Seven insan yanında olur,, seven insan her koşulda yanında olmayı becerebilen insandır.. Zor zamanında yalnız bırakıyorsa sevmiyordur..
Bu tanımlamalar hakkında fikirleriniz nelerdir.. ?
Bu tanımlamalar hakkında fikirleriniz nelerdir.. ?
seven insan yanında olmak için baheneler bulur, ne yapar eder bir şekilde yanında olur. düşündüğü sensindir aklı senin üzerine çalışır. uzak durmasının imkanı yoktur. seven insan senin zor zamanında sen gel demesen bile, yanına gelen insandır. kovsanda gitmez arkadaşım. bunları yapmıyorsa sevmiyor demektir. ya da sana beslediği sevgi seninki ile aynı değildir.
Her zaman yanında olamasan da her zaman yanlışta da doğruda da yanında olduğunu hissettirsin eğer gerçekten seviyorsan.
Sevdiğini hissettirmek,, anlatmak farklı..
Gerçekten yanında olmak,, direnmek farklı..
Hangisi aslolan sence ~
Bedensel olarak yanında olmayı kast etmiştim. Sevdiğini hissettirmek ve gerçekten yanında olup direnmek birbirinden farksızdır. Sevmeden direnemezsin.
Aslolan her zaman sevginin kendisidir.
Ruhen ve gerçek anlamda yanında olmak kasdedilen..
Şu veya bu sebeplerden vazgecmemek sevilenden..
Sevgi varr.. ancak sessiz ve uzaktan.. sahip çıkmadan ,, yenilerek varr..
Bu yeter mi sana ~
Sahip çıkılmayan sevgi yetmez. Hatta varlığına da inanmam. Sevgi gibi koca bir kalkana rağmen yenilmişsen zaten bir çok şeyi kaybetmişsindir çoktan.
Aynı şekilde düşünüyorum..
Teşekkürler~
Seven insan tuttuğu eli bırakmaz kuzum. korkmaz , kaçmaz , aldatmaz ve kıyamaz...
Dogru bir taninlama. Ama günümüz insanlarına uzak biraz.
Cevap
12Cevap
azelcan dee ki takma, sevdiğinin yaptıklarıyla seğil, varlığıyla mutlu ol. Gerisi hikâye.☺️
Varlığını varlığıyla bir etmiyorsa hepp sıkıntı abii. n
Sahip cikilmayan sevgii yetmez abii..
Kesinlikle doğru sevmek fedakarlık ister cesaret ister bazen kendinden vazgeçmen gerekir bazende sevdiğinden
Yaninda olmamayi seçmek fedakarlık olamazz..
Katılmıyorum
Sevdigime son ana kadar sarilirim.. bana son ana kadar sarilmasini beklerim,, isterim.. iki gönül bir ise,, acı da birdir..
Evet farklıyız.. sebep gozetmeksizin sevilmeliyim ben..
Senin dediğin bu sevgi herzaman iz bırakır. İnsan sevdiği zaman sevdiğini 2 günlük sevmemeli ahiretlik sevmeli Sonra zaten kişi sevdiğiyle beraber olur
olması gereken bu zaten.. aksi , sevgiyle bağdaşmaz..
Ne demiş Şems-i Tebrizi;
Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca
Dağı bile taşır, aşık olup inanınca
Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca
Dağı bile taşır insan, aşık olup inanınca
Seven ayrı olsanız bile onu korur kollar fiziken bırakır ama diğer türkü değil
Uzaktan sevmenin anlamı? ?
Elinden gelenin en iyisini yapmalı. Yapamıyorsa , savaşmıyorsa seviyordur.
Doğru cümleler ama mecburi durumlar varsa bu klişeler es geçilebilir belki
Evet her kosulda yaninda degilse hic olmasin daha iyi.
Seven insan yoktur işine gelen insan vardır.
Tesbit yine harika dostum ,,
Doğa insanı seviyor mi kii dostum ~
Doğa insanı seviyor yemyeşil ağaçlar, uçsuz bucaksız berrak denizler, sonsuz gökyüzü. İnsanlar doğayı o kadar çok kirletmiş ki temiz hava insanı çarpıp hasta ettiğini sanıyoruz pisliğin içinde yaşamaya alışmışız doğanın suçu ne? Doğa iyidir, güzeldir insanların çok olduğu yerde doğayı da dengesizlestirmistir insanlar.
👍👍
Her zaman yanında olamayabilirsin veya yaşanılanlardan ötürü yanında olmamayı seçmiş olabilirsin.
Bu bahsettigin seçim dediğin şey vazgecmektir !
Bencede doğru seven her türlü zamanda şartta senin yanında olmalı
Katılıyorum
Doğrudur gadasi
Doğru
true:))
👍👍
Sanırum. Doğru.
yanı haklısın
Ben haric
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar