Arkadaşlar yaşım 20 son 3 aydır saçımda bir dökülme başladı doktora gittim B 12 eksikliği var dedi ve iğne verdi daha 1 hafta oldu başlayalı iğneye doktor ırsi olmadığını söyledi zaten akrabalarımda öyle saçı olmayan biri yok sorum şu bu eksiklik yüzünden son zamanlarda dökülen saçlarım iğneyi aksatmadan yaptırsam geri çıkar mı?B12 eksikliği saç dökülmesi yapar mı?
Çoğunluğun yaşadığı saç sorunlarının başında saç dökülmesi geliyor. Saç dökülmesinin tedavi edilebilmesi için öncelik olarak altta yatan sebep bulunmalı, ona uygun tedavi şekli uygulanmalıdır.
B12 eksikliği saç dökülmesi yapar mı?
B12 vitamini saçların beslenmesinde de önemli rol oynamaktır. Bu sebeple B12 eksikliği saç dökülmesine sebebiyet verebilir. B12 vitamini dışında; çinko, D vitamini, b7 vitamini eksikleri de saç dökülmesine yol açmaktadır.
Saç dökülmesi nasıl önlenir?
B12, B7, D, vitamini ve çinko içeren besinlere ağırlık verilmelidir. Düzenli ve sağlıklı beslenmelidir.
Saç çok sıcak su ile yıkanmamalı, her zaman ılık su tercih edilmelidir.
Isı kullanımından uzak durmakta fayda vardır. Isı saçlarımızı güçlendirerek, dökülmelere sebebiyet verebilir.
Badem yağının yeni saç oluşumunu destekleyici özelliğinden faydalanabilir. Haftada bir kez saça badem yağı uygulanabilir.
Saç dökülmesine karşı etkili saç bakım ürünleri tercih edilmelidir.
Saç dökülmesinin sebebi bulunmalı ve tedavi edilmelidir.
B12 eksikliğinden dökülen saç geri çıkar mı?
Yeterli B12 vitamin takviyesi alındığında saçlarınız eski sağlığına geri dönecektir. Yeni saç oluşumunu destekleyen doğal ürünler sayesinde de eski saçlarınızı tekrar kazanabilirsiniz elbette.
Saç dökülmesine karşı en etkili şampuan: Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Etkili Şampuan özellikleri
Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Etkili Şampuan özellikleri
Saç dökülmelerini kısa süre içerisinde engelleyen en iyi şampuan diyebilirim. Soya Vitamin Kompleksi içeren formülü sayesinde saçları derinlemesine besliyor ve koparak dökülmeleri azaltıyor. Saçların daha canlı görünmesini sağlıyor, en iyi etki için bakım kremi ile birlikte kullanmanızı öneririm.
Eğer Dodex iğne vermişse çok düzenli kullanman lazım. Bu ilaçlar kısa sürede değil, uzun süre düzenli kullanınca etki eder. Beslenmene dikkat etmen lazım, vitaminden zengin, düzenli beslenmen lazım, uykuna da dikkat etmelisin.
Allah aşkına abla b12 eksikliğinde dökülen saçlar geri çıkıyo mu bişey söyle gözünü seveyim benim de b12 im 170 e düşmüş doktor b12 yüzünden dökülüyo dedi
Bende de b12 vitamin eksikliği var doktora gidiyorum tedavi görüyorum saçlarım gürleşiyor bırakıyorum bir 6 ay sonra tekrar dökülüyor inceliyor yani saçlarınız vitamin eksikliğinden dolayı dökülüyorsa sıkıntı olmaz saçlarınız tekrar yerine gelir👌🏻iğneyi kullandıktan sonra tırnaklarınızın bile hızlı uzadığını güçlendiğini görürsünüz tedaviyi aksatmayın sonucu iyi oluyor
Her şey genetiğe bağlıdır. genetiğinde ne kadar saç telin varsa o kadar kalır sende bundan daha fazlası dökülmez yani b12 den giden saçlar tekrar sağlığınıza döndüğünüzde çıkacaktır biraz da hindsitan cevizi yağı ile bakım yapılabilir
valla kardeş B12 eksikliğimi 3 sene hapını kullanarak yenemeye çalıştım ama olmadı saçlarına gelecek olursak sinir stresten uzak dur derim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ya bende aynı dertten gıttım dodex igne verdi son ıkı tane kaldı bıde hap var.Bana tekrar bıtınce gelırsın demıstı sana baska bısey önerdımı cok ters bı kadındı zorla cevap verıyodu sinir etti beni
Rica ederim ama süt ve süt ürünlerini çok fazla tüketmemeye çalış ilaç içeceğin zaman ayrıca çayıda azaltmanda fayda var asitli içeçeklerden uzak dur kesinlikle :)
En İyi Cevaplar