Genelleme yapıyorum, herkes için geçerli değil tabi ama kocasından yeteri kadar ilgi görmeyen kadın kendi için ideal erkeği yetiştirir ki bu oğludur ona inanılmaz değer veren, seven, her içine koşuşturan... Onun için Karı-koca ilişkisi vardır arada cinsellik olmadan. Bir gün gelir bir kız çıkar ve elinden o erkeği alır. Gelen kadın o erkek ona ait onun için olsun ister kaynana bu kadar yetiştirdim elin kızına yar etmem oğlumu en çok benim olsun der... :)))) Kadınlar birbirini yerken erkek arada kalır.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbazı anneler oğullarını kıskanıyor nedeni bilinmez bilmem neden ondan oluyor tartışmalar
32 Yorumla- +1 yıl
evet çoğu kavgada bundan dolayı.
- +1 yıl
gelini gelin yapan kaynanadır diye bir laf vardır çok severimm büyük birazcık kücüğü anlamalı cahil olabilir öğrenicek öğretilmeli hatta
Bence bu konuda genelleme yapmak çok yanlış..Neticede Hiçkimse iyi olan Kayınvalidesinin övgülendirerek yaymamakta, bu tutumdan dolayıdırda hep Kötü kaynanalık dolaşır ağızlardan...Bana göre ne ekersen onu biçersin...Oğluna iyi bakan ve onu mutlu eden her ana gelinini sever ve över..tabi bunda Damat'ın rolü çok önemli..Annesine Mutluluğunu yansıtabilmesi lazım...
10 Yorumla
kedi köpek misali :) kaynana oğlunu kıskanır. kıskanılacak ne var anlamış değilim. eşiyle yatmasından bile rahatsız olan kaynanalr var. bi ara kaynana vardı tvde falan çıkıyodu. neydi ya ismi hatırlayamadım hatta oğlu sonra öldü ne oldu? evladını kaybetti.
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
çünkü anne oğlunu paylaşmak istemiyor.yani kıskançlar.aslında şuda bir gerçekki.hep kaynannalar gelinlerle anlaşamıyor diye bişi yok,bazı kaynanalar damatlarla anlaşamıyor.burda aslında çiftlere büyük görev düşüyor.aralarına 3. kişi almamaları gerekiyor.eşlerin arasına girmeye meyilli biri varsa, kimin yakınıysa yakını olan eşin sen karışma demesi lazım.
cidden bayanların işi zor.tabiki istisnalar vardır ama.baba kapısında gidilecek gözüyle yetiştirilir.doğru dürüst sahiplenilmez.yatırımlar hep erkek kardeşe yapılır.evlendiğin kişi sana adam gibi sahip çıkmazsa erkeğin yakınları tarafından eziilirsin.hep EL YABANCI olursun.02 Yorumla- +1 yıl
evet o beni korur ya ezdirmezz.p
Kaynana ıyı de olsa kotu de olsa herseyı alttan alıp duzgn davrancaksın.sonuçta sevdıgın adamın annesı. madem çocugunu sevıyosun.annesınıde sevmek zorundasn.cnku onu oyle yetıstıren annesıdır. ve hıcbır anne durduk yere kotu davranmaz.saygılı bır gelın ol o senı sn ıstemesende sever zaten.
02 Yorumla- +1 yıl
sevmiyipte ne yapacak hem ben hiç kötü bir kız değilim aynen dediğim gibi herşey karşılıklı.
- +1 yıl
Katılmıyorum babayada rol düşüyor burada oğlunu çok seven anne kaynana gören annedir çünkü kocasınıda aynı muameleyi yapan kendi kayınvalidesinden dolayı onu görür ve kendi ezildiği için oğlunun onu daha çok sevmek ister gelinle paylaşamaz ama bir erkek evlendiyse karısınıbirinci plana koymayı bilecek koymayacksa evlenmiycrk kimse kızımı kayınvalidenin kötü amaçlarına yem etmeye yetiştirmiyor herkesinkocası kadınına sahip çıksa kayınavldieler oğluna ve gelinine musallat olmayacak zaten
Kaynana ve gelinin anlaşamama sebebi şudur: Kaynana kendi evliliğinde mutsuzsa ve kendisi evlenirken kendi kaynanasıyla anlaşamamışsa aynısını da geline yaşatmak ister ve gelinle damadın mutluluğunu kıskanır. Aslında anlaşamama diye bir şey yok bilerek anlaşmak istememe var. Şunu da söyleyeyim kendi fikrimdir bence kaynanalık diye bir şey yok bu birbirini seven iki insanın arasını bozmak için çıkarılmış bir şeye benziyor. Bence erkeğin annesinin görevi oğlunun ilişkisine karışmak değil oğlunun ilişkisine saygı göstermektir. Oğluna annelik yapsın ama damatla gelinin ilişkisine karışmasın çünkü annelik bunu gerektirmez. Bir anne oğlunun mutluluğunu istemelidir oğlunun değer verdiğine oda değer vermelidir. Zaten bencil erkek anneleri oğlunun ilişkisine karışıyor gelin keşke şöyle olsaydı diye anlatıp duruyor. Bencil erkek anneleri anlasın artık evlenen senin oğlun evlenen sen değilsin.
31 Yorumla- +1 yıl
Tam düşündüklerim… kayınvalide ama adı üstünde anne değil kimse kimseyi evladı ya da annesi gibi sevemez burada gelinin annesi nasıl damadına karışmıyorsa damatın anneside gelinle oğlu arasındaki ilişkiye karışmıyack bıktım bu adetlerden başka ülkelerde de böylemi oğluna musallat olmayan annesi olan biriyle evlenin yoksa bi kere geldiğiniz bu dünyada çok ama çok çekersiniz kendi kıymetinizi bilin
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. "Onca yıl kahrını ceremesini çektim.askere gönderdim gözlerime uykular haram oldu..sen onu nekadar bekledin..? Ne kadar süt verdin ona..?
Geldin 5 gramlık et ile güler yüzünle aklını çeldin.
Hem sen benim gibi bakamazsın, o şu ! yemekleri sever, sende o yemekleri yapamazsın "der.. içinden bu yüzden de gelinlerine ısınamazlar..11 Yorumlaaslında öyle bir genelleme yanlış bence. sadece alakasız iki insan birbirine mecbur oluyor. yakınlaşma karakter uyuşması, iyi anlaşma gibi sebeplerle değil de kadının oğlu ile evlisin diye ve zorunlu oluyor. dünyada tesadüfen seçeceğin 2 insanın anlaşma oranı neyse kaynana gelin arasındaki oran da odur diye düşünüyorum.
10 Yorumlabence erkeklerde de biraz iş bitiyor. eşini ve annesini oturtabileceği koltukları iyi seçmeli. aynı koltukta iki kişi oturamaz.
11 Yorumla- +1 yıl
doğru.
Kayınvalide anneliğini, gelinde gelinliğini bilmeyip, gereksiz üstünlük kurma çabasına girdikleri için..
11 Yorumla- +1 yıl
doğru.
cevabım C şıkkı:)sahsen kaynanamdan yana bı sıkıntım yok hatta benı cok sevıyor eltımıde cok svıyor bız eltılerde bırbırımızı cok severız benım annemde damadını cok sever ( sozumu dınledıgı ıcın) cok sukur bı problem yok:)) ama genelde gelınlerını sevmeyen kaynanarın %89ı flan kıskandıgı ıcındır emınım cunku cevremde cok ornek var malesef
00 Yorumlakaynana "benim dediğim olacak, ben biliyorum." derse anlaşılmaz..karışmayacak kaynana denilen kişi..onu neden böyle yaptın demeyecek ama sen ne dersen de eş kaynanaya hak verirse geçim olmaz.damada büyük iş düşüyo..böyle bi kaynanam olursa ne kapımdan içeri girebilir ne de ben giderim.
11 Yorumla- +1 yıl
doğru herşey karşılıklı benim kocam olacak adam hele bir öyle yapsııııııın boş ol boş ol boş ol derim ona.
+1 yılHersey karsilikli.. Ben anlasiyorum hatta kaynanam bana çok kiriliyormus onun halini hatrini sormuyorum diye. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
11 Yorumla- +1 yıl
iyi
doganın kanunu bu olsa gerek gelinler kaynanalarıyla anlasamaz.fakat aksine erkek kızın annesiyle cok iyi anlasır :)
21 Yorumla- +1 yıl
ay canım benim hiç bile onun annesi benim biricik annem.
sanırım adları çıkmış ya benım annemle yengem çok çok ıyı geçiniyorlar anne kız gibiler hiç daha bir birlerini incittiklerini görmedim de duymadım da
32 Yorumla- +1 yıl
oo yeee +1 :)
- +1 yıl
öyle anlaşa bile oluyo dünyaada.
yoo ben çok iyi anlaşan gelin- kaynana gördüm genellemek saçma olur.Annemle babannem mükemmel anlaşırlar mesela.Tabi bu iki tarafada bağlı bir durum.Ama anlaşamazsan birbirinizi kırmamak adına çokta görüşmessiniz olur biter.Ayrı kesinlikle olmalı dediğin gibi bu devirde kaynana ile oturma kaldımı:)
10 YorumlaBen kaynanama ölürummmmmm :D oglu bana en guzel hediye olucakk, sevilmezmi yaaaa..
D dediimm :)12 Yorumla- +1 yıl
sende doğru.peki kaynana kötüyse ne olacak.
Aile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı. B: Oğullarını ellerinden çaldık diye kin yapıyolar.
11 Yorumla- +1 yıl
tabikiside.
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. her gelin kaynana anlaşamıyor diye bir şey yok.bence kişilerle alakalı bir durum bazen kaynana haklıdır gelin abartıyordur durumu,bazen gelin haklıdır kaynana kıskançlık yapıyordur.hangisi olursa olsun genel de olan damata oluyor :D
00 Yorumlaikisinin de kadın olması ile alakalı herhalde. gelin kaynana görümce elti bunlar her zaman kavga eder hepsinin ortak noktası ise kadın olmalarıdır.
20 YorumlaÇogu anne ogullarını gelin aldı diye çok pis hırs yapıyolar :D Ama önemli olan saygıyı korumak.kimse kimseyi sevmek zorunda degl ama saygı duymak zorundadır.Bi de o kişi eşinizin annesiyse.
20 Yorumla
+1 yıl9-10 senedir gayet iyi anlaşıyoruz. Hiç tartışmamız bile olmadı. Karşılıklı anlayış ve saygı şart.
12 Yorumla- +1 yıl
abla sen evlimiydin?
- +1 yıl
doğru.
Sürekli güncelleme yapmak yerine kişilere cevap versen daha iyi olmaz mı? :)))
01 Yorumla- +1 yıl
seni pek alakadar ettiğini sanmıyorum.
Sanırım Gelin kaynanasından çekince kendi gelininede aynısını yapıyor :D
Annem öyle demişti "Ben kaynanamdan çok çektim gelinimede çektiririm istemeden de olsa " demişti :D00 Yorumla
+1 yılkesinlikle kıskandıkları için. birisi doğurmuştur birisi sevmiştir. anneler öyle :)
10 Yorumlagelinler annelerini daha çok seviyolar genelde kaynanayı kabullenemezler ailevi problemlerini anneyle paylaşırlar kaynanayı tınlamazlar kaynanada bunu içerler soğukluk olur..
00 YorumlaEğer bir kadının 1'den çok oğlu varsa, sen kıymetli olursun. Oğlunun yanında en az bir kızı varsa "Kızım sana söylüyorum; gelin, sen anla." olursun. Sadece biricik oğlu varsa kesinlikle düşman olursun.
00 Yorumlasıkların hıcbırı kaynana haddını bılıcek her naneye burnunu sokmıcak gelın saygı cercevesınde davranıcakk en onemlısı damat da gelını ezdırmıcek ortayı bulucak pısırık olmucak yanı damat.
18 Yorumla- +1 yıl
evet bencede herşey damatta bitiyor.
- +1 yıl
damat her iki tarafada lafını geçirmeli bence.
- +1 yıl
hıım karıcığını ezdirmezsin sen iyi güzel örneksin.
- +1 yıl
doğru abicim haklısın bunu odun olan erkeklere anlatmak lazım.
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kaynana gelin diye bakıldığı sürece anlaşabilmeleri mümkün değildir .
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. çünkü anneler, oğullarının hayatlarında, eşlerinin kendilerinden daha değerli olduğu gerçeğini kabullenemezler.
00 Yorumla
+1 yıltemelde kadın problemi işte. kadınlar kendi aralarında anlaşamazlar. evliliktede oğullarının ellerinden alındığı hissiyle birleşince gelin kaynana anlaşması zor tabi...
10 Yorumlaaynı şeyi seven iki insanın..ben daha çok seviyorum kavgası..
10 Yorumlaannem bi melektir benim evlenmem için acayip baskı yapıyor gelinini el üstünde tutar
10 Yorumla
+1 yılKadinlar ne zaman kendi aralarinda iyi anlasmis ki kaynanayla gelin anlassin
10 YorumlaKıskanırlar.Çünkü erkek için annenin yeri çok ayrı eşinin yeri çok ayrı ama bunu anlayamıyorlar.Kadını buldu beni unuttu diye düşünüyorlar.
00 Yorumla
+1 yılannemin iki gelini var ,şükür ne güzel :)) tabi kızı olmadıgı için gelinlerine kızı gibi bakıyor :D
13 Yorumla- +1 yıl
hmm iyi tatlı bir anneymiş.
- +1 yıl
Kesinlikle kizi olmayan anneler gelinlerine oyle bakar :) Biliyorummmmm :)
- +1 yıl
:)) aslında yapıcı kaynanalar var bir de bozucu:) iş biraz da damat ve geline düşüyor.ufak tartısmalar da bile üçüncü sahısları araya koymamak gerek.iki medeni insan gibi halledilmeli.
+1 yılbütün kaynanalar bir değildir..ben gerçek anne kız olanınıda gördüm...karşılıklı iyi niyet olduğu sürece bence herkes iyidir ...
01 Yorumla- +1 yıl
bencede ama çoğu gördüğüm bütün kaynanalar kötü..
çözüm bulmak gerekiyor.
+1 yılikiside aynı adamı severler ve yaş farkları vardır,belkide ondan.)
00 Yorumlacunku gelın kaynanasını parazıt goruyor kaynanada gelını oyle goruyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılOğullarını ellerinden çaldık diye kin yapıyolar.
11 Yorumla- +1 yıl
doğruuuu kesinlikle +1
valla onu bunu bilmemde kız anneleri bana çok sıcak davranıyolar hoşumada gitmiyo değil hani ...
00 YorumlaBenimle anlaşamayan bir kaynanın henüz dünyaya gelmediğini varsayıyorum.
Bu arada tüm gelinler birer kaynana adayıdır.00 Yorumlaçogu anlaşamaz ama gelin biraz alttan alırsa sorun kalmaz bnce
02 Yorumla- +1 yıl
niyeymiş gelin altan alıyormuş kaynana konuşacak konuşacak gelin susacak yok öylee cicim.p
paylaşamazlar o yüzden :)
11 Yorumla- +1 yıl
doğru.
+1 yılBenim annem hiç kaynanalık yapmadı. Anneleri gibi davrandı, davranıyor.
10 Yorumlakızlar hepiniz kaynana olunca onları anlayacaksınız
04 Yorumla- +1 yıl
ben iyi kaynana olurum kesin.p
- +1 yıl
doğru katılıyorum bende herşey karşılıklı.
Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. kıskanclık olur bıraz ama o benım kocamı buyutmus bu yasa getırmıs ona saygım mınnetım sonsuz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Oğullarını aldık diye nefret ederler :D
11 Yorumla- +1 yıl
:D kesin.
Pek yüzgöz olmamak gerek. Arada mesafe olduğu sürece sorun olmaz.
01 Yorumla
+1 yılkadınlar kadınlar kadınlar.. :)
23 Yorumla- +1 yıl
ne bişeymi dicektin.
- +1 yıl
her şey damatta mı bitiyor...? Hey allahım :)
- +1 yıl
evet arkadaşum.
Bütün kaynanalar bir melektir.
11 Yorumla- +1 yıl
doğru.
ogullarini kiskanirlar :)))
10 Yorumlaana ,oğlu evlensede alıp gitmeni yediremez kendine..evladını kimsenin onun sevdiği kadar sevmeyeceğini düşünür=)(tabi doğrudurda)...
02 Yorumla- +1 yıl
hayır.doğru değil.
kıskandıkları için galiba :)
00 Yorumlahiç anlaşamadıklarını kim söyledi
00 Yorumla
+1 yılCunku anneler ogullarini kiskaniyor :))
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. çünkü döngü böyle bu kadar basit :))
00 Yorumla
+1 yılbütün kaynanalar bir melektir :)))) ahahah
00 Yorumlaanlaşırlarrrrr...hem de burnumun dibinde:)
03 Yorumla- +1 yıl
hımm aynı evde oturmicaksınız heralde.
- +1 yıl
olabilir sonuçta çoğu ayrılıklar kaynanadan geliyor.
kaynanatör terminatör gibi :D
00 Yorumlabenim kaynana cadı değil çok tatlı biri
00 Yorumla
+1 yılkaynana ne iğrenç bir kelime ya
01 Yorumla- +1 yıl
öyle deme be melek gibi olanıda oluyo.
Kaynanalar cadolozdur gelinlerini hiç sevmezler.
02 Yorumla- +1 yıl
neden peki sebebi ne.
- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler