Ne dersiniz kayınvalide ile altlı üstlü oturur muydunuz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılOturdum altlı üstlü asla tavsiye etmem. Hayatımın hatası oldu benim. Sabah kahvaltıya git akşam yatmaya eve gel. Kocan zaten annemin yanında diye kahveden çıkmasın. Hiç özel zamanın olmasın
Evliliğinin en güzel yılları karı koca beraber geçireceğin zamanı kayınvalidenle geçir..
Böyle böyle kocamla çok vakit geçiremedik ve düzensiz bir evliliğimiz oldu. Boşanmalık olduk.
Şimdi olsa asla gitmem
Çocuk oldu çocuğu al in yok emziği yok biberonu yok bezi yok kıyafeti taşı
Misafir gelir çocukla in çık
Kayınvalidene yemek yap özene bezene kocanın kayınbabanın yanında yok tuzu az yok şunu fazla diye eleştirsin
Tamam ben karşı değilim görüşülmeli ama hayatını feda ederek değil belli aralıklarla
Şimdi uzağım ama o yıllarımın acısı var
Keşke eşimle yaşasaydım o yıllarımı
Erkek olsun kadın olsun hiç bir aile kötülüğünüzü istemez ama iyilik yaparken evliliğinize en büyük darbeyi onlar vurur.49 Yorumla
Soran+1 yılSeverek mi evlendiniz yani şu an ben sevgiliyim ve evlenmeye daha çok var ama orda oturmak istiyor annesiyle tanıştım çok seviyorum kendisini boşnaklar geleneklere önem veriyolar diye tahmin ediyorum ama zor da olabilir hiç bilmiyorum hayırlısı
Cevap sahibi+1 yılBen seni uyarıyorum çok gördüm çevremde..
Benim eşimin ailesi de tanınmış görgülü bir aile ama hayat senin hayatın bak ne güzel sevmişsin o sevgine yazık olur.
Şimdi sevdiğin için herşey güzel gelir sana bir de daha başına gelmedi.
Eşinle Mutlu ve Huzurlu yaşamak istiyorsan mesafe olsun.
Gene görüşün ama emin ol hiç birşey düşündüğün gibi olmuyor.
Ben de öyle düşünürdüm ama eyvah dedim başıma gelince.
Benim de kayınvalideme dışarıdan bal gibi kadın diyorlar ama iş aynı hayatı paylaşmaya gelince çok acı çekiyorsun.
Yıpranıyorsun..
Şimdi sen sevdiğin için kırmayım diye düşünüyorsun ama mutluluğunuz için güzel bir dille konuş onla..
Bir de evliliğinin ilk yıllarında yaşadığın sorunlar hiç çıkmaz aklından
O yüzden baştan mani ol..
Memnun olanı hiç görmedim ben birde böyle düşün
Soran+1 yılKonuştum bu konuyu ama o orda oturmak istiyor annem de anlaşabilirsin kim ne diyebilecek sana dite arkamda duruyor ama yani bizim evlenmemize baya bir var sadece o kadar süre sevgili kalıp evlenmekten pat dite vazgeçemem şimdiden bir soruyorum herkese bilmiyorum Allah hayırlısını nasip etsin
Soran+1 yılSiz sürekli git gel yapmışsınız orda yemek yemek zorunda değilim ki benim evim üst katta kendi yemeğimizi kendi evimizde yiyebiliriz siz neden öyle yaptınız kahvaltı falan sürekli sürekli
Cevap sahibi+1 yılBak canım ben o iş olmuyor öyle ben de derdim öyle her zaman her zaman gidemem diye
Ama ne oluyo biliyo musun arıyo mesela gel burda yapalım diyor ya da mesela aynı yerde olduğumuz için alışverişi eşim değil kayınbabam yapıyo
Sen ordan sebze alırken deniyor ki ne gerek var götürmeye buraya gel deniyor
İki tencere kaynamasın deniyor
Kocan de aynen öyle diyor haklılar diyor
Misafir geliyor aaa gelin nerde deniyor
Of canım neyse çok var şimdi canım yanıyor hatırladıkça, daha çok yazarım ama
Benden abla tavsiyesi tamam eş adayını sevmişsin ama kendini de sev ablam
Bir zaman geçince anlarsın bu dediklerimi
İşi gücü geçtim eşinle özel hayatına yansıyınca tüm bunlar eşin diyor ki o zaman sorun çıkarıyorsun diyor zamanla acizleşiyorsun, çaresizleşiyorsun mutsuz bir insan oluyorsun eşinden uzaklaştıyor böyle olunca
Yapma yapma yapma ne deyim daha ben kendini yakma
Cevap sahibi+1 yılBirlikte oturmakla zaten evliliğinizden vazgeçmiş olursun emin ol.
Mutlu evlilik istiyorsan konuş seviyorsa ikiletmez bile niye annesiyle oturmak istiyor..
Annesiyle oturmak ya aynı binada oturmak isteyen evlenmesin lütfen.
Eşimin maddi durumu da çok iyiydi ama neler yaşadım..
Şimdi egzama rahatsızlığım var stresten çok üzgünüm
Yani biraz olsun düşün dediklerimi
Sevgilin senle mutlu olmak istiyorsa anlar zaten seni
Soran+1 yılAnladım düşüncem sende geçmişi takma artık kafana abla herkes zorluklar yaşıyor hayatının bir döneminde. Sen şimdiki hayatına bak mutlu ol inşallah
Soran+1 yılGeçmiş olsun
Cevap sahibi+1 yılYok canım bak şimdi uzağım huzurluyum takmıyorum zaten canım teşekür ederim 😊
Ama evlilik sorunlarının insanda izi kalıyor
Ben kısaca anlatmak istedim ki ben kimsenin üzülmesini istemem.
Kısaca şöyle söyleyim bak şimdi senin düşüncelerin hayaller, benim yaşadıklarım hayatlar..
Bu konuyu es geçme tatlım..
Rica ederim..
En İyi Cevaplar
Yöö, bizzat kendisinin üstüne otururum.
Şu her şeyden haberi olması gerektiğini düşünen, oğluna olan düşkünlüğünü evime taşıyacak kadar abartan kaynanalardan olursa mümkün deel. Kendi halinde pomçik bir anneyse öberim, sorun etmem.23 Yorumla
Soran+1 yılBurdaki herkes nasıl aslaa falan demiş bir şaşırdım arada bir senşn gibi düşünceli insanlar var işte 😄
Soran+1 yılBenim abim de var biz gelinimizle altlı üstlü oturmayı planlıyoruz bize normal geliyo da dediğin gibi herkesin ailesi farklı
Bunu hem cinslerine soracaksin :D tek sorun onlarda anlaşma konusunda çünkü onlar anlaşamadığı surece ya da hic oturmak istemez sonra onlar anne olur kaynana olur ayni durumu yaşar bu böyle sürüp gider kadın psikolojisi erkekler için no problem kendi probleminize bakin ve çocukların evlerine karışan anne ya da Kaynanalar dır hic baba ya da kayinbabanin eve karıştığı görüldü mu boşuna şeytan değilsiniz kendiniz çözüm bunu :D birbirimizi bile kiskanirsiniz siz arkadaş arasında çok gommeyim yeter bu kadar :D
00 Yorumla
+1 yılBence oturma, eşine söyle o evi satsın ve ya o evi kiraya verin oradan alıcağınız parayla siz başka evde kirayla oturun. Nasıl desem bir sorun olucak atıyorum bir konu hakkında eşinle tartışıcaksın belki de sen haklısın, eşin annesine anlatıcak. Annesi eşine destek vericek ve eşin haksız olduğu halde haklı çıkmaya çalışıcak ve kavgalarınız uzuycakta uzuycak. Kayınvaliden melek gibi birisiyle lafım yok oturabilirsin ama birazcık sinir bozucu bir kişiliği varsa sakın derim.
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle biri değil benle kavga etse bile kimseye anlatmaz annesiyle tanıştım şuanlık çok seviyorum ama ilerde böyle olur mu bilmem
- +1 yıl
O halde eşinle bu durumu konuş, yani ileride rahatsız olursam annenden uzak bir yerde ev tutabilirmiyiz tarzı, sen daha iyi anlatırsın bu durumu :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
37Cevap
+1 yılHayir. Gun icinde kendisine gitmesen tirip atar. Misafiri gelir girmessen trip atar. Senin kendi evin işin gucun varmis umurunda olmaz. Hafta sonu gezmeye gitmek istersiniz onlara gel demesseniz trip atar. Temizlik yapar gitmessen trip atar. Akşam yemeklerini eşinle başbaşa yiyemessin. Kaynana hanim ayri pişmesin gelin beraber yiyelim der gitmessen trip atar. Yani sizin hayatinkz sizin olmaz. Hep sen kötü olursun.
03 Yorumla
Soran+1 yılHer insan böyle değildir benim annem gelinimize hiç böyle değil
- +1 yıl
Senin annen değil ama herkes senin annen gibi de değil.
Soran+1 yılOrası öyle
+1 yılHayir ben yapamazdım nedeni ise sürekli kendi evinde duramassin ki onun evine çıkıp onunla aksam yemegi yemek zorundasin ya da ona kahvalti hazirlamak zorudasin surekli bir debdebe yani bide cocugun olursa sürekli seni gormek isticektir emin ol bigün bile evde rahat nefes alamassin tabi onlarda aile onemli ama insanin kendine ait özel bir yasami olmali bukadr da icice olmamali o yuzden kesinlikle uzak bir sehir ideal
10 YorumlaOtururum, aileden daha güzel komşu mu olur... Çalıştığım için ilerde çoluk çocuğum olursa rahatça emanet edebilirim hem...
30 YorumlaBir mecburiyet durumu varsa otururum. İnsan nelerle imtihan olmuyor ki. Biz aynı ev içinde babaannemle 17 sene yaşadık.
Yani o da bir anne sonuçta hele ki hasta ve yaşlıysa bakıma muhtaçsa tabi ki. Götür anneni sokağa bırak mı diyeyim?10 YorumlaAile & Toplum konusunda 745 cevap paylaştı. Annem babam vefat ettikten sonra tek kaldı ve onunla hep konuşuruz , evlenirsem nasıl olur falan diye , o ben sizi rahatsız etmem der 🙂 ama ben evlenirsem nerede oturacaksak ordan onada bir ev almaya çalışırım. Aileler bize yakın olabilir
00 Yorumla
+1 yılBurada oturtamazsınız felan yazanlar olmuş ne kadar pis insanlar olmaya başlamış ya o adamı seviyorsa Annesini de sever zaten oturmanın da hiç sakıncası yok anasının zararı olmaz ama faydası olur
04 Yorumla
Soran+1 yılAnnesini tanıdığım kadarıyla çok seviyorum sonra değişir mi bilemem
- +1 yıl
Ufak tefek bozulmalar olucak illaki o da tadı tuzu
- +1 yıl
Cennete değiliz sonuçta değil mi
Soran+1 yılHaklısın
Mecbursa evet ama cok sıkntili durumlar yok gelmedin gitmedin. Kovan alt kata iner anne yemegine devam eder sneinkiyle karsilastirir. Yok gelinson bak gelip trmizlemedi evi der
Uzak olmak mahremiyet acisjndan en iyisi10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOrtama bağlı, villa, yalı veya şato gibi bir yerde yaşıyorsak hiç sıkıntı değil benim için istediği kadar çemkirebilir ama apartman tarzı bir yerde ise mesafe en az 200 km olmalı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSakın öyle bir yanlış yapma oturma pişman olursun kısa sürede boşanırsa eşinle
12 Yorumla
SoranNeden
- +1 yıl
Ben de kayınpederimin evinde oturdum alt katta Benim ailemin yanında bana hakaret etti evini boşalt dedi Bende boşalttım evine eşim olacak karaktersiz de babasına demedi O benim kocam Iğdır demedi bile bir terbiyesizlik de o yaptı
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bakima yardıma ihtiyacı varsa ayni ev bile olur.
Ama başka türlü ne kadar uzak okadar iyi.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAynı evde olmaz ama altlı üstlü olabilir. Tabii benim evime, kendi evi gibi müdahale etmezse..
10 Yorumla
+1 yılÖyle tahmin ediyorum ki bayanların % 98 i Hayır oturmam der..
Oysa kayınvalide de bir anne değilmidir?00 Yorumla
+1 yılhayir sacmalama akilli kiz ol azzz ne her gun huzurunuzu bozar uzak kal ki degerin olsun
10 YorumlaAnlaşabilinen özel hayata saygısı olan dedikodu sevmeyen anlayışlı ve yardımsever biriyse aynı ev bile paylaşılabilir
20 YorumlaBakıma muhtaç değilse dul değilse hasta değilse oturmam
00 YorumlaBenim için hiç sorun değil sevdiğim insanın ailesi yakınımda olsun isterim sonuçta onlar benim de ailem oldular
25 Yorumla
+1 yılay çok zor ya... rahat rahat karı koca hayatı yaşayamayız
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın ki? Sen gelinliğini , o kaynanaligini bildikten sonra..
00 YorumlaOlur ta ki çocuk olunca çok yardımı dokunur diye düşünüyorum 😂😂😂
30 Yorumla
+1 yılOturmam eger hasta yasliysa gelsin ewimde bakarim ama
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyni binada oturmak istemem en azindan yürüme mesafesi bile olsa ayni bina olmasin babannemler her saat basi kapiyi caliyo biktik artik
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAltta kalmasın sonra 😂😂 şaka bir yana maalesef şu an yaşadığım durum. İki gündür konuşmuyorum kendileri ile
00 Yorumla
+1 yılyaşlı ve hastaysa olabilir..
onun dışında aynı sitede bile oturmam..10 YorumlaEsimin evi ise otururum ama biraz para biriktirdikten sonra tasinirdim
00 Yorumla
+1 yılOturma bence çevremde görüyorum sıkıntı çıkıyor sürekli..
00 Yorumla
+1 yılBir erkek olarak ben asla diyorsam kızlar bence hiç kabul etmez.
02 Yorumla- +1 yıl
Vayy
- +1 yıl
@birazekjin aynen
+1 yılŞartlar onu gerektiriyorsa yapacak bir şey yok.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla benim annemle aynı dairede oturmayacak kızla ben aynı evde oturmam.
02 Yorumla- +1 yıl
Ohhoooo evlenme o zaman annenle oturursunuz ne guzel
Cevap sahibi+1 yıl@aldatilmispatates otururum.
+1 yılBen istemem ne kadar uzak o kadar iyi olur diye düşünüyorum yediğin içtiğin aldığın yeni kıyafet bile gözüne batar tecrübem yok ama etraftaki gözlemlerim bu 😂
00 Yorumla
+1 yılAynı ev olmama koşuluyla yakında oturmak sıkıntı değil.
00 Yorumlakira fiyatlarını duyunca paşa paşa otururlar, hem daha iyi geleneksel aile yapısı korunmuş olur
00 Yorumla
+1 yılMelek gibi bir kadinsa otururdum
30 YorumlaBizzat annemle babannem de gördüm özgürlük yok her hareket olay laf oluyor tavsiye etmem tabi kişilere huylarına da bağlı
00 Yorumla
+1 yılAman gözüm iyi de olsan kötü de olsan aynı bınada malesef olmuyor...
00 YorumlaKayınvalide olmaması tercihimdir varsada benden uzak olsun asla
00 YorumlaOtururum tabi kadıncagızın bana ne zararı olur ki
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 65,3b cevap paylaştı. Hayır oturmam :)
#hacıemre00 Yorumlaneden kayınvalidemle altlı üstlü oturim o benim annemle altlı üstlü otursun
00 Yorumlaaram iyise sorun yok ama cadıysa hiç çekemem valla
00 Yorumla
+1 yılIstemem, ne kayinvalidemle ne de kendi annemle
00 Yorumla
+1 yılKayinvalideye göre değişir
00 Yorumla
+1 yılHiç içime sinmez ama imkansız değil.
00 Yorumla
+1 yılBence güzel olur geniş aile iyidir her zaman :)
00 YorumlaOturum tabiki neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılTabi anlaşma durumuna bağlı
00 Yorumla
+1 yılKöstek değil destek olacaksa evet
00 Yorumla
+1 yılMuhteşem bir valide olması lazım oturmak icin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılÜstlü altlı bile otururum
00 Yorumla
+1 yılOturmuyorum. Oturmazdim da :)
00 Yorumla
+1 yılŞartlar onu gerektiriyorsa yapacak bir şey yok.
10 Yorumla
+1 yılOturmak istemem sahsen😕😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMecbur kalırsam evet ama kalmazsam hayır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. oturmasan daha ıyı kadına yazık olur
00 Yorumla
+1 yılOturmam
00 Yorumla
+1 yılOlmaz esınız uzulur annem tek oturuyor der
11 Yorumla
Soran+1 yılKocası var heralde 😄
İyi kadınsa neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılKayınvalideye bağlı😀
00 YorumlaBilmiyorum duruma bağlı
00 Yorumla
+1 yılOturmam