Yaklasik 5 senedir spritüellikle ilgileniyorum ama türkiyede bununla alakali calismalar vs yapan kimseyi bulamadm
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Cadı dediğin şifa arayan bilim insanları
Kilise cahil halkı kışkırtmak için cadı dedikodusu yayıp kışkırttı
Evet ya insanlar cadıları saeece büyü yapıyo sanıyolar oysa cadılar şifacıdır ama kimse bunu konusmuyo 🥲
Aklın yolu bir
Cahil halkı en kolay böyle kışkırtabilirsin
neden aklınızı kullanmıyor birilerinin oyuncağı oluyorsunuz. allah akıl vermiş kullanın.
Birilerinin oyuncagı mı bfodbdof
evet
size bu aklı verenler
Benim babannem o soydan geliyo rus kendisi bende de var bende ilgilleniyorum
Olmayan şeyin çalışması olmaz ondandır
Olmayan şeyleri yapan kişilerden korkuyosunuz ama?
Cahiliye döneminde vardı bu muhabbetler yüzünde ben var diye çoluk çocuk katledildi sonra islam geldi çok şükür temizlediler insanlar cahillikten kurtuldu. Kimse cadılardan korkmuyor kafanı yorma
Evren de 18 bin alem var bizim bildiklerimiz insanlar cinler hayvanlar böcekler bitkiler falan daha keşfedilmemiş çözülmemiş alemler var ama bunların içinde cadılık yok üzgünüm seni hayal kırıklığına uğrattıysam
Korktukları için kendilerine zarar verceklerini dusundukleri icin katlettiler insanlari bu konunun müslümanlıkla pek ilgisi yok insanların tarihini bilmeden gelip bana burada boş yapma ona bakarsan açıklanamıycak gerçek olan bir sürü olay var islam olmasa bile bi kadini suya atip üste çıktı diye cadı damgası vurulup canlı şekilde yakılması dogru degil
Olmayan şeyler senin dinindede yazıyo cadılar büyü kavramı altında damgalanıyo haliyle büyü ritüel gibi şeyler yapabiliyoruz eger büyü vs gerçek olmasaydı senin dininin kitabında neden bunu yapmak yasaklanmış olurdu bi düşün bakalım
Gerçek olmadıgnı düşündügün şeye ben veya baskaları insanlar yıllarını veriyo bana görede tanrı senin tabirinle allah diye bişey yok ben seni yargılamıyosam düzgünce soruyosam sende çeneni kapat otur lütfen :)
Benim dinimde yazmıyor incilde yer almış ama incilin hükmü kuran indikten sonra sona erdi osmanlı döneminde büyücülere cadı denilir di hatta evliya çelebi tavuğa dönüşen bir cadıdan bahsediyor ama burada cadı kelimesi cadıların varolduğunu kastetmiyor cinler insanlara görünmezler fakat hayvanların kılığına girerler ve bunu farketmeyiz en çok köpek ve yılanı kullanırlar bazen çok yakınındaki bir insanın da kılığına girebilirler ama bu onlardan korktuğumuzu ifade etmez insanlar meleklerden dahi üstün yaratılmıştır
Ben sana demiyorum ki cadilik diye bisey yazili diye büyü yapan insanlardan çogu cadı zaten çözülmemiş keşfedilmemiş çok şey va rhaklısın ama çözmeye çalışan ve bu konularla ilgilenlere böyle davrandıgınız için ilerlemiyo olabilir mi acaba
Evet yıllarını veriyor mesela koskoca NASA dünya dışındaki yaşam aramasının sebebi kıyamet koptuğunda başka bir dünya da yaşam sürdürmek için yıllardır dünyanın en çok para harcanan işini yapıyor kıyamet koptuğunda mars ayakta kalabilicekmiş gibi… veya düz dünyacılar bununla ilgili yıllardır çalışmalar yapılıyor paralar harcanılıyor ama dünya düz mü? Veya evrim teorisi? Maymundan evrimleştiğimize dair çalışmalar yapılıyor paralar harcanıyor ama hala teoriden öte geçemediler
Valla büyü yapan kişiler hakkında yine yanlış yoldasın bunun doğru yolu yine islamdan geçiyor havas ilmi ile araştırma yapsan seni daha çabuk sonuca vardırır bu ilim ilgili doğru kişileri bulabilirsen sana inanmadığın her şeyi ispat eder ve şahit ederler
Senin dinindede büyü geçiyo ki bahsediyosun kardeşim büyü yapanda yaptıranda cehennemliktir diye bi ayet var galiba kitabınızda yanlıs yoldaysam zararı bana dogru yoldaysan yararı sana ben inanmıyorum bi yarwtıcının olduguna bilimle o kadar ilgiliysen bilirsin dinler ksnitlayamaz ama bilim sana kanit sunar ben allahin varligini kanitla dedigimde atatürküde görmedin onada inanma diyen müslümanlar bile gördüm ya ne diyosun sen 😂
İslamın ispatı konusunda tartışıcaksan bilgili biriyle tartışıcaksın yoksa saçmalar. Büyü islamda geçiyor ama büyüyü yapam cadı değil insandır farklı milletler de cadı lakabı takılmış olabilir ben seni kısıtlamıyorum sadece boşa çabalıyosun diyorum. Peygamberler dönemnde de peygamberimizden mucize istediler allaha inanmak için ve peygamber efendimizin duasını kabul edip bir deve ile ispatladılar ama cahiller bu sefer de büyücü dediler yine inanmadılar yani ben seninle ne kadar tartışırsam tartışim benim emeğim de boşa gidicek
Ayrıca bilim sadece nasıl olduğunu ispatlar neden olduğunu ispatlayamaz konu ne olursa olsun. Nedenini merak ediyorsan yolun yine islama düşecek çünkü neyi neden yarattığını dadece yaratan bilir 🙂
Cadı geçiyo demiyorum ztn sana kardeşim basmıyo mu beynin cadilara buyucu diyolar sadece tabiki büyüden itibaret degil cadılar şifacıdır aslında insanlıga iyi ki yapanlarda var tabiiki
Benim kafam basıyo ama sen kabullenemiyodun cahiliye devrinden sonra bitti bu cadı mubabbetleri büyü var evet ama bu cadıların olduğuna delil değil ki büyü yapana büyücü de cadı de öcü de gulyabani de ne dersen de ama cadı diye bir şeyin varolduğunun kanıtı değil
cahil cadı
Cahil mi?
Evet kendini tek sanman cahiliyet
Yanlış anladın galiba
Olabilir
Kendimi tek sanmıyorum sadece cadı arkadaşım pek yok olanlarda baby witch
Bidaha düzgün okumadan cevap yazmamanı rica ederim iyi günler.
5 senedir ilgilenip kimseyi bulamamak bdksndkeksksks
Buyur kendi çapımda
Sen kac senedir ugraşıyosunn
Benimde bi 4 sene vardır ama geceli gündüzlü wiccalık bana göre sadece kılıf giydirilmiş büyücülük gibi geliyor eğer spritüalizm ile ilgili birşeyler öğrenmek istiyorsan ruhsal araştırmalar enstitüsüne bakmanı tarık arıktalı araştırmanı öneririm
Duymuştum orayı daha önce sen gittin mi ya da gidiyomusun ben türkiyedeki yerleri pek düzgün bulmuyorum açıkcası
Hayır gitmedim sadece uzaktan takip ediyorum ama bana mantık açısından en yakın gelen yer orası
Yurtdışında kim varki cadı kostümü giymiş dayılardanmı öğreneceksin spritüalizmi tabi hakir görmemek lazım ama garip geliyor
Amacım ögrenmek degil yeterince bilgiye sahip oldugumu düsünüyorum zaten dedigim gibi buraları pek düzgün bulmuyorum bana yakım gelmiyolar bilirsin bu konular asla bitmez bi konuyu arastirmaya baslarsin ve altindan onlarca konu daha çıkar sadece fazla cadı arkadaşım yok olanlarda baby witch haliyle 9gretmekten başka bisey yapamiyorum
Wiccalığa o kadar yakın değilim benimki sadece bir inanç gibi zaten yeterince bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsan sen öğreteceksin vazifen bu olmalı neden ozaman Türkiye'deki bu konunun muhattabı sen ol
Zaten dc sunucum vs var ögrenmek isteyen arkadaşlarım ögrencilerim vs var sadece dedigim gibi baby witch olmayan birilerini bulmaya calışıyorum ayrıca şu cadı şapkası takıp gezmek vs bana şaklabanlıkmış gibi geliyo
Banada öyle geliyor 😂😂 neyse benide alırmısın DC sunucuna
Elbette alırım ama haziranın 17 sinde yeni alimlarimiz baslıyo istersen link atabilirim sonrasinda 😂 malum cocuklwrin okulu bitiyo yenilerini alicaz
Yani taaaa haziranın 17sinde beni alacaksın 😂😂
İlgimi çekiyo