Tokat atmak boşanma sebebi midir?
Kimin attığı fark etmeden.
Kimin attığı fark etmeden.
Boşanma sebebi olarak sayacak olursak, ağır bir küfür veya başka milyon tane şey var tokattan beter. Tamamen konu ile alakalı, eğer çok damara basılan bir durumsa ve iki tarafta birbirine attıysa, boşanma sebebi demek çok baside indirgemek olur. Şiddet kesinlikle kim yaparsa yapsın yanlış fakat 1 tokat yüzündende boşanılmaz. Tekrarı birdaha asla olmadığı sürece tabiki.
Ciddi bir şekilde atılmış bir tokat ise evet boşanma sebebidir... ama ani bir sinirden dolayı atılmış bir tokat ise çok ciddiye almayın sadece karşı taraf hatasını anlayıp sizden özür dileyene kadar onla konuşmayabilirsin.. he bide sıklıkla bu olay varsa tokat atma olayı anında o adamı boşa.
O raddeye gelmemek lazım hiçbir zaman. Devamının geleceğini düşünüyorsan çaresiz değilsen boşanmalısın. İnsan insanı dövmemeli haysiyet şeref onur gurur bu duygular incindiği zaman kin nefret girer araya. İki insan konuşarak anlaşabilmeli anlaşamıyorlarsa şayet evlilik yoluna girmesinler.
Şiddet şiddettir. Küçüğü büyüğü olmaz. Bir taraf bundan rahatsız olmuş ve boşanmak istiyorsa boşanabilmeli. İnsanın onurunu, gururunu kıran bir şey çünkü bu. Ben annemden babamdan bile bir fiske yememişim elin oğlu gelip bana tokat atacak... Yok yeaaaa.
Cevap
142Cevap
Bir tokata yuva yıkılmaz
#emre00
Sana attı ise
Gadasi insan eşine ne olursa olsun atmamali
Her ne kadar doğru birşey değilse de normal bir insan durduk yere tokat atmaz bir anlık sinirle olmuşsa da kıymetli bir kurum olan aile hemen dağıtılmaz, birde şu açıdan bakmak lazım eğer kişi karşısındakini sevmiyorsa umursamaz kestirip atar ama uzun bir süre önemli bir meselede anlaşamayınca ( bu fikir ayrılığı , yeme , içme veya gezmek istediğin yerler gibi farklılıklar değil ) tokat atıyorsa bu o kişiyi sevdiği içindir nefret ettiği için değil , anne çocuğuna şefkatten vurur gerçekten zarar görüp acı çekmesi için değil
Ben anlamıyorum. Yorumlara bakıyorum da yok haketmişse olur yok ilkse sorun olmaz. Delirdiniz mi millet. Kim neyi haketmişse. Bunun haketmişliği olmaz. Kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı yok. Ve ilkse sorun olmaz diyenler, bir defa yapan gene yapar. Sonrada düşünürsünüz napıcam diye. Özellikle kızlarımıza bunu aşılamak lazım. Erkek sever de döverde değil. Erkek adamsa sever korur kollar. Dövmek olmaz.
Esasen değildir..
Ama bu gün aşırı yapılıyor, kusura bakılmadan yapıyorsa şiddete girer..
O halde mahkemeye başvurulur..
Fakat, bazı eşler vardır ki hata yaparlar.. Ucunda ölüm vardır.. Bunun yerine Kurân; "öldürmeyin.. Yatakta yalnız bırakın, olmuyorsa şiddetli olmayacak biçimde dövün.." buyurur..
Öldürmek yerine dövün.. Keyfi dövün değil..
#Vesselam
Kadının erkeğe atması zerre önemli değil. Eşim bana atsa gram etkilenmem tutar öperim, kime vuruyon lan sen diye şakaya vurup ıstırırım konu kapanır.
Ama erkeğin kadına tokat atması derin yaralar oluşturur. O yara kabuk bağlamazsa enfeksiyon riski var. Bugün bitmezse yarın biter o evlilik. O yüzden erkek öfkesine hakim olmaoı, kadında erkek öfkeliyken suyuna gitmeli.
İş tokata geldi mi, benim anladığım şu; saygı kaybolmuştur. Eşine saygı duyan bir kişi eşine tokat atmamalı. Saygı sorunu yaşanan ilişkiler uzun yürümez zaten.
Ancak bunu boşanma sebebi olarak algılamayın. Bir çok faktör mevcutsa ve bir de üzerine tokat gelmişse o zaman sebep olabilir.
Erkek atarsa evet hanıma düşünmem lazım ne halt yediğime bağlı
Kadın kolay kolay atmayacağı için atmış ise mutlaka erkek boşanmaya hak edecek büyük bir hata yapmıştır diye mi düşünüyorsun
Hayır sevdiğim bir insan bu denli bana kızdıysa ne yaptığımı sorgularım çünkü
Anladım. Yine de tokat son derece çirkin bir şey. İnsanın yüzü Allah'ın nazar ettiği bir kısımdır. O nedenle yüze katiyen vurulmaz. Zaten hiçbir yere vurulmaz ama hele hele yüz çok hassas bir alandır hiç yaklaşmamak gerekir.
Yani bu tarz bir hareketin yanlışlığından ikimiz de eminiz zaten ki hiçbir sebep bunu meşru kılmaz aslında sadece ılımlı yaklaşmayı deniyordum
Naptında attı tek bir tokatsa bence olmamalı çok haksızsan aşırı kötü bişey yaptıysan kızla bile çok üstüne gelinirse tokadı basıyo şiddetğn her türlüsüne karşıyım ama eşitlikten yanayım. Kocana sen tokat atsan ayrılırmıydı o ayrılırsa sende ayrıl bence.
Bekarım kız varsayım üzerinden soruyorum :D
Erkevin kadina tokat atmasi dunyafaki en adi istir bosanma sebebi olur ancak kadinin erkege tokat attigi gorulmus sey degildir olmus isede kadin son derece haklidir
İlk etapta olmasa da ilerleyen dönemde sıklıkla tekrarlanan bir durum olur ise boşanma sebebi olur. Tokat atmak asla affedilecek bir durum değil. Tokat atılmamalı.
Tokatin hangi ruh haliyle atildigina bakmak lazim istisna bir durumsa konusulur halledilir bir tokata yuva yikilmaz ama adam zevk icin tokat atiyor kadini surekli asagiliyor hor goruyorsa bosanmayi gectim o adami nefsi mudafa sebebiyle bile katletmek mübahtır bana göre..
Boşanma sebebi olur mu bilmem ama ciddi dönüşü olmayan bir durum saygının bittigini gösteriyor, bosanma olmasa da ayrılık girer araya
Bir ilişki içerisinde bu tarz şeyler olmamalı, olursa bitirilmeli. Bugün tokat atan yarın uçan tekme atar.
Önce uyurken kafasına tencere geçirip sonra mahkeme mahkeme koşarım boşanmak için. Sen kime vuruyorsun? Oyarim adami
Sensin yelloz !!! Orumcek adnanmis kac yasindasin 10 mu? 😂😃😃😃 buyu de gelll
yaşım sağda yazıyor gözünde katarkt yoksa görebilirdin tabi önce zekada lazım boş boş yorum kaldır sen anca kltak
Sktigimin slagi yasini bile dogru girmemissin senin gron gozunu skrim
esim olursa ve bana bir anlik sinirle tokat atsa bosanmazdim ama bayagi bir trip atardim. buyuk suprizler falan beklerdim. 1 hafta falan konusmazdim. Beni gercekten seviyorsa bir sekilde gonlumu alir ve barisiriz zaten.
O atarsa nedenine bağlı, ben atarsam boşanma sebebi.
Hayır degildir. Büyük sorundur ama bosanmak aşırı ciddi bir konu heleki cocuk var ise. Tokatin sebebide önemli. Aldatmis ve tokat yemissen bence şükret bicak yemedigine
Neden yaptigi onemli cunku hataliysan hak etmissindir saygisizlik yapmissan gozu kararmistir ihanet etmissen normaldir ama durduk yere tokat atiliyosa oyle bir piskopatlada yasanmaz tokat. manyagi yapar adami.
Yani gurur kırıcı bir durum karşındaki de narin bir insansa soguyabilir bu hareket yüzünden şiddet iyi birşey değildir her evlilikte sorunlar yaşanır kavgalar olur ama el ele olup aşılır şiddet sogutur ama
Bir erkeğin bir kadına vurması çok normaldir. Ne kadar aciz varlıklar olduğumuzu tekrar tekrar ispatlıyoruz.
Tokat atmayı gerektircek bir durum olmuşsa zaten evli kalmanın anlamı yok kimsenin kimseye el kaldırmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum ister kadın ister erkek olsun bunu yapan konuşarak anlaşmayı beceremiceklerse boşansınlar
Tokat tek tokatmı? Tokattan sonra şikâyetçi olunup rapor alınmışmı? Tokadın atılma sebebi neydi, meselâ baygınken ayıltmak gibi tıbbi amaçlımıydı, ortada şahit delil var mı, gibi şartlara bağlı olmalı, sanırım, galiba, belki.
Yani bu tokatın devamı gelecekse kesinlikle. Ancak tek bir tokatsa ve ardında pişmanlık varsa boşanmak büyük bir adım olur. Doğru olmaz diye düşünüyorum
Boşanma sebebi değildir bence ama ciddi bir sorundur. Bundan dolayı boşanan kadınlarda var. Boşanılmalı veya boşanılmamalı demiyorum ama olmaması gereken bir hadise.
Evli olmuş olsaydım, bana yapılmış olsaydı mutlaka boşanma sebebi olurdu...
Bosanma sebebine kadr gitmemeli ama daha ileri adimlara gitmeside engellenmeli. yani bugun tokat atana tamm denince 3 gun sonra yumruk tekme derken olume kadr gidiyor
Sebebe bağlıdır atılması gerekiyorsa o tokat atılır erkek kadın fark etmez ama tokat atmaktansa bir köşeye geçip ağlamak daha makul sevdiğin insana kıyamadığınızın bir göstergesidir
Bana tokat atanın daha büyük şeyler yapacağı endişesine kapılır ona karşı olan güvenimi büyük ölçüde kaybedersem boşanırım. Ayrıca insanın gururunu kıran bir olaydır bu.
Ne için tokat attığı önemlidir, bu durumda bende evliyen eski eşime öyle bir hayvanlık yaptım pişman oldum kendime yediremedim nasıl öyle bir şey yaparsın diye dedim kendime affetmedim kendimi.
Tek bir davranış boşanma sebebi olamaz. Bu durum süreklilik halindeyse boşanılması gerek bence. Tokattan öncesi, sonrası da önemli. Yani evlilik öyle ha diyince bitirilecek bir şey olmamalı.
Ya tartışma sırasında anlık bir sinirle atılıp tekrarı olmazsa iki taraf için de sorun olmaz ama her tartışmada şiddete başvurun kişilerle evli kalınmamalı :)
Olabilir. Kimsenin kimseye vurma hakkı yok sonuç olarak
Hayır değil. 1 tokat yedi diye adamı terketmeyin. birkac gün küser sonra barışırsınız. Birdaha da tokat atmaz olur biter. Evlilik bu kadar basit olmamali
Aynen öyle , birde şu açıdan bakmak lazım eğer kişi karşısındakini sevmiyorsa umursamaz kestirip atar ama uzun bir süre önemli bir meselede anlaşamayınca ( bu fikir ayrılığı , yeme , içme veya gezmek istediğin yerler gibi farklılıklar değil ) tokat atıyorsa bu o kişiyi sevdiği içindir nefret ettiği için değil , anne çocuğuna şefkatten vurur gerçekten zarar görüp acı çekmesi için değil
Bazen kadınlar erkekleri çileden çıkartıyor tokat az bile gelir. Ama ne olursa olsun dayak olmaması gereken birşey ve bence boşanma sebebi olamaz kim bilir bir sinir patlaması ile ömür boyunca sadece ilk ve son olmadığını?
kavganın sebebine bağlı birazda tokat atmak ya da bunu yapmaya çalışmakla aynıdır bazen bir söz bir tokattan daha beter olabiliyor
Bence değildir aniden gelişen bir şey ama yapan tarafın kendini bir şekilde affettirmesi gerekir
Olabilir de olmayabilirde duruma gore degisir. Ama erkek tokat atmasin ya bizim azicik canimiz vsr zaten. d kocaman elleri zaten yuzumz kadar. D
Zaten kendinden zayıfa el kaldıran değil erkek insan bile olamaz. Bu hayvan ve çocuk için de geçerli. Onlar seninle aynı kulvarda değil bir kere.
Siddetin her türlüsü cok aşağılayıcı... 1 tokat icin evliligimi bitirebilir miydim bilmiyorum, tek bildigim cok gurur kirici yaralayici oldugu.
Herşeyin bir sebebi var. Tokat boşanmak için yeterli olmayabilir ancak belki tokatın arkasında saklanan o sebep fazladır bile.
Tokat atmanın sebebi nedir ona bakarım. Şiddete karşıyım ama kimi zaman tokat aklı başa getirmek için istemeden atılır.
Bir kere yaptı diye kimse boşanmamalı ama buna devam ederse evet, boşanmalı.
Öyle basit görünüyor ama sana vurmuş bir insanı bir daha öpmek bile istemezsin ki? Çok çok affettirmesi lazım unutturması lazım. Aradan kaç ay geçer saymıyorum bile
İlla kendisi öfkelendiği için değil de karısı öfke nöbeti geçiriyor ve kendine gelebilmesi için tokat atması gerekiyor. O zaman da kadının trip atması mı gerekiyor? Bu durumu da ele almak gerekiyor. Hadi bunu geçtim; erkeğin üzerine çok gelse ve istemediği şeyler yapsa, "Sus." demesine rağmen laftan anlamayıp hala devam ediyorsa onu susturmak amacıyla bir tokat vursa erkek yine haksız mı?
Bu öfke nöbeti susturucusu olarak tokat normalleştirme yeni moda mı oldu yahu böyle komik bir şey görmedim ben. Dayanamıyor isen çık evden akşam gel karın da teskin olsun. Veya o çıksın gitsin. Sen ona tokat atınca "anaa ben naapıyorum ya yanlış yapıyorum" diye mi düşünecek sanıyorsun? Her şey dhha da kötüye gidiyor sen böyle yaptığın takdirde. Kadın terbiye edilecek eğitilecek idare edilecek bir varlık değildir. Kadın da erkek gibi insandır. Kimsenin öfkesi şiddet ile terbiye edilmez.
Çocuklar büyütülürken neden anneleri tarafından ya da babaları tarafından vurularak bir şeyler öğretilmeye çalışılıyor? Çünkü o davranışı bir daha yapmaması için yapılır. Sadist duygularla bunu kimse yapmaz.
Askerde de komutan, askere vurur. Koskoca adamım, nasıl dayak atarsın bana deme hakkın yok. Çünkü durduk yere sana vurmamıştır. İşini ya düzgün yapmıyorsundur ya da kaytarıyorsundur. Bu bir uyarıdır ! Bir dahakine daha iyi odaklan ya da kaytarma diye yapılır.
Sirkteki hayvanlar, nasıl eğitiliyor sanıyorsun? Eğitmeni tarafından kamçılana kamçılana öğretiliyor.
İnsan, yaş alarak büyümüyor. İnsan, yaşadıklarıyla büyüyor. O koskoca bir kadın olabilir ama öfkeli iken birbirimizin üstüne gelmenin ne denli yanlış olduğunu düşünemiyorsa ve ben farklı bir odadayken kapının ardından hala bana saydırmaya devam ediyorsa o acıyı unutmasın diye tokat atarım. Şiddeti sevmem ama kaşınana da hiç acımam !
Kadın erkek ilişkisini rütbe hiyerarşisi veya hayvan terbiyecliği ile bir tutuyor isen hiç konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. Öfke anında bir taraf evden çıksın gitsin ortalık durulunca geri gelsin. Medeni insanların tokatla terbiye etmek gibi emteresan eylemlere ihtiyaçları yoktur. Bunu da zaten ilk bu sitede duyuyorum. Sanki karşılarında çocuk veya hayvan var. Kaldı ki çocuğa da yanlış. Hayvana da yanlış.
Tokat atmak iki es arasinda saygi kalmadiginin göstergesidir. Saygi cercevesinde yürümeyen bir yuvada bosanma daha hayirlidir bence
Boşanma sebebi değildir ama tokat atan bir insan buna kalkişmişsa sonrasında neler yapar diye düşünmeden gecemem.
Kadın veya erkek başkalarının da olduğu ortamda birbirine tokat atması boşanma sebebidir. Başbaşa iken ufak tatlı tokatlaşmalar olabilir. :D
Sağlık raporu veya şahitle kanıtlandığı takdirde şiddet uygulayan eşe karşı boşanma davası açılabilir.
Kadına şiddete cidden karşıyım ve tasvip etmem söz konusu olamaz . Boşanma sebebi midir onu hukukçular daha iyi bilir.
Kocan olmadan boşanma olmaz ve kesinlikle boşanma sebebi
Bu kadar basit olmamalı. Atılan tokadın sebebine bakmak lazım.
sorun değil erkek gaz çıkarsa bile hakim boşar :)
kanunlar kötü. hele bide hakim kadın ise, öl daha iyi.
Bu tokatın devamı gelirse boşanma sebebidir. Şiddetin gerekli bir açıklaması da yoktur.
Tokat ile bitecek safhaya geldiyse o evlilik çoktan bitmiştir.
Bir insan sevdiği, deger verdiği bir kişiye neden tokat atsınki. Güzelce anlaşabilirler ama günümüzde kavgalar boşanma sebebi maalesef
bir tokatdan boşanılmaz.
Fakat tokat atan adamdanda koca olmaz.
Değil, bende ona bir tokat patlatırım ödeşmiş oluruz.
Birincisi bir hata olabilir ama ikincisi %100 boşanma sebebi.
çok çok kötü birşey evet ama neden attığına ve şiddetine bağlı ilkse ve karşı taraftada suçsa 1 kere affedilir devamı gelirse iş kötü
Olsada bilir olmayada bilir. Kişiye göre değişir ama hoş şeyler değil.
Bu tamaaamen o kişiye kalmış birşey. Hiç umursamaya da bilir dünyayı başına dar da edebilir.
Benim için çocuk yoksa Evet bugün tokat atan yarın başka bir şey yapar ki ben ailemden tokat yememişim elin oğlu orda duracak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar