).
Fal bakmanın hükmü nedir?
Dinimizin kesinlikle yasakladığı falcılık, bir çeşit gaybdan haber vermedir. Halbuki, Kur'an-ı Kerîm; gaybı, Allah'tan başka hiçbir kimsenin bilemiyeceğini, peygamberlerle melekler dahi, kendilerine vahyedilmedikçe gaybdan haber veremeyeceklerini açıkça bildirmektedir.
"Yukarıdaki yazı alıntıdır."
Astroloji, tarot, kahve falı ve diğer bütün fal çeşitleri bilimsel hiç bir veriye dayanmadığı gibi gelecekten veya kişilerin karakterlerinden size bilgi veremezler. Bu yalana ortak olmanın size hiç bir çıkarı yokken birde üzerine bu büyük günaha ortak olmak hangi insanın aklına mantığına sığar?
Uyanık olun, cahil olmayın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
maalesef bu safsatalara inanan çok bu zamanda ama kendilerini cahil olarak görmezler
kesinlikle
evet, fala asla inanmam ben de hep o kim ki geleceği görüyor diye düşündüğüm için inanmıyorum
fala da inanmam dine de inanmam tanrıya da inanmam siz de inanmayın
Bence sen inan
Fala inanmıyorum ve bakmıyorum.
Astroloji temel astroloji yani yıldız bilimi ve astroloji falı olarak ikiye ayrılır. Haram olan astroloji falıdır ama yıldız bilimi olan astroloji öz ilimdir ve kuranı Kerim'de Buruc sresinde geçer.
Andolsun ki o burçlara diye. Buna inanmakta sakınca yoktur.
Sen o ayeti yanlış anlamışsın bende okudum orada söylemek istediği çok başka bir şey ve astroloji bilim değildir o tamamen sözde bilimdir yani gerçek olmayan zaten gerçek bilimde astrolojinin yeri bile yok, astroloji gezegen hareketlerinden falcılık bildiğin, gezegenlerin hareketleriyle insanların burçların kaderini, davranışlarını, yaşayacağı olayları bilemezsin ve biraz mantıklı düşününce zaten çok saçma geliyor, çok fazla araştırdım gerçeklik payı var mı diye ama hiç bir gerçeklik payının olmadığını hem okudum hem de ülkemizdeki profesörlerden dinledim
Bak senin için buldum, daha iyi anlatabilmek için bu linkteyi açıklamayı okuyabilirmisin
https://gencegitim.com.tr/kuranda-burclarin-yeri/
Sanmıyorum astrolojiye inanmanın günah olduğunu çünkü ben bu konuda hem medrese hocamdan hem de başka din hocalarından, hatta din öğretmenlerinden ruhsat aldım. Ama bir şartla. İşi fala yani gelecek yorumlamaya kaçırmamak sureti ile. Bunların hepsi ehli sünnet insanlardı bir hata olsaydı ruhsat vermezlerdi diye düşünüyorum kaldı ki astrolojik olarak bir çok şey gerçekleşiyor benim hayatımda. Terazi burcuyum ve zıt burçların çekimi ile bana en çok koç burcunun çekici gelmesi gerekir ve hayatımda iki kez aşık olduğum insanların koç burcu olmasının bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum.
İnternette yazan her şeye inanamam. Burada çoğunluk sözüne bakarım ki benim danıştığım insanlar gelecek yorumlamadığın sürece burçlara inanmanda sakınca yok dedi. Abartmamak sureti ile. Olmazsa yine bir on kişiye daha danışırım yok danışa danışa bulunur.
Falıma bile bakmam, Allah muhafaza
Güzel bir yazı olmuş tebrik ederim
teşekkür ederim