İnanların zekasını sorgulamak kimseye düşmez. İsteyen istediğine inanır. Siz inanmak istemezseniz inanmazsınız ve gerisi de sizi ilgilendirmez. Artık saygı duymayı öğrenmeniz gerek sadece bu konuda değil her konuda. Soruya yanıt olarak da ben burçlara ve astrolojiye inanmam.
bence biz toplum olarak saygı duymayı öğrenmeliyiz. Tarihten beri yıldızların hareketlerinden birşeyler tahmin edildiği hepimizce malum durum. buna inan insanlara da saygı duymak lazım.
Haa bu arada ben de asla inanmam astrolojiye yok retrosuymuş da bilmem neymiş de. ama inanan insanlara saygı duyuyorum
Ne için sorguluyoruz mal olduklarını düşündüğümüz için mi kafaları diğer inşalara göre daha çabuk inandığı için mi yoksa diğer insanlara göre araştırıp bu konu hakkında tartıştıkları ve ay güneş bildiğimiz konular üzerinden çıkarılan yorumumlar yaptıkları için mi
sorgularken sorgulanan konumuna düşebilir. evrende birbirini etkileyen o kadar çok şey varki.. biri çıkıp gezegenler insanları etkilemiyor derse ben onun zekasını sorgularım.
Bilimin izindeyiz tabiki ama şunu da unutmamak gerekiyor ki bilimin verdiği cevaplar da bir çok kez değişebiliyor. 4bin yıl öncesinin doğruları bugün de öyle kalacak diye bir kaide yok
Zaten zigguratlar da ilk doğruları görmek için yapılmış. Gökyüzü gözlemi önemli. Gökyüzü ile ilgili bir çok şey onlara ait. O yüzden taş yuvarlıyorlar demek biraz onlara hakaret olur
Konu matematik olsaydı sana katılıyor olurdum. Mitoloji, din, astroloji, bilimden uzak şeyler. İnsanların boş inançlarıyla günümüze kadar gelebilmiş olsalar da doğruluğunu kanıtlayacak hiçbir bilimsel veri bulamadım. Konumuz astronomi olduğunda sümerleri bu işin temellerini atmış bir uygarlık olarak sunabilirsin.