Arkadaşlar sevgilimle 4. Senemiz adam bana senle evlenmek istiyorum diye geldi şimdi evlwnmek istemediğini söylüyor. Biz çok kavga ediyoruz. Kopamıyoruz birnirimizden. O da bu kavgaları gördükçe evlilikten korktuğunu söylüyor. Mesela ben arkadaşlarıyla gezince bozuluyorum. evlenince eve kısılıp kalacağını hissediyormuş. Sorumluluklardan korkuyormuş falan. Gezmek istiyormuş. Motor binmek istiyormuş. Ama beni kaybetöeyi istemiyormuş. Beklememi hazır olduğunda evlenmemi istiyormuş. İyi defim neyse. Bugün tuttu araba alıcam dedi 4 senede borç ödicekmiş. Pardon ama ne zaman evlenicez ki borca giriyorsun dedim. Hallederiz dedi önemsemeden. Resmen beni geleceğinde düşünmüyordu. En son patladım hazır olduğunda aileni alıp gelirsin artık senle görüşmicem dedi bastım gittim. Buyrun mesajım da bu. Kötü mü yazmışım? Haksız nıyım?
Evlilik gerçekten çok güzel ama çok zor bir kurumdur. 4 yıllık bir birliktelik az değil. "Eve tıkılıp kalmaktan korkuyorum" diye yazmış. Bunlar konuşarak çözümü olan konular. Evlendikten sonra zaman zaman sen zaman zaman da eşin yalnız kalmak isteyebilir. Erkek erkeğe ve kız kıza gezmek istenir. Bunu da dengeli bir şekilde yapabilirsiniz. Sen kızlarla o da erkeklerle evlilik bilincini kaybetmeden gezmekte bir sakınca yok. Birlikte de gezin. Motosiklet mi istiyo tamam alsın sana da kask ceket alsın gezin birlikte. Ya da araba her neyse. Harç borç işlerine karışmam. Eğer seviyorsan ama görüşmezsen kuş kafesten uçup gidebilir. Önemli değil diyorsan zaten sevmiyorsundur. O zaman komple ayrılın birbirinizi üzmeyin.
Tribünler coşmuş hemen :) Lâf sokmanın marifet olmadığını öğrendiğimizde hayat biraz daha güzelleşecek sanırım. Buraya kadar tribünler için yazdım. Soruyu sorana gelince... Mesajlarını kendini ifade etmen ve yazım bakımından beğendiğimi söylemeliyim. Konuya gelecek olursak. Karşıdaki kişiyi tanımıyorum. Senin yazdıklarından hareketle niyet okumaya çalışmanın haksızlık olacağını düşünüyorum açıkçası. Ancak, birşey belirgin. İlişkinizin; arkadaş, araba, tatil bir yana ben bir yana düzleminde olduğunu düşünüyorsun ki bu durumda kararın doğrudur derim. Acaba o da ilişkinizi aynı düzlemde mi görüyor?
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır aslında onlar bir yana ben bir yana değil.. Bunları benimle de yaşayabilir. Ben işin özünde benimle evliliğe cesaret etmeye yetmeyecek bir sevgi görüyorum. Soruyorum size gerçek bir sevgide, gerçek aşkta şüpheler, korkular işin içine girer mi? Daha yeni mezun oldum. Atanıp iş sahibi olacağım. Benim de çoook hayalim var. Ama demiyorum ki sen biraz daha köşede bekle ben onları gerçekleştirim gelim. Beraber yaparız diyorum. Öyle seviyorum ki korkuları karıştırmıyorum. Fakat o ne yapıyor? Sorumluluk almaya hazır değilim, şuna buna hazır değilim. Sevseydi tüm bunlara hazır hissederdi. Geröekten sevse benimle yaşamak için can atardı. Ben böyle bakıyorum. Mesele evlenmek değill yani.. mesele sevilmemek.
Şimdi biraz daha anlaşılır oldu durum. Evet, katılıyorum. Kişi hemen her türlü aktivitelerini sevdiği kişiyle yapmalı, zaten tüm mesele de budur. Gerisi bana göre tırıvırıdır. Yalnız arada bir konuya değinmek gerekiyor. Evlilik meselesinin ilişkilerde bozucu bir etkisi olduğunu gözlemliyorum kendimce. Karşıdaki kişi hiç bahsini açmamış veya ima dahi etmemiş olsa bile bu baskı varsayımlardan ötürü varlığını koruyor ve ilişkiyi hırpalıyor. Eminim ki kişiler evlilik olayını bir kenara koymayı başarabilse ve ilişkilerini böylece yaşayabilse hem ilişki çok güzel olacak hem de günün birinde çok güzel ve sağlam bir evliliğin temelleri atılmış olacak. Sonuçta değil süreçte mutlu olabilmenin yegâne yolu sonucu hiç hesaba katmamak. Süreçte mutlu olabilenler eminim sonuçta da mutlu olurlar. Bu durumda karşındaki kişi için iki ihtimal ortaya çıkıyor sanki. Birincisi, evlilik baskısından ötürü (senden değil) saçmalıyor, ne yapacağını bilmiyor. İkincisi, seninle süreçte mutlu olmuyor.
Peki sen bana ne önerirsin? Ona olan sevgim, bağlılığım, anılarımız ondan kopmama izin vermiyor. Ayrılmaksa becerebildiğim bir şey değil. Nesajfa atıp tuttum. O da bunu biliyor. Ben ondan vazgeçemedim, vazgeçemiyorum da.. Bugün buluşup konuştuk. Ben evlilipe hazır değilim dedi. Derdim evlenmek değil benimle bir hayatı geçirmeye yetecek ladar sevgin yok dedim. Kabul etmedi. Mantıklı davranıyorum evlenmek için sadece sevgi yetmez dedi. Şu an hazır değilim. Ama geleceğimde yok değilsin. Bir gün evlenirsen o kız sensin. Ama ben evliliğe şu an hazır değilim dedi. Peki dedim sustum. Ne yapnalıyım bilmiyorum. bir yandan sevilmediğim düşüncesi onun bunu reddedişi.. Ben napıcam diye durdum düşünüyorum :(
Evlenmek için sadece sevgi yetmez demiş. Başka neler lazımmış söyledi mi peki? Bir de açık bir soru sorayım, lütfen net cevap vermeye çalış. Onun seni sevdiğini hissediyor musun?
Emin değilim.. Zaman zaman evet zaman zaman hayır. Bazen çok eminim bazen hiç. Sevgiden başka ihtiyaç duyduğu şeyler ise daha az kavga, daha az konuşmam, daha az trip atmam, onu kısıtlamamam, bir düzenimizin olmasını beklemesi gibi şeylermiş
Bir önceki mesajında bir yandan sevilmediğim düşüncesi, bir yandan onun bunu reddedişi demişsin. Duygularını başkalarına onaylatmak pek iyi bir yaklaşım değil bence. Seviyorsanı sen hissedeceksin seviliyorsanı da sen. Hislerine güven derim. Sevildiğini hisseden insan arada ne olursa olsun tereddütte olmaz gibi geliyor bana. Öte yandan sevgilin senden ona karşı nasıl davranman gerektiğini söylemiş kendince. Ancak bunlar önemli değil. Sevilmiyorsan zorlamak en çok seni yıpratır. Bazılarının dediği gibi 4 senelik geçmişinize kayıp gözüyle bakma, iyi ve keyifli zamanları hatırla kötüleri ve neticeyi değil. Sevebileceğin ve de seni sevecek birini muhakkak bulursun 🙏🏻
Evet ama beni sevmediğini asla kabul etmiyor. Hassas ve takıntılı davrandığımı, sevmese şunca kavgaya rağmen asla yanımda duramayacağını, hayatında hiçkimseye vermediği tavizleri dahi bana verdiğini, benimle tek derdinin mutlu olmak olduğunu söylüyor. Ya hakikaten seviyorsa ve ben kuruntu yaparsam diye düşünerek vazgeçemiyorum. Cerdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim. Çok olguncaydı.. Sağol her şey için.
4 yıllık ilişkiyi evlilik düşünmediği için mi bitirdin cidden? tatlım seni seviyorsa parmağında bir yüzük olmasının sana katacağı ekstra hiçbir şey yok. en kralından pırlanta bile taksa parmağına isteyerek bağladığı bir ip etmez benim gözümde. eğer seni seviyorsa yanlış yapmışsın ama hayatında bir yerim yok diyorsan doğrusun.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sence o kafar sevse tek değil benle gezmeyi istemez. miydi. benle uyuyup uyanmak istemez miydi. Yeterince sevse evlenene kadar hayatımı yşim diyebilir miydi
bak sana şöyle söyleyim bir erkek seni sevmiyorsa seninle 4 sene beraber olması için onu sadece cinsel açıdan tatmin ediyor olman gerekir ki sevmeyen birinin 4 sene sırf bunun için birlikte olacağınıda düşünmüyorum. yani seninle seni sevdiği için birliktedir eminim.
Bence sevgiyi böyle ölçmemelisin. Bazı insanlar evlilik insanı değildir bazıları sorumluluk almaktan korkar bazıları iyi bir eş olamamaktan korkar vsvs.. belki de hazır hissetmiyor kendini ya da evlenince bekar hayatını ozleyecegini düşünüyor. Kendini bilmesi güzel birşey zira evlenelim tamam diyip evlendikten sonra burnundan getirse daha kötü olur
sen bu adamla 4 yıldır birliktesin onun dününde gününde yarınında oldun böyle mutluysanız ve devam etmek varken neden sonu evlilik olsun şart mı yani? adamın arkadaşlarıyla gezmesine bozuluyosun bırak ya gezsin adam sende gez arkadaşlarınla bunda ne var motormu alcak araba mı alcak alsın adamın zevki hayali niye engel olmaya çalışıyosunki seninde kendine göre vardır böyle hayallerin oda sanamı engel olsun yapma etme diye hem ayrıca nerden biliyosun belki evlenince durum daha kötü olcak bugünlerini özleyip arar hale geleceksin
haha aynı biz ne ayrı kalabiliyoruz ne birlikte yapabiliyoruz benimkide arabasına vok meraklı bende severim arabaaları ama haddinden fazla zaman ve para harcıyo sabırlı olup her fırsatta söylenme bak benimki düzeldi dükkan acıp ev almayı düşünüyo umarım sende aynı sabrı gösterebilirsin
Çok güzel yazmışın ayrıl seviyorum seni dediğinde affetme evlenmek istiyorum diye geldiğinde eğer seviyorsa kararlılığını görünce seni kaybetmek istemediğinden gelecek çünkü istemeye gelmesini söyle ona yeterince tolerans göstermişin seni böyle oyalamaya hakkı yok
Bence ayrılmalısın zamanını boşa harcama onun evlenmek gibi bir arzusu yok hala bebe çoluk çocukla mi ugrasacaksın evlilik çağı gelmiş gezme tozma derdinde ve ayriyeten de korkak. İlerde evlendiğin zaman kesinlikle seni aldatır zaten
Ne kadar rahat bazı insanlar. Sen neleri düşünürken o neyi düşünüyor. Kendini senin yerine bile koymamış belli yoksa sen kendini bu şekilde ifade etmene gerek kalmazdı. Yazık ediyolar işte sevene. Yolun açık olsun.
Guzel yazmissin sadece bir hatan var Niye bekliyosun onu? Yok hazir oldugunda gel Ona mi kaldin sen? Yok yavv Seven dikenine katlanir bir isteme olsun bisey olsun Hazir oldugunda gel deme birak gitsin Yoluna bak
Çok süper bi mesaj olmus kırmadan kaba konusmadan ama keske yüzyüze oturup komussaydınız 4 yıl kolay bi süreç değil hakkınızda hayılısı umarım musmutlu günler sizinle olur hoşçakalın 🤗🌺
Konu içeriğin çok kötüydü. Yani konuyu açıklama biçimin. Hatta saçma bir şeyler yazmışsınızdır diye düşündüm ama mesajınızı görünce tebrik ettim gerçekten çok yerinde olmuş
Bak güzel haklısın ama şunu anlayın erkek ülkemizde para getirmezse evlenmez. Nasılsın diyemez. Allah bu ülkeye zulum versin zulum. Okuyoruö tamam mı? Evlnmek istedim bana dedikleri okulunu bitir. Niye evlenmek ister erkek? Kadına sahip olmak günah işlememek için. Gerçekten olmaz dedi. Şimdi gene l ev gidiyorum sence doğru mu? Bu arada kadın 36 ben 31, yaşındayım. Allah be olut zulum ver zina eden erkek ve kadın varken evlenmeyen kadına erkeğe ne olur? Ben canımdan bıktım evet ateş baştan gitmez
eger seni gercekten seviyorsa haz aldigi seyleri seninle yapmak istemesi lazim.. senin onun özgürlugunu kisitladigini dusunuyorsa vardir sorun.. Helal olsun iyi yazmissin
Şair burada size diyorki evli gibi olalım ama evlenmeyelim free olalım bir birimize hesap vermeyelim bir birimizi arzuladığımız zaman birlikte olalım ama sorumluluk almayalım iyiymiş valla 😀
Evlenmeyi epey unut, aslında bu arkadaşla evlendiğinde evin adamı olmasını bekleme.. bazı erkekler hayatını haz almak üzerine kurar, araba, motor sevgili, yemekler gezmeler... Aile kurduğunda ise değişmesi zor. çünkü örnekleri hiç değişmedi
Çocuk haklı evlenilmez seninle kusura bakmada kendini yamalamaya çalışıyorsun yapma.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu ne biçim bir cümle ya. Yamalamak nedir? Evlilik diye gelen o. Ne yapıcam ömrü boyu gezmesini mi beklicem. Sevse istemez mi benimle ni ömür geçirmek.
Herkesin hayatında kişisel hayali istekleride var. Adamın hayalleri arasında motor sürmek iyi bir Benimde var çünkü veya araba hayali vs vs olabilir normal. Senin direk ne zaman evleneceğiz demen adamı iptal ediyor desen ki hayatım beraber alırız arkana geçerim gezeriz birlikte o zaman desen cevabı daha bambaşka olurdu Eminim
Neden kullanma kullanılma düzleminde bakıyorsunuz ilişkilere? Her ilişki evlilik ön kabulü ile başlamaz ki! Evlenmeyi hiç düşünmeyen bir erkekle ilişkiye başlayıp onu evliliğe ikna etmeye çalışan kadın için de kullandı denilebilir pekala. Bunun tersi de geçerlidir cinsiyetten bağımsız olarak.
En İyi Cevaplar